Práce v Číně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, určitě je to fajn příležitost a možnost poznat jiný „kraj“. Máš můj obdiv… Švagr byl před pár lety přes měsíc v Japonsku (na poznávání čas nebyl), líbilo se mu tam, ale jen na tu chvíli, prý uplně jiné tempo, kultura, zvyky, všechno… ![]()
Určitě najdeš nějaký dokument o Číně nebo knížku…
Pokud práci přijmeš, tak ať se daří a jste tam spokojení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máme kamaráta - čecha, ktorý žije posledných pár rokov s manželkou číňankou v Číně. Sťahovali sa tam, keď mala dcéra cca 8-10 (?) rokov. Čo viem, nie je to tam ideálne, plánujú, že dcéra pôjde na strednú už v Európe, nechcú tam zostávať.
Aké veľké máš dieťa? Chodilo by už niekam do kolektívu?
- Citovat
- Upravit
Pracovne to bude zahul. Litani do Evropy, po Cine, atd. Neni co zavidet
Syn ma dva roky, pokusim se tam dostat i svoje rodice, aby mu poskytli potrebnou peci. V nejhorsim nebude manzel pracovat a bude se o nej starat on. Chuvu nechceme.
- Citovat
- Upravit
@CokeLady dobry
Doufam, ze v nasem byte zadne mysi nebudou, kocku s sebou bohuzel vzit nemuzeme. Zesilela bych z predstavy, co s ni provadi mesic v karantene.. Bude u tchyne.
- Citovat
- Upravit
Tak zlomte vaz, kamaradi tam zijou tretim rokem a jsou nadseni, ted maji mimco. Poslala bych ti odkaz na jejich denicek, ale verejne ho sem nedam. A takhle prekorenit celou rodinu, to chce hodne odvahy. Cina je fajn, Cinani zpocatku trosku mimozemstani pro nas, ale to je jasny
Hodne stesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kocku tam dostanete i bez karanteny, chce to se hodne ptat a pidit. Kamaradi vezli psa a vet chodil na kontroly k nim. Jen to stoji hrozny penize, ja bych ji nechala doma uz z toho duvodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čína je jedna z mála zemí kam bych nejela, životní prostředí mezi nejhoršíma na světě, kam se asi hrabe Ostrava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holkyDostala jsem v praci nabidku jet na delsi dobu pracovat do Ciny. Mame maleho syna, jeli bychom samozrejme cela rodina. Nemate zkusenost s zivotem v Cine - Peking, Shanghai, apod? Jak to pripadne snasely vase deti? Co se vam tam libilo?
PS: nejsem ta propagatorka vztahu s Asiaty, viz denicek cca pred tydnem
v Číně mám 2 spolužáky - jeden se tam i oženil, má tam rodinu, je tam přes 10 let, maximálně spokojený. Bydlí v Pekingu.
Druhý je měsíc v čechách, měsíc v Číně, destinace mění. Jezdí tam s celou rodinou - děti 3 a 1 rok, zvládají. Jen prvních pár dní, že se děti celkem dost potí, takže musí hlídat pití a pod.. ale jinak vše v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Allee píše: Čína je jedna z mála zemí kam bych nejela, životní prostředí mezi nejhoršíma na světě, kam se asi hrabe Ostrava.
jj, to je fakt.
Navíc ta jejich mentalita
ženská nemá žádnou cenu.
Ale na dovču bych tam jela, kdyby to někdo zatáhl.
A taky tam mají pandy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka tam žije už 6 let - odjela pracovně, našla si tam přítele (evropana), narodily se jí tam 2 děti. Byli jsem tam na měsíc za nima na návštěvě, žijí v Shanghai. Tedka si rozjela podnikání, dováží něco sem, přitom je na rodičáku, on pracuje. Jestli budeš pracovat pro nějakou nadnárodní společnost, tak si myslím, že to je ok - aby na tebe neuplatňovali požadavky na pracovní dobu a nasazení číňanů.
Za plat, který budeš dostávat od „evropského“ zaměstnavatele tam krásně vyžješ, všechno je tam opravdu za „babku“, navíc „běloši“ tam mají svoje čtvrti, žijí v dobrých životních podmínkách nebo jak to napsat. Ona je tam spokojená, je pravda, že je hodně multikulturní, mají tam spousty přátel, jak místních, tak evropských, na místní život se adaptovali bez problémů, do čech lítají tak 3× ročně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju holky za fajn prispevky a za podporu ![]()
Mam obavy kvuli tomu znecistenemu ovzdusi, Peking je pry horsi kvuli blizke pousti, spatne se tam v nekterych obdobich dycha. Proto to musim uhrat na Shanghai ![]()
Od kolegu jsem slysela, ze je to super pro rodinne prislusniky - firma plati detem i britske skoly, je tam mnoho moznosti vyziti. Cinani jsou urcite trochu zvlastni, ale s tim se musim nejak vyporadat. Opravdu tam pry jsou kvoty na komunisty ve firmach, jsem na to zvedava ![]()
S tou karantenou - resp jejim obejitim to je zajimavy. Zkusim si k tomu sehnat blizsi informace. Kdybych mela jistotu, ze tu ta moznost navstev doma je, zaplatila bych to. Je to prece jenom clen rodiny ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky
Dostala jsem v praci nabidku jet na delsi dobu pracovat do Ciny. Mame maleho syna, jeli bychom samozrejme cela rodina. Nemate zkusenost s zivotem v Cine - Peking, Shanghai, apod? Jak to pripadne snasely vase deti? Co se vam tam libilo?
PS: nejsem ta propagatorka vztahu s Asiaty, viz denicek cca pred tydnem