Roztleskávačky / mažoretky Plzeň
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
roztleskavacky / mazoretky Plzen
Ahoj, poradite mi někdo detsky krouzek Mazoretek nebo Roztleskavacek v Plzni? Nemohu na internetu nejak nic moc najit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mažoretky Maršálky Plzeň. Jsou výborný. Určitě mají stránku na Facebooku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Záleží na tom, jestli chceš roztleskávačky, jakožto ty „hopsalky“ s pompony (doufám, že se nikdo neurazí - koneckonců, sama jedny takové hopsalky vedu) a nebo jestli bys chtěla takové ty skutečné cheerleaders s gymnastikou, zvedačkami apod. Pokud bys chtěla cheerleaders, tak v Plzni jsou, tuším, Pilsen Jaguars a nebo Blue Wings Cheerleaders. Za mě mažoretky ne. Dělala jsem obojí. Obojí je krásné, ale cheerleading je prostě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky, mrknu na to. Chtela jsem hlavne kouknout, od kolika let se tak zacina trénovat, mela jsem na mysli spis prave s tou gymnastikou. Male je zatím teprve dva a pul roku, budu ji hlasit do kurzu roztleskávaček, hodne ji to bavi s téma trasnema a tak, dnes jsme si to byly zkusit. (Ale to je fakt kurz jako hoooodne okrajovej, spis takovy cviceni pro deti). Je od malinka hodne pohybove nadana, tak bych rada vedela, zda se tyhle discipliny take trenuji uz napr od tri let. @MaMiPe muzu se zeptat v cem je to podle vas lepsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Podle mě je to komplexnější a celkově to malé dítě líp rozvíjí, pokud k tomu má alespoň trochu dispozice. A hlavně, je to moje srdcovka
Až budu mít po porodu, chci se začít se svým týmem věnovat právě i cheerleadingu spíš než těm pomponkům.
Mažoretkový sport je krásný. Vypadá to elegantně a to, co s těmi hůlkami předvádí, je někdy vážně úžasné. Ale když už bych chtěla holčičku dát na něco s hůlkou, dala bych ji na twirling - to je s hůlkou, ale víc gymnastiky a toho pohybového rozvoje.
Cheerleading je takový „balíček“ gymnastiky, aerobicu, posilování, a spousta dalších věcí a v tom je podle mě naprosto úžasný. O tom, že cheer týmy bývají i dost dobrá parta, už se zmíním jenom okrajově. Je to prostě geniální sport ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Pilsen jaguars mají myslím tým úplně malých dětí od 3 let. Pokoukej po webu. Určitě mají nějaké stránky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžu psát za Plzeň, jenom okrajově k tématu - dcera dělá cheerleading v Praze, od 6 let, letos 13.rokem. Pro děti všestranný sport, není určeno jen pro „pohybově nadané“ a „velmi štíhlé“ děti. Bohužel takovou zkušenost jsme měli z aerobicu pro předškoláky, proto jsem, v té době hlavně já, hledala jiné vyžití, pohyb pro holčičku. Nevím jak v jiných týmech, ale co vidím na soutěžích, tak je to podobné, pomoc od rodičů, super parta mezi lidmi, jak dětmi, tak dospělými.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaMiPe myslite, ze je velky rozdil, když zacinaji deti trénovat uz od tri let nebo například az od peti? Dcerka je hodne aktivni, dispozice ma. Ale je k cizim lidem ještě porad hodne stydliva, takze pote třeba nespolupracuje
ale to se muze za pul roku ještě hodne zmenit smaozrejme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez S takhle malými dětmi nemám zkušenosti, ale myslím, že za pokus nic nedáte. A když to nepůjde, počkáte do 5 pěti a můžete to zkusit znova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez - za cheerleading si myslím, že rozdíl to není, pokud je rozumná trenérka, tak první roky jsou jen proto, aby si děti hrály spolu, sem tam něco společně nacvičí, ale člověk musí počítat s tím, že samozřejmě se to ne vždy musí povést (to se mimochodem stane i u těch zkušených). A v cheerleadingu jsou cca 2-3 soutěže s vystoupením pro veřejnost za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady jedno z posledních vystoupení, pro představu jak to u těch maličkých vypadá
https://www.youtube.com/watch?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evka73 Je úplně jedno, jestli se to těm malým povede nebo nepovede. Ony jsou u toho na těch vystoupeních vždycky tááák sladké
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit