Práce v Klieru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkusenost nemam, kadernice nejsem. Ale podle mne lepsi jit do zamestnani, kde se neco naucis, a pak se vratit k podnikani, nez podnikat tam, kde ti ‘kolegyne’ prebira klientky a nechce te nic naucit. Az budes vic umet, budes pak mit i vic klientek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nejsem kadeřnice, ale u Klieru jsem párkrát za život byla. Tato kadeřnictví svou klientelu najdou, protože aspoň u nás v kraji jsou ve velkých nákupních centrech a mají otevřeno v sobotu a neděli a berou bez objednání. Kdokoliv se může nechat ostříhat, když jede o víkendu na velký nákup.
Pro zákazníka je to dražší kadeřnictví, ale dobře poradí, doporučí a prodají vhodné přípravky ![]()
Rychlokurz Tě nic moc nenaučil, což mě nepřekvapuje. Upřímně, být Tvou současnou kolegyní, taky Ti nesvěřím barvení a další složitější techniky. Pokud to zpackáš, poškodíš i její jméno, lidi si to mezi sebou řeknou. Tady máš šanci, že se něco naučíš a získáš praxi. Všichni jste na stejné lodi. Jako zaměstnanec se nemusíš o nic starat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osobní zkušenost nemám. Ale kámoška tam chvíli pracovala a rychle vzala nohy na ramena a utekla pryč. Ale tak každýmu sedne něco jiného ![]()
- Citovat
- Upravit
Jen si teda nedovedu představit, jakožto kadeřnice ze 3 letého oboru, že by mě na rychlokurzu dokázali naučit to, co my se učili 3 roky. Mám namysli teorii, atd.. to už jsou lepší jednoleté obory.
- Citovat
- Upravit
Znám holky, které mají tyhle kurzy. Dělají spíš náplety vlasů, dredy, prodlužování atd. A to je poměrně drahá záležitost. Takže to dělají tak, že jezdí ke klientům domů. Tím ušetří za křeslo a neplatí nájem. Své klienty vždy mají. Ale asi je lepší začít někde u křesla. Získat si pravidelnou klientelu. Já mám takhle nehtařku. Která jezdí domů. Dřív měla své kmenové místo. Vyhovuje mi, že přijede k nám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecně to žádný krok zpátky není. Budeš mít výhody zaměstnaneckého poměru a při troše štěstí i někoho kdo Tě něčemu naučí.
A až budeš mít zkušenosti a třeba i klientelu můžeš se vrhnout do podnikání…
Konkrétně s Klier neporadím… ale snad to tam nebude tak zlé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U Klier bych se bala, ze tam bude podobna klientela jako mas ted. Hlavne strihani chlapu, kdy manzelka coura po obchodech a chlapa soupne ostrihat
. Na melir nebo slozitejsi barveni tam asi moc zakaznic nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale nechci aby o tom někteří známí věděli.
Před 1,5 rokem jsem dokončila kadeřnický kurz, chtěla jsem to vždycky dělat, bohužel rodiče chtějí, abych měla maturitu, takže až po pár letech po škole jsem se vydala jinou cestou a splnila si sen.
Bude to rok, co jsem začala podnikat u paní, která mi dělá zároveň garanta, ale bohužel za ten rok, co u ní jsem mi ještě nedokázala vysvětlit, jak a proč zrovna kombinujeme 3 a více barev dohromady, bohužel i přes to, že kurz stál co stál, tak plno věcí prostě nenaučili, ale bohužel ani kolegyně nevím zda nechce nebo sama neví, jak mi tuto věc vysvětlit. Nehledě na to, že chce, abych dělala i dámské, ne jen pánské, s čím nemám problém, proto jsem to šla dělat, ale dámské=dražší nájem. Na začátku mi řekla, že ona má svoji klientelu a nové klientky bude dávat mě, no bohužel realita je trochu jiná, než se na začátku zdálo. Nové klientky, které volají na barvu, melír, jdou automaticky k ní, ke mě chodí klientky z ulice, které chtějí ostříhat, převaha s krátkými vlasy, ale těch je tak málo, že to ani nestojí za řeč, takže má klientela je pánská s nájmem za dámské. A za další, měla jsem jednu paní, která chodila ke mě na barvu a stříhání, momentálně nemám ani tu, jelikož když byla paní u mě na stříhání, tak kolegyně jí tak mezi řečí řekla, že by na ní mohla zkusit keratin, paní se toho chytla a jelikož já začátečník jsem s keratinemm nepřišla do styku, tak jí nalákala předemnou k sobě a paní začala chodit ke kolegyni.
Momentálně mám možnost pracovat v obchodním domě v Klieru, kde mi paní řekla, že s mícháním různých barev mi poradí a naučí mě za chvilku, takže super, akorát furt jsem na vážkách, je to krok zpět (z podnikání do zaměstnání), 12h směny krátký dlouhý týden a stále si pokládám otázku, protože nechci skončit, jako zaměstnanec klieru, ale chtěla bych pak zase jít zpět podnikat, ale zase bude vše od začátku, lidi mě nebudou znát a kam půjdu, tady mám alespoň tu pánskou klientelu, zase na druhou stranu, v klieru se naučím určitě víc, než od kolegyně.
Je tu nějaká kadeřnice, která má s klierem zkušenosti.
Předem děkuji za odpovědi
Do klieru te vezmou i jen s kurzem? ![]()
Ne tam tě nic nenaučí, tam je to jako ve fabrice na hlavy. Kurz žádný. skoleni žádné. Dělají tam holky po škole. Barvy mají ale kvalita aplikace a míchání není dobrá. Rozhodně se to nenaučís od někoho co tomu rozumí. Protože tam tomu nikdo dobře a i rozumět nemůže..Plzeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecně pokud už ti stávající zaměstnání nic moc nedává a chceš se posunout, je dobre udělat změnu. No a co více ti o té práci řekli? Co nabizeji? Přece ne jen to, ze tě za par minut naučí míchat barvy, ne? Ale podle mě zaměstnanecký poměr jako takovy má velké výhody a Klier vnímám já osobně jako dobrou značku, parkrat už jsem tam nahodile byla se strihat, nejsem typ zákaznice, co se striha pravidelne, takže když někam jdu, tak prave do OC, kde není třeba se objednávat a vezmou mě plus minus hned nebo třeba za hodinku. Objednávání proste nemám rada. A spokojena jsem byla vždy, zato u soukromnic to často vazlo a bylo to bud a nebo, z OC jsem naproti tomu nikdy neodchazela naštvaná, ale naopak, ať už to byl Klier nebo jina značka. Pokud mas jen kadeřnický kurz, vnimala bych to jako fajn nabidku, kterou bych vážně zvažovala. Cekala bych, ze tam pro zaměstnance budou mít i kurzy a školení, vždyť jsme je měli i my jako prodavačky znakového oblečení a ne jen na začátku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale nechci aby o tom někteří známí věděli.
Před 1,5 rokem jsem dokončila kadeřnický kurz, chtěla jsem to vždycky dělat, bohužel rodiče chtějí, abych měla maturitu, takže až po pár letech po škole jsem se vydala jinou cestou a splnila si sen.
Bude to rok, co jsem začala podnikat u paní, která mi dělá zároveň garanta, ale bohužel za ten rok, co u ní jsem mi ještě nedokázala vysvětlit, jak a proč zrovna kombinujeme 3 a více barev dohromady, bohužel i přes to, že kurz stál co stál, tak plno věcí prostě nenaučili, ale bohužel ani kolegyně nevím zda nechce nebo sama neví, jak mi tuto věc vysvětlit. Nehledě na to, že chce, abych dělala i dámské, ne jen pánské, s čím nemám problém, proto jsem to šla dělat, ale dámské=dražší nájem. Na začátku mi řekla, že ona má svoji klientelu a nové klientky bude dávat mě, no bohužel realita je trochu jiná, než se na začátku zdálo. Nové klientky, které volají na barvu, melír, jdou automaticky k ní, ke mě chodí klientky z ulice, které chtějí ostříhat, převaha s krátkými vlasy, ale těch je tak málo, že to ani nestojí za řeč, takže má klientela je pánská s nájmem za dámské. A za další, měla jsem jednu paní, která chodila ke mě na barvu a stříhání, momentálně nemám ani tu, jelikož když byla paní u mě na stříhání, tak kolegyně jí tak mezi řečí řekla, že by na ní mohla zkusit keratin, paní se toho chytla a jelikož já začátečník jsem s keratinemm nepřišla do styku, tak jí nalákala předemnou k sobě a paní začala chodit ke kolegyni.
Momentálně mám možnost pracovat v obchodním domě v Klieru, kde mi paní řekla, že s mícháním různých barev mi poradí a naučí mě za chvilku, takže super, akorát furt jsem na vážkách, je to krok zpět (z podnikání do zaměstnání), 12h směny krátký dlouhý týden a stále si pokládám otázku, protože nechci skončit, jako zaměstnanec klieru, ale chtěla bych pak zase jít zpět podnikat, ale zase bude vše od začátku, lidi mě nebudou znát a kam půjdu, tady mám alespoň tu pánskou klientelu, zase na druhou stranu, v klieru se naučím určitě víc, než od kolegyně.
Je tu nějaká kadeřnice, která má s klierem zkušenosti.
Předem děkuji za odpovědi