Před odchodem na MD se zjistilo, že práce není vhodná pro těhotné

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.8.25 20:01

Problém v práci před odchodem na MD

Ahoj, dnes se mi přihodila v práci taková blbá ošklivá věc, těsně před odchodem na Mateřskou dovolenou.

Momentálně jsem těhotná 32+2 tt, termín mám někdy na začátku října. Dobrovolně jsem zůstala v práci, také z toho důvodu že jsem neměla žádné zdravotní komplikace, a nechtěla jsem jít na neschopenku protože bych i měla o dost méně peněz. Přiznejme si že jídlo je drahé a celkově život, a za tu dobu co jsem těhotná už jsem dala tolik peněz ve zdravotnictví za různé testy a očkování a že mě toho ještě čeká.. pracuji ve zdravotnictví. Tento rok se u nás uskutečnil audit, při kterém bylo zmíněno, že na jedné místnosti kde se nachází dva hlučné přístroje není zdrávo být vkuse celý den. Někdo k nám tedy poslal teď v sronu kontrolu, někoho od bezpečnosti práce, kdo by hlučnost v místnosti měřil. Dva týdny před odchodem jsem schytala černého petra já. Pominu to, že jsem celé těhotenství byla v práci (krom dovolených samosebou), tahala i těžší věci.. těhotenství jsem oznamovala už někdy v 8. týdnu, aby věděli že nebudu úplně schopna tahat všechno těžké. Bylo mi řečeno, že budeme nějakou dobu, než to začne být vidět, dělat že se to neví, abych mohla pracovat. Každopádně zpátky k věci.. Pán přišel, nainstaloval si mikrofon a mě začala vedoucí urgovat co mám dělat, pustit na přístrojich udrzbu, pustit kontroly, pustit vzorky (vzdy jen po dvou, protoze pristroj dela nejvetsi hluk jen pri pipetovani).. byla opravdu hrozne nervozni.. den predtim se mi prokecla ze kdyby se nam podarilo udelat dostatecny rambajs, dostali by priplatek za praco v hlucnem prostredi.. tak mi tak projelo hlavou, ano, ja to teda oddelam ale budu z toho neco mit? No nevadi.. mereni melo trvat 2 hodiny, nakonec pan meril 3 hodiny a 15 minut a jeste prisel o 20 minut driv ( protoze tvrdil 3 a pul hodiny), jeste mi v mistnosti zavrela dvere a tvrdila s usmevem ze se aspon tim vytvori vetsi hluk, jak se zvuky budou odrazet od sten. Svou praci jsem splnila.. pan odesel. Najednou za mnou pribehla a hulakala,, Posali jsme co jsme mohli!” načež jsem se zeptala co že jsme posali? Pán totiž pri odchodu rekl, ze si nemysli, ze by tehotna mela vubec manipulovat se vzorky… byla uplne ruda cela bez sebe.. a tady zacalo to tóčo.. najednou začala mluvit úplně jako někdo jiný, rvala na kolegu kteremu to vyblila jako prvni “ že prece nemuze rikat ze jsem tak tlustat kdyz je videt ze jsem tehotna”a že ji seberou osobní ohodnocení, že panovi rekla ze stejne odchazim za 2 tydny na materskou a ze jsem celou dobu delala jen administrativu (to je lez, protoze jsem delala uplne vsechno) a ze jsem jen zaskakovala na dva tydny protoze ostatni kolegyne maji zrovna dovolenou, ptala se ho jestli bude delat zapis.. on ji prej tvrdil ze ne, ale ze mu neveri.. ze ona jeste stale veri v dobro lidstva a takovy hovadiny..pak volala sve nadrizene a strasne ji lezla do zadku a ze ji vola aby ji upozornila dopredu, aby kdyby se ji nekdo na neco ptal, nekuňkala jako ona.. pak pred odchodem domu mi rekla, aby nahodou kdyby se me nekdo na neco ptal, tak abych rekla ze jsem celou dobu delala administrativu a jen jsem zaskakovala.. nu.. vedeli dopredu ze prijde nekdo merit hluk v mistnosti, vedeli to DOSTATEČNĚ dopredu.. mohla mě na ty tri hodiny soupnout delat jinou praci, kde bych treba byla zalezla a pan si vubec nemusel niceho vsimnout..nechali mě v tom vyráchat a řekla bych že je to trochu karma.. zítra prijde vyssi vedouci to s nami prodiskutovat a ja mam hrozny strach s cim na me budou tlacit.. nikomu jsem nepodepsala ze jsem si vedoma praci v takovem prostredi atd.. no.. a nejvic me prekvapilo jak se lidi dovedou pretvarovat a jak, kdyz jim tece do bot, vam jednoduse vrazi kudlu do zad..

Omlouvám se za případné chyby v textu. :oops:

Prosím o zachování anonym.. :srdce:

Děkuji.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16150
21.8.25 20:03
@Anonymní píše: Více

A to bylo pracoviště nevhodné pro těhotné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8304
21.8.25 20:06

Takže se vědělo/ví, že pracoviště není vhodné pro těhotné? A je tomu opravdu tak? Pokud jste o tom věděli, tak jsi tam neměla vůbec být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.25 20:06

@Dahlia0409 Ano, jde tam o praci se vzorky krví, ktere mohou byt potencionalne infekcni, ale oficialne se nase pracoviste nevztahuje jako infekcni protoze by nam museli pridat penize a to se jim nechce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.25 20:08

@izabe Ano, správně me meli preradit na aadministrativni cinnost ale neudelali to, vedouci mi dnes rekla ze i kdyby me presoupli na admini, tak by nemohli z duvodu kapacity zamestnancu nahradit nikym jinym.

• Citovat
  • Upravit
8304
21.8.25 20:09

To ale není tvůj problém - zaměstnavatel je ten, kdo to musí vyřešit. Ty jsi tam neměla co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16150
21.8.25 20:11

A to jsi tam byla dobrovolně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.25 20:11

@izabe Ano, přesně tal, jsem si toho vědoma, teď mají hrozný strach aby po nich nešlo vyšší vedeni protoze maji jeste jednu těhulku a ta dokonce dělá služby..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.25 20:12

@Dahlia0409 Nic jiného mi nezbylo, byla jsem tam jen já a vedoucí.. nikdo se mě neptal jestli tam chci být.. prostě mi to bylo přiděleno.

• Citovat
  • Upravit
16150
21.8.25 20:13

Pak to je ale i tvoje starost, že jsi ty tam byla zcela vědomě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8304
21.8.25 20:13

Vždyť se tě ani nikdo nemusí ptát, prostě jsi měla odmítnout (mas na to přece zcela pádný důvod).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35461
21.8.25 20:15

Jejich problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.25 20:15

@izabe Já Vám rozumím, ale v ženském kolektivu to není tak jednoduché.. spíš mě zaráží že je to vůbec nenapadlo, že to asi není dobrý nápad..

• Citovat
  • Upravit
16150
21.8.25 20:16

A tebe to napadlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.25 20:20

@Dahlia0409 :D Samozřejmě.. ano jsem hloupá, měla jsem říct že to dělat nebudu, jsem dobrál, dobře mi tak.. naprosto chápu kam tím míříte :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat