Práce v domově důchodců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
26.6.12 10:54

Práce v domově důchodců

Holky je tu někdo kdo pracuje v Domově pro seniory? Chtěla jsem se zeptat jestli je ta práce fyzicky náročná. Děkuji Iveta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
26.6.12 10:57

Mám v plánu rozšířit si vzdělání a taky mám zájem o práci na podobných místech, tak si počkám na zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.6.12 10:59

Já mám střední školu zdravotní a sociální služby, nemůžu všek ze zdravotních důvodů zvedat nic těžkého. Nevím do jaké míry jsou důchodci soběstační, jestli su přemísťují z lůžka, polohují na lůžku, to bych asi nezvládla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
26.6.12 11:00

Záleží na tom, o jakou práci jde.. Jestli zdrav. sestra, ošetovatelka, sociální pracovnice… Já jsem pracovala v DpS jako zdravotní sestra a náročná práce to je. Jak po fyzické, tak po psychické stránce. Samozřejmě záleží na tom, kolik má DpS lůžek pro imobilní pacienty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.6.12 11:01

Jedná se o práci ošetřovatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.6.12 11:07

@lukresia A jaké máš vzdělání? Ty si plánuješ udělat kurz pro pracovníka sociálních služeb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
26.6.12 11:13

@ivtaa jsem vyučená kosmetička, tady u nás máme možnost udělat kurz pečovatelky a místo by se taky našlo, chtěla jsem ten kurz udělat než otěhotním, ale to už nestihnu tak to nechám asi až za rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
26.6.12 11:36

Fyzicky je ta práce náročná docela dost, hlavně na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
26.6.12 11:57

Já tam pracovala, 2 roky jako oška a pak jako nutriční.
Než se vše naučíš a tělíčko si zvykne bude to náročné, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout.
Takové výkopové práce jsou náročnější

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.6.12 13:57

Já pracovala jako sestra v domově důchodců přes 5let. Většina klientů byla nepohyblivá a na patře jsem jich měla 40. Kromě práce sestry jako takové stejně pomáhá sestra i pečovatelům (ošetřovatelům), takže zvedání, mytí, krmení, polohování, vysazování na wc atd. A ano práce je velmi fyzicky i psychicky náročná. Celý den jsi na nohou a pořád něco nebo někoho zvedáš, přesunuješ apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
1.7.12 18:32

Tuhle práci dělám 6 let a vážně jehodně fyzicky náročná. Z finančních důvodů (příspěvek na péči) se přijímají klienti s bezmocností III. a IV. což znamená buď ležící, vozíčkáři nebo teda ještě psych. diagnozy. Konkrétně u nás na domově jsme po dvou na každém odělení po 24 klientech. Samostatní jsou pouze dva. Zbytek se musí ráno vzbudit, umýt, přebalit, obléct, posadit na vozíky, dovézt do jídelny, všem rozdat snídaně, podle potřeby nakrmit a podobně to pokračuje celý den. U uplně ležících klientů se polohuje, s některýma se musí cvičit, no bylo by to na dlohé psaní. Takže pokud máš zdravotní potíže se zádama, tak určitě ne, hodně senataháš. Možná sehnat nějaký penzion, kde jsou pečovatelky pouze jako dozor, ale osobně o žádném takovém nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
1.7.12 18:35

Ivtaa

Jestli mš zdravotní obor, ale nejsi sestra, pak bych spíš zkusila sanitáře v nemocnici, přijde mi, že tam ta práce není až tak moc náročná jako domov, no jen nesmíš vychytat LDN :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana15954775
26.7.12 11:12

Mě je 20 let, jsem hodně drobná a dělám v domově důchodců nějaký čtyři měsíce. Upřímě bych nikomu takovou práci nedoporučila. Já sama už přemýšlím že dám výpověď, je to opravdu hodně namáhavá práce…

• Citovat
  • Upravit
13770
26.7.12 11:20

Ahoj, já pracuji(i když teď jsem na neschopence), no a můžu říct, že práce je to náročná ale hrozně záleží na kolektivu a vedení, jak se budou snažit vám tu práci ulehčit. A hlavně vám dobře namotivovat. Je to práce hodně o polohování, přebalování, krmení, v podstatě tomu člověku zajistíš ty nejzákladnější biologicé potřeby plus pak ještě záleží na Tobě, jestli do té práce dáš ještě srdce a úctu ke starým, nemocným lidem :palec: To Tě pak i ocení z druhé strany a budeš se cítit dobře. Ale bohužel u někoho to nadšení vydrží třeba jen pár měsíců, protože je to práce, která se dělá stále dokola a řeší se tam někdy i blbosti stále dokola. Já jsem to měla tak ve vlnách. Jednou dobrý, jednou horší. Ale vydržela jsem to 5 let a kdybych neotěhotněla, dělám tam stále. My jsem menší domov, tak je to tam takové více domácí a vážím si vedení, co všechno pro nás, pro lidi dělá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
26.7.12 11:26
@ivtaa píše:
Já mám střední školu zdravotní a sociální služby, nemůžu všek ze zdravotních důvodů zvedat nic těžkého. Nevím do jaké míry jsou důchodci soběstační, jestli su přemísťují z lůžka, polohují na lůžku, to bych asi nezvládla. :(

Hm…tak to všechno by Tě tam čekalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat