Pracovní úraz - nemocenská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pracovni uraz - nemocenska
Ahooj, mel jsem v praci vazny pracovni uraz ruky, vse se v praci sepsalo jako pracovni uraz, pak jsem byl poslan na chirurgii kde to bylo sepsano take jako pracovni uraz.
Dostal jsem od 13. dne v mesici do 31 dne pracovni neschopnost. v patek mi prisla nemocenska na ucet od CSSZ - 1700 kč od datumu 27.3 do 31.3. predchozi dny hradi zamestnavatel, ale mam u toho napsano toto: denni davka od 15teho dne 347 kč, DVZ 578 kč, ma ta castka dvz nejak vliv na to kolik dostanu za tech 14 dni od zamestnavatele? Jelikoz jestli se to pocita 14× 578 kč tak to vychazi na 8000 coz mi prijde blbost, jelikoz cistou mzdu mam v praci od 26-30 tisic mesicne tak nevim jak vypocitat kolik mi vlastne prijde za tech 14 dni, nevim ani zda to je 100% hrazena mzda kdyz je to pracovni uraz? Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Michal558 tak hlavně pracovní úraz se ti do 100% doplácí až po ukončení neschopenky. Celou dobu máš klasickou neschopenku.
Jinak tento DVZ odpovídá minimální mzdě. Žádny co ty píšeš. Evidentně se velmi rozchází to co ti zaměstnavatel platí a co ofiko vykazuje úřadům. Takže budeš mít holt almužnu za pracovní úraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze to je jak si myslim? 578×14 dnu? Pracovni neschopnost mi byla ukoncena uz, 31.3. dekuju za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michal558 píše:
Takze to je jak si myslim? 578×14 dnu? Pracovni neschopnost mi byla ukoncena uz, 31.3. dekuju za info
Ne. 347 x pracovní dny. Čti co píšu a co píše ČSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michal558 píše:
Ahooj, mel jsem v praci vazny pracovni uraz ruky, vse se v praci sepsalo jako pracovni uraz, pak jsem byl poslan na chirurgii kde to bylo sepsano take jako pracovni uraz.
Dostal jsem od 13. dne v mesici do 31 dne pracovni neschopnost. v patek mi prisla nemocenska na ucet od CSSZ - 1700 kč od datumu 27.3 do 31.3. predchozi dny hradi zamestnavatel, ale mam u toho napsano toto: denni davka od 15teho dne 347 kč, DVZ 578 kč, ma ta castka dvz nejak vliv na to kolik dostanu za tech 14 dni od zamestnavatele? Jelikoz jestli se to pocita 14× 578 kč tak to vychazi na 8000 coz mi prijde blbost, jelikoz cistou mzdu mam v praci od 26-30 tisic mesicne tak nevim jak vypocitat kolik mi vlastne prijde za tech 14 dni, nevim ani zda to je 100% hrazena mzda kdyz je to pracovni uraz? Dekuji.
U vážného pracovního úrazu ruky, tak tady je možná otázka, jestli tu bude změněná pracovní schopnost. Nějaké trvalé následky, tak možná víc než nemocenská by mě zajímala náhrada za úraz, nevím jestli bolestné nebo co a pak případné invalidní dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náhodný host píše:
U vážného pracovního úrazu ruky, tak tady je možná otázka, jestli tu bude změněná pracovní schopnost. Nějaké trvalé následky, tak možná víc než nemocenská by mě zajímala náhrada za úraz, nevím jestli bolestné nebo co a pak případné invalidní dávky.
Tak jelikož ukončil neschopenku za 14 dní, tak to moc vážný úraz nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tak jelikož ukončil neschopenku za 14 dní, tak to moc vážný úraz nebyl.
Píše vážný pracovní úraz. Třeba při rozdrceném článku prstu, kde v nemocnici jen začistí tu amputaci, tak dlouhá pracovní neschopnost nutná není. Ale fakt je, že vážný pracovní úraz se asi léčí déle než 2 týdny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vážný pracovní úraz si představuji jinak.. Taky se mi stal pracovní úraz a akorát jsem teď ukončovala neschopenku a marodila jsem 475 dnů a marodila bych dál, ale už mi to nechtějí prodloužit protože nedojde ke zlepšení.. Čeká mě další operace a akorát to řeším s prací a pojišťovnou a podobně, mzdu, nároky a vše okolo.. Hlavně prvních 14 dnů to platí zaměstnavatel.
- Citovat
- Upravit
No tak zas tak vazny uplne ne asi, mozna jsem to napsal moc drasticky, dozdrcene clanky na 3 prstech, podle chirurga to bylo vaznejsi…vizualne uz je to o dostt lepsi nez ze zacatku, jen teda nechapu jak mohu za pracovni uraz dostat nemocenskou od zamestnavatele 14×374 kc coz je 5200 kc
doufam ze to bude aprilovej forek opozdenej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michal558 píše:
No tak zas tak vazny uplne ne asi, mozna jsem to napsal moc drasticky, dozdrcene clanky na 3 prstech, podle chirurga to bylo vaznejsi…vizualne uz je to o dostt lepsi nez ze zacatku, jen teda nechapu jak mohu za pracovni uraz dostat nemocenskou od zamestnavatele 14×374 kc coz je 5200 kcdoufam ze to bude aprilovej forek opozdenej
ona to doplácí pojištovna. Kolegyni to trvalo půl roku. Ovšem moc nechápu, jak můžeš se třemi rozdrcenými články po 14 dnech manuálně pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michal558 píše:
No tak zas tak vazny uplne ne asi, mozna jsem to napsal moc drasticky, dozdrcene clanky na 3 prstech, podle chirurga to bylo vaznejsi…vizualne uz je to o dostt lepsi nez ze zacatku, jen teda nechapu jak mohu za pracovni uraz dostat nemocenskou od zamestnavatele 14×374 kc coz je 5200 kcdoufam ze to bude aprilovej forek opozdenej
pokud je denní sazba 374 Kč, tak ji nemůžeš násobit 14, ale počtem směn, které jsi v těch 14 kalendářních dnech odpracoval. Ale fakt ti neřeknu, kolik dostaneš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
ona to doplácí pojištovna. Kolegyni to trvalo půl roku. Ovšem moc nechápu, jak můžeš se třemi rozdrcenými články po 14 dnech manuálně pracovat.
Asi mínil nějaké pohmoždění. Rozdrcení jako na lisu to sotva a u zlomeniny, tady to srůstá aspoň 3 týdny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michal558 píše:
Když máš ofiko minimální mzdu, tak nevím co by jsi čekal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel dostaneš tolik, kolik je ofiko přiznáno. Pokud máš bokem 30 klacků, ale na papíře minimálku, tak žádný úřad opravdu nebude zajímat to bokem ![]()
- Citovat
- Upravit