Práce prodavačky na 12hod. směny, Praha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.8.25 20:18

Práce prodavačky, délka směny

Ahoj, mám prosbu / dotaz. Hledám si práci prodavačky v Praze na 12 hodinové směny. Chci zeptat, ve kterých potravinových řetězcích, případně drogeriích, se dělá na 12ky. Chápu, že se to může město od města a pozice od pozice lišit, ale pomůže mi to si vytvořit obecnou představu, i když máte zkušenosti z jiného města než z Prahy. Prodejny s oděvy mě úplně nelákají, takže prosím spíš ty potraviny nebo drogerii. Moc děkuji! :* :kytka: :hug:
Poprosím zachovat anonym. Z důvodu soukromí nechci, aby pracovní pozice byla spojována s mým nickem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22839
26.8.25 20:58

Zkus se podívat na atmoskop, většinou to i záleží na vedoucí, ale kr/dl nikdo v obchodě moc nemá rád, jelikož se nepředává dobře info. Leda by vedoucí dělala po-pá a měla dohled. Já dělala xx let v Rossmannu v Praze, jako zástupce vedoucí, měli jsme i první prodavačku, vlastně jsme byly jakoby 3 hlavní a střídaly se, ale zatrhli nám to.
Většinou bývají 6-8h směny a víkendy pak celé pá odpoledne a So + ne celý den. Co vím, všude to bylo jinak podle vedoucí jak udělá rozpis.
Kámoška dělá někde v hadrech a taky má směny různé jak se to napíše.. :nevim: proto už to po dětech nedělám, je to pro matky naprd, pokud ti nevyjdou vstříc.
A v Dmku mám spoustu známých, také to tam tak není - směny.

Příspěvek upraven 26.08.25 v 20:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
26.8.25 20:59

To je na dohodě mezi tebou a manažerem. Jako na 12 h jen a pouze nedělají žádný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.25 01:21
@Anonymní píše: Více

Z jiných obchodů bych jich dokázala vyjmenovat více, ale z potravin mě teď napadá jen Billa a z drogerie Teta. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.25 08:02

@lucynka25 takže se v obchodech jede spíš na 8ky? Tak to jsi mě moc nepotěšila, ale děkuji, tato informace mi při hledání pomůže. :kytka:

@Snopy123 :,( Já to ještě nevzdávám, ale děkuji za realistický pohled na věc.

Super, to už je něco, s čím se dá pracovat, díky! :hug: Soudě podle dosavadních komentářů to vypadá, že 12 hodinové směny nejsou moc populární. Máš prosím tedy tipy na další obchody, i když to nejsou potraviny ani drogerie? Díky moc!

• Citovat
  • Upravit
16184
27.8.25 08:05

Taky mě snad žádný obchod nenapadá, kde by byly 12ky :think: Buď 8h, nebo ještě zkráceno na 6h :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
27.8.25 08:16

Délku směny bych řešil na konkrétním pohovoru, to že je obvykle nemají, nemusí znamenat, že nedokážou vyjít vstříc. Jelikož ve věštšině obchodů umožňují i 6, nevidím důvod, proč by neumožnili 12 (je to jako 2 lidi na 6 hodin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
27.8.25 08:20

Pracuji v nákupním centru v Brně a 12 hodinové směny jedou hlavně v oblečení. Z drogerie tu máme DM a Rossmann a oboje mají hlavně směny 6 nebo 8 hodin (ranní, mezisměna nebo odpolední) 12 hodin vyjímečně, jen když potřebují naddělat a tak. Máme tu albert a tam 12 nechodí vůbec. Tam pracuje kamarádka, tam prý delší směny vůbec nechtějí, že to není efektivní. Ve finále člověk za těch 12 hodin toto tolik neudělá, po těch 8 hodinách jsou vesměs vyřízení a efektivita práce klesá. To radši dají 8 hodin směnu a 4 hodiny brigádník, co vím od ní. Ale může to být obchod od obchodu jinak. Ty 12 jsou opravdu hlavně v oblečení. Nebo v Parfumeriích. Já teda opačně vždy hledala v oblečení, tam není práce tak náročná, jako potraviny nebo drogerie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
27.8.25 09:13

Určitě se s tím dá pracovat. Musíš se domluvit s manažerem.
Jako znám lidi, kteří na některých odděleních dělali 12 h, protože se tak domluvili. Ne že tak jel celý obchod.

Já jsem jednu dobu mela lidi psané na 10 hodin ( a ještě noční ) před svátky - masakr - vedeni nad rozhodlo - jako mazec no. Ona každá hodina nad je hodně znát, protože jedeš v tempu, ale určitě se to dá.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
27.8.25 09:18

@Mahidevran No nevím úplně. Ty holky v těch sekcích oblečení se taky úplně neflákají a u nás chodily na pokladny hodně, když by joooo náhodou neměly co dělat. Dobrý bylo, že neměly tolik těžkých palet.

• Citovat
  • Upravit
846
27.8.25 10:37

@Snopy123
Je to obchod od obchodu. Jsou prodejny, kde jsou denně příjmy zboží a ještě musí alarmovat, roznášet kabinky a uklízet po lidech. Tam se nezastaví. Já pracuji v menším obchodě, tam chodí zboží v přiměřeném množství a máme za pár hodin hotovo. Zbytek tam tak nějak odstojíme/odsedíme, když tam nikdo není. Zrovna ty potraviny a drogerie, to je váhově těžké. Tam bych dělat nešla vůbec. Čím menší obchod, tím líp. Kamarádka se Albertu je daleko víc nadělaná, než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
27.8.25 10:42

@Mahidevran Tak se ptá na potravinové řetězce. Že ji hadry a tak nelákají. Proto jsem popisovala oblečení jako oddělení v obchodních řetězcích - typu Albert, Tesco, atd….
Tam si nic neodstojí. Když nebude mít co dělat, poletí vybalovat jinam a nebo na kasu.
Kamarádka dělá v Tetě, natahá nic ( myšleno vahou ), ale musí být jak fretka rychlá a domu chodí strhaná jak borůvka.
Jo v kytkách mela kamarádka pohodu. Tam si prý i stíhala číst - pokud nebyly takové ty náročné svátky. Náročný prý byla výměna vody, ale ona to hodnotila jako pohodu. Tam dělala krátký dlouhý týdne vlastně - ale nevím jestli je to tak vždy.

• Citovat
  • Upravit
22839
27.8.25 10:45

Jo tchyně vlastně dělá v Tescu taky nemá 12h, ale směny různé, ranní, odpolední, mezi.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 17:27

Děkuji všem za rady, určitě mi pomůžou při hledání. :srdce: Abych to teda sesumírovala, v potravinových řetězcích se 12ky moc nedělají, ale eventuálně je možná individuální domluva. Za zeptání každopádně nic nedávám. :oops: V drogeriích je to dost podobné. :( Pokud má někdo ještě tipy na obchodní řetězce, s výjimkou těch s oblečením, budu vděčná. :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16184
27.8.25 17:59

A to ti jde vyloženě o 12h směny v obchodě? Nebo čistě o 12h směny? Nebo jen o praci v obchodě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat