Práce u zaměstnavatele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
11.4.23 11:19

Práce u zaměstnavatele

Ahoj děvčata, mám takovou otázku. Chtěla bych si jít přivydělat při rodičovském příspěvku, ale jsem stále vedená jako zaměstnanec jedné firmy, ale já bych si chtěla jít přivydělat jinam, i když náplň práce, je téměř stejná, jen to mám blíž. Jde to, nebo musím pouze ke svému zaměstnavateli? Nebo dát při rodičáku výpověď z práce, ale to asi nejde? Bojím se situace, že by se můj zaměstnavatel dozvěděl, že si přivydělávám jinde a měla bych z toho třeba problém. A ještě další otázka, hodně lidí mě straší tím, že mi dítě může sociálka vzít, i když by v době mé nepřítomnosti, bylo o něho řádně postaráno? Lidi jsou prý zlý a hodně se na toto téma udává. To je podle mě hloupost, vždyť spousta maminek v mém okolí pracuje a stále je na rodičáku. A ještě doplňuji, že do svého zaměstnání se již vracet nechci. Jak dát tedy výpověď, abych už po skončení rodičovského příspěvku, mohla jít do jiné práce? Předem děkuji, za každou odpověď.

Příspěvek upraven 11.04.23 v 18:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35455
11.4.23 11:27
@anicckaa píše:
Ahoj děvčata. Mám takovou otázku. Chtěla bych si jít přividělat při rodičovském příspěvku, ale jsem stále vedená jako zaměstnanec jedné firmy, ale já bych si chtěla jít přividělat jinam. Jde to, nebo musím pouze ke svému zaměstnavately? Nebo dát při rodičáku výpověď z práce? To asi nejde? Bojím se situace, že by se můj zaměstnavatel dozvěděl, že si přividělávám jinde a měla bych z toho třeba problém. A ještě další otázka, hodně lidí mě straší tím, že mi dítě, může sociálka vzít, i když by v době mé nepřítomnosti, bylo o něho řádně postaráno? Lidi jsou prý zlý a hodně se na toto téma udává. To je podle mě hloupost, vždyť spousta maminek v mém okolí pracuje a stále je na rodičáku. Předem děkuji, za každou odpověď.

Můžeš si přivydělat jinde, ale pokud je činnost firmy podobná tomu co dělá tvůj zaměstnavatel tak s tím musí souhlasit. Jinak je to úplně jedno a žádný problémy z toho mít nemůžeš. Výpověď určitě nedávej (a ano, jde dát výpověď na rodicaku)
Dítě ti nikdo nevezme proto že chodíš do práce a už vůbec ne když je o něj řádně postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
11.4.23 11:54

@JancaS84 Tak zase, proč by určitě neměla dávat výpověď, když ví, že se tam nechce vracet? Ano, pokud by plánovala další dítě, tak je výhodnější být stále zaměstnaná, ale zas kategoricky tvrdit, že ji určitě nemá dávat, když neznáme její situaci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
11.4.23 12:35
@anicckaa píše:
já bych si chtěla jít přividělat jinam, i když náplň práce, je téměř stejná, jen to mám blíž. Jde to, nebo musím pouze ke svému zaměstnavately? … Bojím se situace, že by se můj zaměstnavatel dozvěděl, že si přividělávám jinde a měla bych z toho třeba problém.

Je úplně jedno jaká je náplň Tvé práce. Můžeš si mimo zaměstnaní přivydělávat s úplně stejnou nebo s jinou náplní práce.

Nesmíš však vedle zaměstnání vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele - to je možné jen s jeho předchozím písemným souhlasem. Viz § 304 zákoníku práce. Jaký je předmět činosti zaměstnavatele zjistíš takto:

• ze zápisu v obchodním rejstříku,
  • ze zřizovací (zakladatelské) listiny, jde-li o právnickou osobu nezapsanou do OR,
  • z živnostenského rejstříku, jde-li o fyzickou osobu nezapsanou do OR,
  • ze zákona, jde-li o právnickou osobu zřízenou zákonem.

Příspěvek upraven 11.04.23 v 12:41

• Citovat
  • Upravit
6860
11.4.23 12:36

Já na rodičáku taky chodila jinam. Uplně jiná práce. Ke konkurenci jsem nemohla to jsem měla ve smlouvě. Chodila jsem tam když byl manžel doma a o děti se staral on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
11.4.23 12:58
@j.a.n.i1 píše:
@JancaS84 Tak zase, proč by určitě neměla dávat výpověď, když ví, že se tam nechce vracet? Ano, pokud by plánovala další dítě, tak je výhodnější být stále zaměstnaná, ale zas kategoricky tvrdit, že ji určitě nemá dávat, když neznáme její situaci :think:

A kde vidis, že tam nechce zpet? Já jsem z toho pochopila, že myslí jestli nemusí dát kvůli tomu přivýděleku vypoved, což nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.4.23 13:16
@JancaS84 píše:
A kde vidis, že tam nechce zpet? Já jsem z toho pochopila, že myslí jestli nemusí dát kvůli tomu přivýděleku vypoved, což nemusí.

Pro objasnění, jsem do příspěvku, ještě raději doplnila, že do svého zaměstnání, se už vracet nechci 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
11.4.23 13:29
@anicckaa píše:
Pro objasnění, jsem do příspěvku, ještě raději doplnila, že do svého zaměstnání, se už vracet nechci 🙂

Aha, já už jsem se k původnímu příspěvků nevracela.
Pokud neplanujes další dítě tak je v podstatě jedno kdy výpověď dáš, ale musí ti stihnout uběhnout výpovědní lhůta než se budeš mít vrátit. Pokud se se zaměstnavatelem dohodnete na ukončení dohodou tak to jde ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
11.4.23 13:47
@JancaS84 píše:
Aha, já už jsem se k původnímu příspěvků nevracela.
Pokud neplanujes další dítě tak je v podstatě jedno kdy výpověď dáš, ale musí ti stihnout uběhnout výpovědní lhůta než se budeš mít vrátit. Pokud se se zaměstnavatelem dohodnete na ukončení dohodou tak to jde ze dne na den.

Aha, tak já ho zas četla až ve chvíli, kdy už to tam bylo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
11.4.23 15:02

Píše se přivYdělat a zaměstnavateli :mavam:

jestli budeš hledat práci emailem, fakt to bouchne do očí.

jsi cizinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.4.23 19:13
@eva1985aa píše:
Píše se přivYdělat a zaměstnavateli :mavam:

jestli budeš hledat práci emailem, fakt to bouchne do očí.

jsi cizinka?

Jejda, omlouvám se. Cizinka nejsem, ale jsem dysgrafik a i když se snažím, často mi y i, prostě ulítnou. Automatickou korekturu textu nepoužívám, při ní se nedokážu na psaní soustředit už vůbec. Navíc, příjde mi to jako podvod, protože bych se nespoléhala sama na sebe, ale jen na telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat