Práce v Kooperativě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Vea1 píše:
TO co tady píše Jirka je holý nesmysl. Po nástupu - přijetí máte 9.000,– + 6.000,– tkzv. zaškolovák. ten dostanete po splnění směšných 2 životkách za měsíc + k tomu všemu máte 100% provizi z uzavřených smluv Průměrný nováček si v koop vydělá 20 - 30 tis. …Která firma Vám zaplatí třeba dovolenou na výletní lodi, či lázně za výkon. S kterou firmou můžete mít i tři firemní večírky do roka?
Hm, 2 zivotka za mesic neni nic smesneho a ani moc snadneho. A je take rozdil, jestli je to Perspektiva 7BN (Koop) za 400, nebo za 1400 mesicne treba.
Nevim, co to znamena 100% provize. 100% z ceho? Z pocatecnich nakladu na smlouvu?
Dovolenou na lodi (nebo neco podobneho) zaplati v teto branzi skoro kazda firma, ale nekolika malo „nejakcnejsim“ jedincum. Urcite ne tem s prijmem 30.000 mesicne. Mozna v ramci nejakeho losovani…
I 3 vecirky do roka- skvely slogan na naborovy letak.
Snad nejsem jediny, komu ten prispevek prisel takovy vesely…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meggie021 píše: …ja som tiež bola na pohovore …Sľubovali mi pozíciu ako klientsky pracovník… Avšak pri podpise zmluvy je tam písané jasnou rečou Poisťovací poradca, žiadny klientsky pracovník. A pri otázke prečo som bola prijatá na pozíciu Klientskeho pracovníka a v zmluve je Poisťovací pracovník, tak odpoveď bola, lebo je to tak zo zákona.
Koho byste tak cekala za prepazkou? Nejakou asistentku?
Od koho cekate, ze dostanete informace k pojisteni?
Je zcela normalni, ze to dela pojistovaci poradce.
Casto tam sedi i poradce, ktery krome toho i jezdi ke klientum domu.
Pojistovaci poradce ve vasem pripade muzete povazovat za „kvalifikaci“ a klientsky pracovnik povazujte za „pozici“. (I kdyz vse muze byt uplne jinak).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kooperativa
Lenže je rozdiel, keď vám sľubujú, že databázu vám priradia, ako keď máte prísť niekde na školenie, kde musíte mať databázu 100 ľudí. Bez nesplnenia tejto podmienky sa automaticky končí v celej spoločnosti. Na pohovore nič také nikto nespomínal a proste nie každý sa hodí na takú pozíciu. Nie každý vie chodiť za ľuďmi a oblbovať im hlavy. Preto som chcela pracovať za prepážkou, kde príde klient vtedy, ak má záujem o nejakú službu, prípadne mu môžem niečo ponúknuť, ale vyvolávať cudzím, neznámym ľuďom len aby som z toho niečo mala, tak to snáď nie. Mám predstavu o svojej práci, ale zase ísť niekde a tráviť tam čas, ktorý môžem tráviť zatiaľ inak resp. hľadaním si práce, ktorá sa podobá tomu čo chcem naozaj robiť. Jednoducho ja a Kooperativa sme si nesadli. Napísala som len svoje skúsenosti. Nech si každý urobí názor podľa seba.
- Citovat
- Upravit
Ze vam slibovali „firemni“ databazi jsem necetl.
I pracovnici na prepazce museji vyvijet vlastni cinnost. Preci je firma nebude platit, pokud by prisli treba 2 lide za den na prepazku. Takova je skutecnost.
To ze vam na pohovoru rikali neco jineho neni dobre.
Volani uplne cizim lidem navic skoro nefunguje…
Pro vas je tedy dobre to, ze jste se rozhodla jeste pred skolenim a nemusite ztracet cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych obnovit diskuzi - dostala jsem nabídku práce v pojišťovně Kooperativa, nabídka vypadá slibně až na: dostanu jen základ a pak se vše odvíjí od toho, kolik pojistek založím. Někde jsem četla, že pojišťovny zpětně za stornovanou smlouvu od pojišťovacího poradce chtějí provizi zpět. O tom mi ale v pojišťovně nic neřekli. Máte někdo zkušenosti z touto prací? Jednalo by se o práci v terénu nebo navolání schůzek do kanceláře.
- Citovat
- Upravit
Můjů muž to před lety dělal. V devadesátých letech to bylo ještě dobrý, ale pak ty podmínky dost osekali a nakonec se na to vykašlal, i přes to, že už měl vytvořený docela solidní vlastní kmen klientů a ti ho doporučovali svým známým. Provize za sjednané pojistky byly celkem nízké, a ano, když někdo neplatil nebo zrušil pojistku před vypršením smlouvy, musel už vyplacenou provizi vrátit. Navíc po nich dost dupali, aby měli výsledky, taky se mu ppárkrát stalo, že mu volal nespokojený klient, kterému poijišťovna osekala výplatu slíbeného odškodnění při nějaké pojistné události… Nakonec s tím seknul a ulevilo se mu.
Zkusit to samozřejmě můžeš, ale je to práce pro odolné jedince a upřímně - žádný velký vejvar z toho není, byť oni asi teoreticky předem slibují a vykrreslují to velmi růžově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci tě odrazovat, neznám tě, třeba by ti to šlo. Ale ty podmínky tam opravdu nejsou kdoví jaké. Dřív třeba ještě platilo, že když měl někdo smlouvu na tři roky a za ty tři roky ji prodlužoval, tak ten obchoďák z toho dostal znovu tu provizi, po dalším prodloužení zas, i když už o něco sníženou. Ale díky tomu ty příjmy postupně narůstaly. Jenže oni tyhle následné provize, jak se tomu říkalo, zrušili. Takže aby sis opravdu vydělala, musela bys každý měsíc uzavírat x nových smluv, ze kterých bys měla peníze. A vzhledem k tomu, kolik je tady pojišťoven a kolik máme obyvatel, je to čím dál těžší ty dušičky lapat. Můj muž na to neměl žaludek ani nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na začátek: nepracuji přímo pro Kooperativu/ v Kooperativě.
No, padají tu mírně nepřesné informace.
Primární otázka je, jestli je to zaměstnání, nebo na ŽL. Pak je otázka, jak dlouho a v jaké výši se ten základ vyplácí, jestli to není jen „záloha“ a pod.
Storno provize tu je( jako v každé pojišťovně). Obecně je to do 2 let od počátku platnosti. Takže pokud někdo zruší smlouvu 3. rok, tak se provize nevrací. Že se provize vrací je naprosto běžné. Co se týká nějakého „výkonu“, nepočítá se počet smluv, ale výše pojistného a to ještě různě dle typu smlouvy- životní, auto, domácnost… @Denisa56 psala, že provize jsou celkem nízké. Provize jsou dobré, ale záleží na jakou „pozici“ jsem se dostal. Je nějaký postupový systém, takže ten, kdo hodně (a kvalitně) uzavírá má peněz dost. Když postoupí výš, tak za stejnou smlouvu dostane výrazně vyšší provizi, než začátečník.
@Denisa56 píše:
Dřív třeba ještě platilo, že když měl někdo smlouvu na tři roky a za ty tři roky ji prodlužoval, tak ten obchoďák z toho dostal znovu tu provizi, po dalším prodloužení zas, i když už o něco sníženou. Ale díky tomu ty příjmy postupně narůstaly. Jenže oni tyhle následné provize, jak se tomu říkalo, zrušili.
Pokud má někdo smluvu na 3 roky, tak pak zanikne a uzavírá se nová. Pak není následná provize, ale normální plná.
Pokud někomu pojistím auto, dostanu provizi. Pokud ta smlouva drží, tak další rok dostanu následnou provizi a to několik let po sobě. Není pravda, že by někdo rušil následné provize. Následné provize jsou nižší, něž ty „úvodní“, ale zase chodí automaticky. Že je potřeba uzavírat každý měsíc je pravda, protože za co by jinak chodily provize?
Tím ale nechci zakladatelce říkat, jestli má/nemá tuhle nabídku vzít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepracuji v KOOP, ale u konkurence, práce to není špatná, lze říct, že mě i baví, ale neuživí mě to, mám ještě jinou práci také na ŽL - už dlouho, pojišťovnu jsem si přibrala navíc, ale pokud bych potřebovala nosit měsíčně 20 -30 tis, tak už to dávno nedělám.
Asi nejsem dost dravá a taky nebudu nakecávat klientům blbosti, shazovat jim konkurenční smlouvy, za každou cenu, jen abych ulovila klienta.
Převážně jsem si klienty musela najít, něco málo kontaktů jsem dostala, ale ten stejně téměř žádný velký ani malý obchod nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky, no - mě spíš přijde trochu podraz, že mi prvně řekli, že plat je od 17 výš, pak, že základ je minimální mzda + ty provize a teď jsem zjistila, že když to do 2 let někdo zruší, tak o ty provize přijdu. Jinak je to práce na dobu určitou - hlavní pracovní poměr - půl roku + případné prodloužení.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Díky, no - mě spíš přijde trochu podraz, že mi prvně řekli, že plat je od 17 výš, pak, že základ je minimální mzda + ty provize a teď jsem zjistila, že když to do 2 let někdo zruší, tak o ty provize přijdu. Jinak je to práce na dobu určitou - hlavní pracovní poměr - půl roku + případné prodloužení.
Ano, pokud ti někdo zruší do 2 let životní pojištění, musíš vrátit provizi. Takže 2 roky ve stresu, jestli příjdeš o 20 tisíc nebo ne.
Takhle to v pojišŤovacím průmyslu funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem už řekla, že do toho nejdu. Snad nebudu litovat ![]()
Já se asi celkově minula povoláním - mám obchodní akademii. Ale v bance, pojišťovně, poště - všude to je stejné, nabízejte zákazníkům, jinak nemáte provize (peníze)
Smutný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak jsem už řekla, že do toho nejdu. Snad nebudu litovat
Já se asi celkově minula povoláním - mám obchodní akademii. Ale v bance, pojišťovně, poště - všude to je stejné, nabízejte zákazníkům, jinak nemáte provize (peníze)Smutný.
Tak to dnes funguje, nabídni, prodej (ať již sama víš, jestli to je fejk), je nutné ojebat každého klienta, aby ty ses měla dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:… že když to do 2 let někdo zruší, tak o ty provize přijdu. Jinak je to práce na dobu určitou - hlavní pracovní poměr - půl roku + případné prodloužení.
Je nutná ta anonymita?
Celá provize se (obvykle) vrací v prvním roce pojištění. V druhém roce je to již alikvotní část. Takže třeba po 1,5 roce se vrací již jen 25%. Ale nelze to brát jako jistotu, vždy záleží na smlouvě, kterou ten poradce má se svoji firmou, tady s Koop.
Tohle nebezpečí hrozí u životního pojištění. U majetkového to ve většině případů nenastává (aby někdo rušil smlouvu v 1. roce). Při zrušení ve 2. roce se již nic nevrací, jen nepřijde následná provize (výrazně menší, než ta prvotní).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit