Kurzy na práci s dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co si udelat kurz na detskou chuvicku? Ted je do MS dost shaneji kvuli malym detem. A pristi rok bych zkusila prijimacky znovu a treba na vic skol:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji nejprve nějaký takový „kurz“,píšu to v uvozovkách, protože kurz to fakt není, píše se práce, která musí mít určitou úroveň a zkouška je podobná maturitě. Navíc většinou dobře připraví na přijímačky. Ale doporučuji vybrat si v sekci celoživotního vzdělávání nějaké univerzity nebo vyšší odborné pedagogické školy, používají skripta, na která na ty přijímačky připraví a na které budeš potom navazovat. Ale je to trochu dražší.
Kurz, to bych použila třeba svářečský nebo šicí, ale toto fakt kurz není
Je to jednosemestrální nebo dvousemestrální kvalifikační studium.
Podle mě se v tomto oboru uplatníš dobře i bez titulu, maturita plus doplňující studium stačí, ale budeš mít nižší plat(což je plus pro některé zaměstnavatele, ušetří oproti asistentovi s titulem).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám střední i VŠ pedagogickou. S asistentem je to takhle… Jejich zlatá éra skončila novelizací z tohoto roku. Školy jich budou nabírat už jen stále míň a míň. A pochopitelně budou dávat přednost lidem, kteří mají SŠ pedagogickou. Ty kurzy jsou řešení, ale taky záleží - kde v ČR žiješ. Nedostatek jich je jen v Praze a Ostravě. K tomu kurzu chůvy… S ní můžeš dělat jen u rodičů při hlídání dětí. Max. snad, kdyby tě vzala nějaká soukromá MŠ či dětská skupina - ale spíš opravdu jen na hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Joannka1 k dvouletakum do skolek kurz chuvy nestaci? Podle vyhlasky chuva nebo zdravotni sestra, ale uz jsem nezkoumala, jakou kvalifikaci ma chuva mit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bydlím v Ostravě a co jsem se tak koukala na práce na internetu tak ve školkách chtějí VŠ nebo minimalne SŠ pedagogickou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@18verca ano, protoze ve skolkach zapsanych v rejstriku musi pracovat osoby splnujici pozadavky na vzdelani dle zak. 563 o ped. pracovnicich, kde je to jasne definovan a SS je minumum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sakota píše:
@Joannka1 k dvouletakum do skolek kurz chuvy nestaci? Podle vyhlasky chuva nebo zdravotni sestra, ale uz jsem nezkoumala, jakou kvalifikaci ma chuva mit.
Stačí, ale v praxi na ty chůvy nejsou moc peníze a tak jich ve školkách pracuje minimum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou ted dost dotovane z evr. fondu (nevim na jak dlouho). Je to opravdu jen reseni na kratkou dobu. Urcite to chce vystudovat skolu. Ale na ten rok je to fajn reseni. Ale treba se na pajdak dostanes a je to vyresene-nehazej flintu do zita. Nebo brigadu-hlidani deti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na materinky se hlásí většinou holky z gymplu nebo pedagogických lyceí…Tedy výborné studentky. Na management v gastronomii jsi asi tak dobré známky mít nemusela. Od toho se odvíjí i obtížnost přijímaček. A zájem je obrovský.
Kurz na chůvu je dobrý start.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem moc
je pravda, ze se hlásí hodně lidi z gymplu přesně jak říká @truelly .. no uvidíme co nám život přinese ![]()
- Citovat
- Upravit
@sakota píše:
Je to oddělené. Buď chůva k dětem do domácností nebo dětských koutků, tam je předpoklad budoucí živnosti a nepravidelné pracovní doby, což pro matky s dítětem nic moc. Nebo chůva k dětem do předškolního zařízení, ale to studium otevírají někde občas, je drahé a časově náročné - praxe. Hojně je otevírali tak před dvěma, třemi lety, když se přislibovaly ty místa pro dvouleté děti do školky, ale dnes už je to zase jinak, dvouleté děti přislíbené místo nemají a chůvy nebudou potřeba v takovém množství, aby je pajdáky „chrlily“ dvakrát ročně.
Ještě je možnost kvalifikační zkoušky, ale tam je nutnost být pedagogickým pracovníkem nebo mít pedagogické vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Joannka1 píše:
Stačí, ale v praxi na ty chůvy nejsou moc peníze a tak jich ve školkách pracuje minimum
Tak já jsem slyšela od dobrého zdroje(ředitelka MŠ, která zaměstnávala a řešila platy),že mají plat o třetinu až polovinu vyšší než asistent pedagoga, ale zase platí jak kde. Rozhodně příležitostí uplatnit se jako chůva v MŠ u dvouletých dětí je a bude celkově méně, než uplatnit se jako asistent.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 pockej ona uz oficialne probehla nejaka novelizace, ktera by tu povinnnost garantovat od 2020 misto dvouletym rusila?
ze by mi uniklo neco tak zasadniho? Jinak diky za info, o tom rozdeleni jsem nevedela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Tak já jsem slyšela od dobrého zdroje(ředitelka MŠ, která zaměstnávala a řešila platy),že mají plat o třetinu až polovinu vyšší než asistent pedagoga, ale zase platí jak kde. Rozhodně příležitostí uplatnit se jako chůva v MŠ u dvouletých dětí je a bude celkově méně, než uplatnit se jako asistent.
No tak asistent pedagoga je dost podfinancován. Jenže… U nich je vyšší a nižší úroveň. To je dost velký finanční rozptyl. Takže neplést jablka s hruškama. Navíc AP málokdy pracuje na celý úvazek, takže ten nižší plat je daný taky tím - že pracuje na 0,25, 0,5 a 0,75 úvazku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, mé studentské léta konci a já maturuji v oboru management v gastronomii.. tenhle obor mě nebavi a ani bych ho nechtěla v životě dělat.. mým snem je práce s dětmi, včera jsem dělala prijimacky na VŠ učitelství pro mateřské školy, ale je mala šance, ze se na skolu dostanu, prijimacky jsem moc dobre nenapsala.. tak teď přemýšlím co dal, vůbec nevím co kromě práce s dětmi bych chtěla dělat.. jsem z toho zoufalá.. napadl mě nějaký kurz napr. asistenta nebo chůvy, nevíte jestli se s takovým kurzem někde uplatnim? Má to vůbec cenu? Budu rada za rady jedtli má někdo s tímto zkusenost a klidne pište i jiné kurzy jestli existují..