Práce v brněnských fabrikách

13331
6.6.15 06:47

Práce v brněnských fabrikách

Dobrý den, napadlo mě založit toto téma pro neštastné hledače práce, jako jsem třeba já a vypovídat se. Přidat zkušenost kde kdo byl a jaké to tam bylo. Stará známá věc je, že o pořádnou práci v brněnském kraji nezavadíte a když nechcete jít na ÚP, musíte vzít za vděk agentuře a vlézt do pakárny, kde nevíte co bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13331
6.6.15 06:50

Já mám čerstvé zkušenosti s firmou Moduslink, kde jsem si doslova odtrpěla půl roku. Různé agentury tuto firmu prezentují jako ráj na zemi a když tam vlezete poznáte co je to ráj :roll: Pracovní podmínky, plat i zacházení se zaměstnanci, jedním slovem hnůj :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
6.6.15 06:58

Postrach všem tento inzerát, jedná se o kuřimské Tyco

http://www.prace.cz/pd/977994511/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
6.6.15 07:05

@chipsa Proč chtějí fotku 8o.

• Citovat
  • Upravit
24320
6.6.15 07:07
@chipsa píše:
Postrach všem tento inzerát, jedná se o kuřimské Tycohttp://www.prace.cz/pd/977994511/?…

Proc tyco? Tam to byvalo fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
6.6.15 07:36

Já nevím, ale před pěti lety jsem byla v Tycu 2 měsíce na brigádě a děs. A co tak slyším kolem sebe, tak lidi s úlevou utíkají a jsou tam neštastní z důvodu šikany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.6.15 08:18

Když ono to je těžký no… Pokud je někdo jen vyučenej, asi těžko může očekávat nějakou úplně super zábavnou práci ve fabrice, no… :nevim: Pásovka a spol. vždycky bude pakárna… Tam, kde není, zase už očekávají, že člověk má nějaký znalosti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
6.6.15 08:25
@kate02 píše:
Když ono to je těžký no… Pokud je někdo jen vyučenej, asi těžko může očekávat nějakou úplně super zábavnou práci ve fabrice, no… :nevim: Pásovka a spol. vždycky bude pakárna… Tam, kde není, zase už očekávají, že člověk má nějaký znalosti… :nevim:

Já mám maturitu a několikaletou praxi v kanclu. Jenže všechna lepší místa jsou obsazená přes známé a když nic není, tak nezbývá než..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.6.15 08:34
@chipsa píše:
Já mám maturitu a několikaletou praxi v kanclu. Jenže všechna lepší místa jsou obsazená přes známé a když nic není, tak nezbývá než..

Chápu, ale stejně platí to, že pokud jdeš na pozici pro vyučený, bude to nějak super… :nevim: Může se stát, ale ta pravděpodobnost je prostě malá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
6.6.15 08:55

Ono je to většinou o lidech a jaké si udělají pracovní prostředí a kolektiv takové to mají. Dva roky jsem pracovala v podniku Wistron - ve Slatině. Taky podprůměrná práce pro operátory, ale prostě díky super kolektivu se to tam dalo přežít. A do práce jsme se těšili. Od té doby co tento podnik krachl, tak už jsem nikde na podobné solidní podmínky nenarazila. Lidi se k sobě neumějí chovat a vždy se v kolektivu najde ježibaba, která svými jedy likviduje ostatní kolem sebe :nevim: Nejde o tu práci, ale o snesitelnost pracovních podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.15 09:59

@kate02 Nejde až tak o náplň práce, nevzdělaní lidé nepočítají s nějakým rájem na zemi, pokud jde o náplň práce.
Jde o ty podmínky, které firmy nastavují a o tu šikanu, co tam vládne.
Není normální lidi zavírat do klecí(oficiálně bezpečnost, ale není tomu tak), není normální, aby se jim lidi hroutili kvůli 40 horečkám, protože ví, že kdyby šli na nemocenskou, tak končí, není normální počítat jim návštěvy toalety, není normální mít tam člověka, který ti setrvale chodí za zády a jeho slova jsou dělej, dělej. A tím setrvale myslím, že takhle okolo tebe projde každou minutu a toto stále říká. Není normální dávat pokuty, když se třeba jen zeptáš kolegy vedle tebe, zda je v pořádku. Není normální, nadávat zaměstnancům do pi…
A jestli mi někdo řekne, že mají nízkou kvalifikaci, tak ráj na zemi nemůže čekat ani po stránce běžných pracovních podmínek, tak není normální taky.
Nebo jak hluboko z morálního hlediska klesneme?
Mimochodem, u nás na lince pracuje tak 25 % vysokoškoláků, kteří o práci nezavadí, i když pracovali při škole. Bez maturity tam je tak stejné procento lidí.

• Citovat
  • Upravit
18305
6.6.15 10:12

@chipsa Wistron znám taky, je to zhruba tak jak píšeš, v něčem byla firma (respektive agentura) docela vstřícná. Pokud se letadlo z Číny, co vezlo součástky, opozdilo - den volna za 100 procent úhrady mzdy. Ale toto tam pamatuju jenom dvakrát. Na druhou stranu člověk musel počítat s tím, že díky formulaci pracovní smlouvy může být ukončen z hodiny na hodinu - ale běda, kdyby chtěl na hodinu odejít sám.
Taky jsem tam zažil super kolektiv i mírně prudící asociální jedince. A taky team leadery, kteří chtěli sedět za stolem a houpat nohama - a než je vedení vyexpedovalo, tak to podřízení pěkně schytávali…
Kousek od „starého Wistronu“ je firma Banta Global, náplň práce podobná, smlouvy o trošku lepší - a hlavně jídlo v jídelně o dost levnější. (Dotované.) Ovšem třeba šatny a sprchy jsou fakt směšně malé kamrlíky - nevím, jak by odtamtud utíkali třeba při požáru (ale snad by to nějak šlo).
Obecně se dá říct, že pokud se mezi šéfy vyskytne ambiciózní jedinec, toužící se prodrat nahoru - tak se to tam nedá vydržet. Jinak to relativně ujde. (Tím nemyslím výšku výplaty.)
Když to srovnám s podobnými firmami na okrese Blansko (tam by i rádi brali lidi načerno bez smlouvy) - tak brněnské fabriky jsou ještě ta lepší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.6.15 10:18
@chipsa píše:
Já mám čerstvé zkušenosti s firmou Moduslink, kde jsem si doslova odtrpěla půl roku. Různé agentury tuto firmu prezentují jako ráj na zemi a když tam vlezete poznáte co je to ráj :roll: Pracovní podmínky, plat i zacházení se zaměstnanci, jedním slovem hnůj :-O

ModusLink je v Brně známý tím, že se to dá vydržet na pár týdnů jako např. brigáda ve zkouškovém období. (Tam nevidím problém.) Pokud jsi tam vydržela půl roku, máš můj obdiv. Zřejmě jsi odolný jedinec.
Největším peklem v Modus Linku není nějaká firemní „nekultura“ - jde o to, že podstatná část team leaderů touží postoupit výš a jdou na to „klasickou českou cestou“ (však víme)… :zed: Přitom si ani nedokážou spočítat, že většině z nich to nebude umožněno. (Kam by postupovali ve firmě, která vykonává práce ve mzdě? To by tam s nima tapetovali??? 8o )
Takže hlavním problémem není vedení, ale chování některých… ve stylu „poturčenec horší Turka“. Bez těchto lidí by se tam dalo celkem vydržet, bohužel se všude vždycky nějací takoví najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.6.15 10:22

Ještě chci upozornit - dávejte pozor při odpovídání na inzeráty firem, které vykonávají „služby pro automotive“. Budete dělat víceméně za minimální mzdu a ještě budete šest dní v týdnu jezdit prakticky po celé jižní Moravě (někdo i na Olomoucko, někdo i do Mladé Boleslavi). Budete si silně namáhat oči a páteř. (Kontrola výrobků a jejich případné repase, práce hlavně ve stoje.) Za tu práci jsou to opravdu směšné peníze, převážně na dohodu o pracovní činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
6.6.15 10:26

V Moduslinku je nejhorší šikana skrz normy. A ti rychle postupující tomu taky nahrávají. Nejhorší je když vás postavějí k pásu, který jede rychle jako prase a výše postavený buřič řve: dělat, dělat! Jenže když v tomto tempu děláte 8 hodin denně, tak otroci se unaví a už nemůžete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat