Práce v Číně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30821
6.2.14 20:19

Kamarádka tam žije už 6 let - odjela pracovně, našla si tam přítele (evropana), narodily se jí tam 2 děti. Byli jsem tam na měsíc za nima na návštěvě, žijí v Shanghai. Tedka si rozjela podnikání, dováží něco sem, přitom je na rodičáku, on pracuje. Jestli budeš pracovat pro nějakou nadnárodní společnost, tak si myslím, že to je ok - aby na tebe neuplatňovali požadavky na pracovní dobu a nasazení číňanů.
Za plat, který budeš dostávat od „evropského“ zaměstnavatele tam krásně vyžješ, všechno je tam opravdu za „babku“, navíc „běloši“ tam mají svoje čtvrti, žijí v dobrých životních podmínkách nebo jak to napsat. Ona je tam spokojená, je pravda, že je hodně multikulturní, mají tam spousty přátel, jak místních, tak evropských, na místní život se adaptovali bez problémů, do čech lítají tak 3× ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.14 21:57

Dekuju holky za fajn prispevky a za podporu :)

Mam obavy kvuli tomu znecistenemu ovzdusi, Peking je pry horsi kvuli blizke pousti, spatne se tam v nekterych obdobich dycha. Proto to musim uhrat na Shanghai :)

Od kolegu jsem slysela, ze je to super pro rodinne prislusniky - firma plati detem i britske skoly, je tam mnoho moznosti vyziti. Cinani jsou urcite trochu zvlastni, ale s tim se musim nejak vyporadat. Opravdu tam pry jsou kvoty na komunisty ve firmach, jsem na to zvedava :)

S tou karantenou - resp jejim obejitim to je zajimavy. Zkusim si k tomu sehnat blizsi informace. Kdybych mela jistotu, ze tu ta moznost navstev doma je, zaplatila bych to. Je to prece jenom clen rodiny :)

• Citovat
  • Upravit
2854
7.2.14 14:26

Manžel dostal práci v Číně. Odjel s tím, ze ja se s dcerami k němu po par měsících přidám. Zařízena mezinárodní škola, nádherné a bezpečně bydlení, cesty domu 3-4 x ročně pro všechny, auto s řidičem, chůva, apod… Manžel žil na severu, v průmyslovém městě. V zimě nebyla obloha vůbec vidět. Nakonec jsem v sobě nenašla odvahu odjet. On tam byl necelé 2 roky a vrátil se. Myslím, ze lituje dodnes, on byl ze života tam a celkově kultury, možnosti, atd. nadšený.
Asi jsem deti o leccos ochudila, ale pro mne nakonec rozhodlo pravě ovzduší a moje fobie ze spousty lidi a neskutečného provozu, apod…jsem rada samostatná a tam bych bez asistence těžko první roky žila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.14 19:23

@Radka1979 my pojedeme vsichni spolecne. Manzel byl 3 roky na zahranicni misi sam a bylo to tezky. Ja bych tam sama jet nemohla, musim mit svoje dite u sebe. Prvni tri mesice tam ale budu sama, abych se mohla plne venovat praci, prozkoumala situaci a vybudovala zazemi pro zbytek rodiny. Shanghai je pry co se tyce klimatu relativne ok, snad to vsichni prezijeme ve zdravi :)

• Citovat
  • Upravit
270
22.2.17 11:37

Obnovuji diskuzi

Manžel má nabídku práce v Číně a musíme se relativně rychle rozhodnout jestli ano nebo ne. Ztišuji jaká tam je zdravotní starostlivost. Máme dceru budou jí 2 roky. Firma nám bude platit pojištění každému na 15 000 ročně. Bude to stačit a nebo si ještě připlatíme kdyby si třeba někdo zlomil ruku a tak. A nebo když třeba dcera nastydne jak to tam je. Jen aby nás třeba nepřekvapili velké výdaje. Zvažujeme jestli se nám to třeba vůbec vyplatí.
Moc děkuji za odpovědi a třeba jen odkazy kde něco o tom najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.17 11:50

@_saloome_ záleží, kde budete - pokud ve velkém městě, péče je tam dobrá - ale doplácí se vše hotově, s tím počítej.. pokud budeš ovšem v nějakém zapadlém koutě, tak péče šílená, platíš vše a fakt hodně draze :think: kámoš tam žije už hezkých pár let, má malé dítě, ale žijou v metropoli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
22.2.17 12:02

Osobní zkušenost nemám, ale docela dobré mi přijdou tyto odkazy:
https://www.justlanded.com/…China/Health
 http://www.smartshanghai.com/…nce-in-china

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
22.2.17 12:02

Firma vám k tomu víc info nedá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.2.17 12:07

@Liliana08 Dekuji budeme ve městě Kaiping nebo jak se to píše je to spíše asi turistické město co jsem tak našla ale 100 km je Kanton tak tam by to snad nemělo byt tak špatné. Víc info jsem zatím nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.2.17 12:08

@Liliana08 moc dekuji až uspim dítě půjdu to prostudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.2.17 12:30

@Liliana08 Zatím více podrobností nevím jen tohle že to bude pojistka od Allianz na 15 000 ročně a nevím jestli to bude na nějaký klasický ošetření stačit a nebo ne. Manžel bude mít schůzku v pátek a vypadá to že by jim měl říct svoje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
22.2.17 12:35

@_saloome_ Není zač, ještě mě napadá, zkus se podívat na facebooku nebo na jiných soc. sítích po skupinách cizinců, kteří žijí nebo pracují v Číně, určitě by ti tam poradili lépe a konkrétněji než tady :D Celkově si myslím, že v češtině moc zdrojů nenajdeš.

Příspěvek upraven 22.02.17 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
22.2.17 12:39
@_saloome_ píše:
@Liliana08 Zatím více podrobností nevím jen tohle že to bude pojistka od Allianz na 15 000 ročně a nevím jestli to bude na nějaký klasický ošetření stačit a nebo ne. Manžel bude mít schůzku v pátek a vypadá to že by jim měl říct svoje rozhodnutí.

Tak si vyžádat podmínky (pokud už je nemá) a pořádně pročíst. S Allianz mám celkem dobré zkušenosti, ale zatím jsem je využívala jen na kratší dovolené, ne na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.2.17 13:05

@_saloome_ co se mrknout třeba na web - qlarinka v číně? nebo pokud bys fakt chtěla, můžu předat kontakt na lidi, co tam žijí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
22.2.17 14:07

@Liliana08 No ty podmínky zatím nemá a dnes ještě odjel na služebku. má schůzku v pátek a tam asi bude vědet více ale asi se bude muset i rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat