Práce grafika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
472
8.4.23 15:32

Práce grafika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je tady někdo kdo se živí jako grafik? Chtěla bych vědět, co tato práce přesně obnáší, jestli je problém v tomto oboru problém najít práci, a co člověk musí umět. Ptám se z toho důvodu, že bych chtěla zkusit online kurz na grafika, tak by mě zajímali nějaké informace. Jinak s PC si myslím nemám problém, ráda tvořím, měla jsem výstavu v muzeu, proto si myslím, že by mě to mohlo bavit. :mrgreen: Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7847
8.4.23 15:39
@Markuska85 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je tady někdo kdo se živí jako grafik? Chtěla bych vědět, co tato práce přesně obnáší, jestli je problém v tomto oboru problém najít práci, a co člověk musí umět. Ptám se z toho důvodu, že bych chtěla zkusit online kurz na grafika, tak by mě zajímali nějaké informace. Jinak s PC si myslím nemám problém, ráda tvořím, měla jsem výstavu v muzeu, proto si myslím, že by mě to mohlo bavit. :mrgreen: Díky za názory.

To je dotaz, jako jestli se někdo živí s počítačem :) Můžeš více rozvést, co bys chtěla dělat za grafiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
8.4.23 15:59
@Markuska85 píše:

Fascinuje mě, že lidé chtějí dělat práci, o které neví lautr vůbec nic. A myslí si, že to vyřeší nějaký zbytečný, mizerný a placený online kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.4.23 16:05
@Zumpa píše:
Fascinuje mě, že lidé chtějí dělat práci, o které neví lautr vůbec nic. A myslí si, že to vyřeší nějaký zbytečný, mizerný a placený online kurz.

Právě proto sbírám informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35465
8.4.23 16:19

Švagr to dělá, studoval na to školu, pak nějakou dobu pracoval ve firmě kde se hodně naučil a teď dělá z domu na sebe. Hodně peněz do toho taky vrazil, od programu po tiskárny, pec na hrnky atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.4.23 16:24
@JancaS84 píše: Švagr to dělá, studoval na to školu, pak nějakou dobu pracoval ve firmě kde se hodně naučil a teď dělá z domu na sebe. Hodně peněz do toho taky vrazil, od programu po tiskárny, pec na hrnky atd atd.

Takže to asi nebude levná záležitost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.4.23 16:43

Já si přivydělávám webovou/on-line grafikou, respektive poslední dobou hodně rozšířenou UI grafikou - hodně záleží na tom, jakou grafiku chceš dělat, je to hodně různorodý obor a každý se chytne v něčem jiném, ale poslední dobou lidé dělají hlavně v tomto oboru - UI grafice, webové grafice nebo grafice na sociální sítě a brandingu. Člověk musí být hodně kreativní a rozumět hodně věcem jako je teorie barev, základy typografie apod. Nikdy jsem to nestudovala a všechno se nějak naučila po YouTube a různých kurzech, ale nevím, zda bych se tím chtěla někdy živit - člověk do toho musí i hodně investovat, například do kvalitního monitoru a počítače, všech grafických programů, hodně grafiků má i graficky tablet a další podobné vymoženosti.
Práci záleží na tom, kde hledáš a jakou grafiku umíš. Já neměla vůbec problém najít práci, ale fakt hodně záleží na tom, jakou děláš grafiku. V poslední době hodně chtějí motion graphic, ruzne animace, videa. Navíc je to obor, kde se hodně mění trendy a člověk musí být flexibilní a cokoliv umíš navíc, tak je velký plus. Musíš se umět prodat a být schopna se i dobře prezentovat…jako je to fajn obor a znám lidi, co se tím živí a mě to bavi, ale není to pro každého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
8.4.23 16:52
@Markuska85 píše:

Kamarád to dělá, delší dobu jsme se neviděli, ale někdy před cca deseti lety kupoval nějakého Maca za něco přes 100tis, k tomu monitor za skoro trojnásobek. A měl to jen na sazbu a Photoshop.

Jiný známý modeluje ve 3ds Maxu, má PC + 3 monitory za skoro půl milionu, stejně mu to nestíhá a některé věci renderuje v cloudu.

Příspěvek upraven 08.04.23 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
8.4.23 16:54
@Malaika1234 píše:
Já si přivydělávám webovou/on-line grafikou, respektive poslední dobou hodně rozšířenou UI grafikou - hodně záleží na tom, jakou grafiku chceš dělat, je to hodně různorodý obor a každý se chytne v něčem jiném, ale poslední dobou lidé dělají hlavně v tomto oboru - UI grafice, webové grafice nebo grafice na sociální sítě a brandingu. Člověk musí být hodně kreativní a rozumět hodně věcem jako je teorie barev, základy typografie apod. Nikdy jsem to nestudovala a všechno se nějak naučila po YouTube a různých kurzech, ale nevím, zda bych se tím chtěla někdy živit - člověk do toho musí i hodně investovat, například do kvalitního monitoru a počítače, všech grafických programů, hodně grafiků má i graficky tablet a další podobné vymoženosti.
Práci záleží na tom, kde hledáš a jakou grafiku umíš. Já neměla vůbec problém najít práci, ale fakt hodně záleží na tom, jakou děláš grafiku. V poslední době hodně chtějí motion graphic, ruzne animace, videa. Navíc je to obor, kde se hodně mění trendy a člověk musí být flexibilní a cokoliv umíš navíc, tak je velký plus. Musíš se umět prodat a být schopna se i dobře prezentovat…jako je to fajn obor a znám lidi, co se tím živí a mě to bavi, ale není to pro každého :nevim:

Asi tak, myslím si, že člověk o tom musí mít nějaké povědomí a praxi, imho nelze od stolu říct, že by mě mohla bavit grafika, tak si zaplatím kurz.
Jako asi jo, ale neponese to ovoce hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35465
8.4.23 16:56
@Markuska85 píše:

No hlavně tak musíš mít nějaký kontakty. Umět prezentovat svoji práci. Prosadit se v dnešní konkurenci atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.4.23 17:00

Tak bez na kurz a uvidis, to je to nejmensi. Kdyztak to muzes mit jako hobby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.4.23 17:00
@JancaS84 píše:
No hlavně tak musíš mít nějaký kontakty. Umět prezentovat svoji práci. Prosadit se v dnešní konkurenci atd atd

Tak muze byt normalne zamestnanec :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat