Práce v Kooperativě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce v kooperativě??
CHtěla bych se zeptat mohu pracova t na hlavní pracovní poměr..čili bez živnostáku v koopetaivě v pojištovně,jako pojištovací agent,v pondělí mám jít na pohovor, ve středu jet až nekam dál do nejakého centra na nejaký seminář ..nevím co pojištovací agent obnáší, nikdy sem to nedělala, tak bych uvítala,zda má někdo skušenost zda do toho jít a tuto práci přijmout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj zakladatelko,
tak pokud nemáš popis pracovního místa, napadají mě dvě věci (zkušenost totiž nemám). Ale většinou se jedná o administrativního pracovníka, který sedí v pojišťovně za přepážkou a jedná s klienty (vyžizuješ požadavky, zakládáš pojištění apod.). Horší varianta by ještě mohla být, že budeš „po lidech“ jezdit. Přebereš klientelu a budeš si s nima domlouvat schůzky třeba u nich doma. Ale myslím, že to bude ten pracovník za přepážkou… ![]()
Každopádně, jestli máš pochyby o náplni práce, až budeš na pohovoru, neváhej a zeptej se, co práce obnáší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
právě že mi řekly v telefonu že budu mít kancelář ale říkaly něco o tom že budu i někde běhat
k tomu mám jet právě ve středu na Assessment centrum..a to nevím už vubec co tam bude
- Citovat
- Upravit
Ahojky,
v Koop jsem dělala 8 let, i když ne jako pojišťovací agent.
Co si vybavuju, tak pojišťováci, kteří pracovali na klasickou smlouvu o HPP, měli nějaký minimální základ (5000Kč? Fakt netuším, na plat se nikdy neptám - jen co jsem zaslechla), taky dostávali stravenky jako my THP pracovníci. Zbytek platu tvořily provize z uzavřených pojistných smluv. Z toho logicky vyplývá, že výše platu závisí na šikovnosti pojišťovacího agenta. Samozřejmě v kanceláři sedávali (mívali třeba dohodnuté schůzky), ale většinou to bylo spíš o práci v terénu.
Každopádně začátky jsou těžší, pak, když si člověk vytvoří svůj „kmen“, tak plynou peníze i z následných provizí.
- Citovat
- Upravit
Assessment centrum je metodika hodnoceni pracovniku - v tvem pripade zrejme uchazecu: vice lidi, plneni ukolu nebo hry + lidi, co budou hodnotit vami projevovane schopnosti pro budouci praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Assessment centrum
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaký to v tom assessment centru bylo? Co po vás chtěli? Já jdu taky do kooperativy na AC tak abych věděla na co se připravit?
- Citovat
- Upravit
Práce jako pojištovací poradce u KOOP
No byl jsem 6 měsíců zaměstnán na hlavní prac. poměr u KOOPERATIVY. Je tam základ 8000 a po splnění podmínek zácvikového plánu dostaneš další peníze. Po půl roce ale už kopeš za sebe. Platy poradců se většinou po půl roce pohybují kolem 14000 Kč netto a jsi tlačený do dělání životek, ze kterých je solidní provize. Jde bohužel o lovení lidí. I když má člověk snahu být hlavně tím poradcem pro lidi, je dotlačený v zájmu zachování vlastní existence přeorientovat se na lovení lidí. Žádný soupis kontaktů na lidi nedostaneš a hledáš si sám. No nic moc. Jsou tam často ranaři, co dělají životky - živ. pojištění bez ohledu na konkrétní potřeby lidí a tak si pak klienti platí něco, co není ušité přesně pro ně. Tak jsem odešel…tohle raději ne. Práce u KOOP jako neobchoďák je jinak zajímavá, ale je jen pro zasloužilé lidi.
- Citovat
- Upravit
Nedoporučuju. Nedávno jsem byl na pohovoru a pro obchodníky-lovce nabízí směšných 9000 Kč hrubého! Po půl roce, pokud budete plnit plán (x životek do měsíce, apod), se dostanete na 15 hrubého. + bonusy, ale ty nejsou jisté, záleží jak plníte. Telefon, auto, apod si platíte ze svého. No myslel jsem si, že je to špatnej vtip ![]()
- Citovat
- Upravit
I za tou prepazkou casto sedi poradci na ZL, proste maji sluzbu.
Ale napln cinnosti bude podobna. Stejne bude 80% cinnosti shaneni klientu a jejich navstevy doma. Jen mam pocit, ze za mensi penize. Jistota bude snad jen minimalni mzda, nemocenska a dovolena. Na klidny zivot to nebude.
A mozna bude i uzsi portfolio produktu- to nevim presne. Muzou delat i HYPO, konsolidace pujcek a pod? Tohle primo KOOP v portfoliu nema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ záleží, kde člověk je. známá dělala na jejich pojistkách - něco ohledně plnění. 15 tis čistého i více, ale byla to makačka, nápor na nervy. Ale poměr byl klasický zaměstnanecký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra.lovosice píše:
CHtěla bych se zeptat mohu pracova t na hlavní pracovní poměr..čili bez živnostáku v koopetaivě v pojištovně,jako pojištovací agent,v pondělí mám jít na pohovor, ve středu jet až nekam dál do nejakého centra na nejaký seminář ..nevím co pojištovací agent obnáší, nikdy sem to nedělala, tak bych uvítala,zda má někdo skušenost zda do toho jít a tuto práci přijmout
Je to úplně to samé jako jakýkoli jiný pojišťovák - tedy budeš si shánět klienty, kterým prodáš pojistky, hlavně životní - jsou tam určité limity, kolik čeho musíš měsíčně minimálně prodat.
Kooperativa má oproti ostatním pojišťovnám jedinou změnu - že obchoďáky nedrží na IČO, ale v hlavním pracovním poměru, což jsem dodnes nepochopila, protože jim to nese větší náklady, obchoďáci (ti dlouho zavedení) se o to víc flákají a na nováčky to stejně žádný vliv nemá, protože když neplní plány, tak je vyhodí tak jako tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta „vlastní kancelář“ znamená, že při nástupu dostaneš pracovní notebook, abys měla kde zpracovávat uzavřené pojistky a vlastní pracovní stůl na obchodním místě, kam ses přihlásila, protože samozřejmě jakožto zaměstnanec budeš v pracovní době buď jezdit po klientech, nebo sedět v kanceláři a domlouvat si nové schůzky či administrativně zpracovávat uzavřené smlouvy.
Pokud by tě přijali na přepážku (což nepřijmou, když hledali obchodního zástupce), tak ta práce je vpodstatě stejná s tím rozdílem, že přepážka má „výhodu“ náhledu do kmenů v počítači (výhoda není tak velká jak by se zdálo), a schůzky si domlouvá na přepážku. Práce přepážek už dávno není o tom, že servisují klenty a čekají, kdo jim s čím přijde..
V AC strávíš den, kdy budeš plnit různé individuální a skupinové úkoly (bude vás tam víc, tak do deseti lidí) a parta lidí na tebe bude dohlížet a hodnotit, zda v rámci budoucí práce jsi opravdu ten vhodný typ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
v Kooperativě pracuji nějaký ten rok na ŽL. Moji pracovní náplní je práce jak na přepážce tak i obchodní služba.
V pojišťovnictví jste placena vždy od nového obchodu, což znamená nové smlouvy.
Samozřejmě na HPP je to lepší do začátku. Ale Kooperativa Vás jako zaměstnance neudrží dlouho, když pro ní nebudete přínosem a nebude se splňovat nějaký plán.
Rozdíl mezi HPP a ŽL na venek není žádný. ŽL má svoje výhody, že si svoji práci přispůsobíte podle sebe, a pokud budete sedět na kanceláři, tak si můžete domlouvat schůzky tam. Já tzv. do terénu jezdím minimálně.
Člověk si hned představí klepání na dveře
Taky jsem si to mylel na začátku.
Problém je že na HPP pojišťovny berou jen zřídka a práce na přepážce není o tom, že si lidé k Vám přijdou sjednávat jednu smlouvu za druhou, ale spíše o servisu a Vaši šikovnosti si s nimi domluvit další obchod.
Bohužel v tomto oboru se člověk musí hodně snažit aby se udržel. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ach jo.. :)
@Jirka.Kajal píše:
Nedoporučuju. Nedávno jsem byl na pohovoru a pro obchodníky-lovce nabízí směšných 9000 Kč hrubého! Po půl roce, pokud budete plnit plán (x životek do měsíce, apod), se dostanete na 15 hrubého. + bonusy, ale ty nejsou jisté, záleží jak plníte. Telefon, auto, apod si platíte ze svého. No myslel jsem si, že je to špatnej vtip
- Citovat
- Upravit
Práca v Kooperative
Som zo Slovenska a ja som tiež bola na pohovore. Prešla som. Vybrali ma medzi začiatočníkov, ktorí by mali túto nedeľu odcestovať na školenie na kompletne celý týždeň. Chcela som tú prácu, ale môj vnútorný hlas hovoril jasne, že nie. Je to práca na trvalý pracovný pomer s minimálnou mzdou. Čiže u nás na SR je to 337 € v brutto, takže netto je okolo 290 € a ešte mínus stravné lístky. Dostalo ma najmä to, že na školenie musím doniesť hárok so 100 telefónnymi číslami resp. 100 ľuďmi ako začiatok vlastnej databázy. Vidím to jednoznačne ako prácu na naháňanie ľudí. Stanú sa z vás finančný žraloci a prestanete sa dívať na človeka ako na človeka, ale ako na zdroj príjmu. Ja vravím, že táto práca môže byť zaujímavá, ale jednoducho za takých podmienok sa mi to nezdá. Sľubovali mi pozíciu ako klientsky pracovník, ktorý bude pracovať za prepážkou, kto by sa na takúto prácu nedal? Avšak pri podpise zmluvy je tam písané jasnou rečou Poisťovací poradca, žiadny klientsky pracovník. A pri otázke prečo som bola prijatá na pozíciu Klientskeho pracovníka a v zmluve je Poisťovací pracovník, tak odpoveď bola, lebo je to tak zo zákona. Samozrejme prijali nielen mňa, ale ešte ďalších 5. ľudí plus ešte pred týmto náborom bol nábor ďalší. Takže pre mňa je toto už uzavretá kapitola, pretože som pochopila, že to asi nebude normálna práca, ale naozaj znič sa, zder sa, možno niečo dostaneš…možno máte na to iný názor, ale ja som si preštudovala pozorne celú pracovnú zmluvu a radšej som odišla skôr, ako neskôr a vysvetľovať svoje rozhodnutie. Samozrejme riaditeľ nebol nadšený z môjho rozhodnutia, ale ja mám aj tak pocit, že on len chodí hore dole po Slovensku, dáva si inzeráty a takto zarába na daných ľuďoch. Žiaľ neverím tomu.
- Citovat
- Upravit