Práce u VZP

Anonymní
12.10.17 01:13

Práce u VZP

Dobrý den,
chci se zeptat na zkušenosti se zaměstnáním ve VZP na pozici operátor zákaznické linky (pasivní), popřípadě ta stejná pozice v Alza.cz
Raději anonymně, kvůli své současné práci.
Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10185
12.10.17 08:04

V Alze jsem před pár lety na zákaznické lince dělala. Nabírali v říjnu a v lednu ty nabrané z velké většiny zase propustili, šlo jen o posílení vánočního a povánočního období. Takže týdenní školení a vstřebání spousty informací, hodně energie a na nic, dlouhodobá pracovní perspektiva v tahu. Samotná práce tam celkem šla, nicméně je potřeba se obrnit, protože jako operátor zákaznické linky jsi něco jako hromosvod a pro volající jsi v podstatě viníkem všech chyb a nedorazů, které se jim staly. Od pozdě doručeného, případně vůbec nedoručeného zboží, po závadný výrobek, zatoulanou zásilku… za všechno může operátor a ten to vždycky schytá. Další věc - jejich neustálé výhodné akce, které mění snad denně, takže každý den důkladně pročíst mejly a zorientovat se, jaká akce právě běží, jako slevy, bonusy za jakých podmínek, na to lidi hdně volali a chtěli znát podrobnosti. Pak perličky typu - akce: nakupte dnes a na další nákup získáte 500 kč slevu. Akorát jaksi zapomněli připsat, že sleva se vztahuje pouze na nákup v určité hodnotě. Takže lidi se cítili oklamaní a zase je to operátor, kdo za všechno může. Telefony drnely bez přestání, takže hovor za hovorem. Z nouze jsem prošla různými call centry a tohle bylo, přes všechna negativa, nejlepší. Ale znovu bych se k tomuhle typu práce už nerada vracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
12.10.17 08:40

Ahoj,

pracuji ve VZP. Na infolinku ti budou volat lidi, kteří se buď dotazují jak co řešit (přihlásit novorozence, jak nahlásit důchod, rady jak s lázněmi atd). Je potřeba všeobecný přehled. Nebudeš řešit přímo konkrétní případy, ty pak předáváš k dořešení do zázemí. Že by lidi volali a nadávali to vesměs ne, pokud jim přijde nějaký dopis je už tam přímo kontakt na odpovědného pracovníka.

Osobně bych si do call centra neodvážila jít, jsem tu x let a absolutně nemám o všem přehled. Nicméně tak jako všude i ve VZP nejsou lidi, podívala bych se po jiné pozici, každou chvíli se tu někdo někam hledá ;)

Kvůli práci inko T.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.17 10:55

Ahoj, moc děkuji za odpovědi. K tomu VZP mohla bych se zeptat třeba cca platove a jsou nejake bonusy? To co ta prace obnáší by mne asi bavilo, poradit lidem. Ted delam s dětmi a taky jsem furt umluvena :) a ještě dotaz, jdu do druhého kola na pohovor, nevíte co to obnáší a na co se připravit? Urcite si projdu co nejvíce informací, ale kazda rada dobra. Klidne do SZ. Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 12:41

VZP-infolinka bývalý zaměstnanec

Omlouvám se za anonym, ale týká se to zaměstnání, takže to považuju za důvěrnou informaci. Na infolince VZP jsem pracovala řadu let až do MD v roce 2008. V té době jsem toho měla opravdu až nad hlavu a pokud bych neotěhotněla tak bych dala výpověď, už jsem sháněla jiné místo. Nevím jak teď, ale nadávání nespokojených pojištěnců bylo na denním pořádku, kolikrát mi vynadali do názvů přirození i hůře. Nejsem na call centra asi ten správný typ, neumím to házet za hlavu, tyhle výstupy jsem dlouho rozdýchávala. Jinak většina lidí tam byla rok, dva a šli jinam, já to vydržela podstatně déle tak asi proto jsem byla tak vyřízená, měla jsem toho opravdu plné zuby a do call centra už nikdy nechci. Hodně se mluví, po několika letech jsem začala mít chronické problémy s hlasivkama, hodně toho musíš vědět, mít přehled o všem, stále se něco učit, po večerech studovat zákony a předpisy, které se často mění. Po MD mně tam něchtěli, respektive neumožnili mi úpravu pracovní doby a navíc jsem se měla vrátit pouze za základ - což by bylo o deset tisíc méně než jsem brala před MD a z toho bych fakt chůvu nezaplatila. Toto udělali po MD všem, nevrátily jsme se žádná. Jak píšu moje zkušenost není aktuální tak nevím jak to je teď, ale za mně byl plat základní a pak bonusy, které dělaly skoro jednou tolik jako ten základ.
Jinak docela zajímavé, že já nyní pracuju s dětmi - ano umluvená jsem, ale jinak a děti mi nenadávají :D

• Citovat
  • Upravit
TAPTINKA
25.10.17 13:12

Omlouvám se, čtu teď. Co je na pohovorech netuším, přeci jen jsem tu dlouho :)

5 týdnů dovolené (tzn o 5dní víc než dle zákona), stravenky, někde pohyblivá pracovní doba, příspěvek na penzijní pojištění, roční odměny v případě kladného hodnocení.

Vesměs lidi nadávaj protože to je základní věc - nejlepší obrana je útok. Viz moje pozice - netuší že musí hlásit novorozence, studium na SŠ/VŠ, mateřskou, rodičák, evidenci na ÚP, důchod atd. Podávat Přehledy OSVČ. My si to z prstu nevycucáme, když nám to nesdělí tak to prostě nevíme. Pak další sorta - neplatiči. Proč musí platit a proč musí platit tolik (výši ovlivňuje zákon, ne pojišťovna), proč je penále (u banky jsou taky úroky) atd atd. Mě se vesměs nakonec omluví, i když je pravda že párkrát do roka položím klientovi telefon - předem ho ale upozorním že pokud bude se mnou jednat vulgárně, udělám to :nevim: :pocitac:

inko T.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat