Práce v laboratoři - jaké vzdělání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
423
5.9.15 13:54

@krasnyden Já mám termín 20.12. a také se už hrabu z postele jak duchodce :) Nejvíce mi dává zabrat obléknout si ponožky a zavázat boty :D

@sarink Asi záleží na kraji a plat mám tak nějak průměrný, ale zase taky nemam VŠ, ale jen maturu, takže o místech na nějakých vyšších postech nemám ani páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
5.9.15 16:52

@zpc h na SM nejsou ani středoškolská místa v oblasti chemie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 09:24

Ahoj, chtěla bych se zeptat v jaké zdravotní laboratoři nejsou potřeba pro práci rukavice? Mám vystudovaná obor zdravotní laborant (SŠ), ale pracuji v jiném oboru. Nyní uvažuji, že bych se znovu vrátila do laboratoře, ale bohužel mám velmi suchou kůži na rukách, které během zimy praská do krve. Takže pokud bych pracovala v labině celý den v rukavicích, tak to bych asi dlouho nevydržela :-( Je potřeba pro práci v hematologické, mikrobiologické nebo Klinecké lab. mít celou pracovní dobu rukavice? Kde nebyly na praxi potřeba rukavice byla histologická laboratoř ale nevím zda se to za tu dobu nezměnilo. Díky

• Citovat
  • Upravit
6993
28.4.20 09:29
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat v jaké zdravotní laboratoři nejsou potřeba pro práci rukavice? Mám vystudovaná obor zdravotní laborant (SŠ), ale pracuji v jiném oboru. Nyní uvažuji, že bych se znovu vrátila do laboratoře, ale bohužel mám velmi suchou kůži na rukách, které během zimy praská do krve. Takže pokud bych pracovala v labině celý den v rukavicích, tak to bych asi dlouho nevydržela :-( Je potřeba pro práci v hematologické, mikrobiologické nebo Klinecké lab. mít celou pracovní dobu rukavice? Kde nebyly na praxi potřeba rukavice byla histologická laboratoř ale nevím zda se to za tu dobu nezměnilo. Díky

Tak jdi do farmeceuticke laborky, tam rukavice uplne mit nemusis. Spravne by tedy mely byt vsude, ale ja je taky nerada a nenosila jsem. Taky záleží jake maji rukavice, ne? Jestli s pudrem nebo bez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 09:37

Pro práci ve farmaceutické laboratoři nemám vzdělání - tam chtějí farmaceutické laboranty a těch je v našem městě spoustu kvůli VOŠ :-(

• Citovat
  • Upravit
9023
28.4.20 09:41

Rukavice jsou nezbytné, v tomto typu labu určitě, pokud budeš mít prasklou kůži a neopatrností si potřísníš ruce a něco chytneš? co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 09:50

Záleží, jak jsou kde zvyklí. Samozřejmě, že by měly být všude, ale leckde se na to peče (třeba u nás). Určitě budou nutné tam, kde bys mohla přijít do styku s infekčním materiálem, takže pokud budeš dělat s čímkoliv „lidským“ a nejspíš i „zvířecím“. My jsme „rostlinná“ DNA laborka a rukavice tu nosíme jen na pár vybraných činností buď pokud pracujeme s něčím potenciálně karcinogenním (záležitost 10 minut denně) nebo s nějakými hodně náročnými vzorky, kde by jakákoliv kontaminace byl velký průser.

Takže můžeš zkusit nějakou takovou výzkumnou laborku nebo nějakou chemii, tam to taky všude není tak přísné. Ale zas nevím, co se učí zdravotnický laborant, jestli by to bylo kompatibilní.

Anonym kvůli práci.

• Citovat
  • Upravit
301
28.4.20 10:04

Existují textilní návleky pod rukavice, na suchou kůži jsou lepší rukavice nepudrované, jsou i různé materiály - chce to vyskoušet. Já mám kůži podobnou, pod rukavicemi mi mezi prsty prskala do krve, ale s těmi návleky a bez pudru je to lepší. Po sundání hned promazat. Pokud jsi to již zkoušela, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.4.20 10:17
@Ornwen píše:
Tak jdi do farmeceuticke laborky, tam rukavice uplne mit nemusis. Spravne by tedy mely byt vsude, ale ja je taky nerada a nenosila jsem. Taky záleží jake maji rukavice, ne? Jestli s pudrem nebo bez

Za prve na to nema vzdelani, pise ze je zdravotni laborant a ne farmaceuticky. A i kdyby si ho dodelala, tak jakmile pujde na nejake specializovane pracoviste, soustredenou pripravu magistraliter, zadanky pro nemocnice, sterilni pripravky nebo cytostatika, urcite se rukavic nezbavi. Ja jsem kdysi v klinicke laborce na mikracce delala a rukavice jsme nenosili a taky tam kazdou chvili nekdo neco chytil. Na cytogenetice a molekulare je nosi jenom obcas, ale zalezi na pracovisti, samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.4.20 10:21

Jinak ja pouzivam tekute rukavice jako zaklad pod rukavice, pak mam Cicaplast+ krem a CeraVe na osetreni po myti a je to lepsi, jinak by mi taky praskaly ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 10:23

Pracuju v mikrobiologické laboratoři a rukavice na většinu úkonů nenosíme. K dispozici jsou, ale je to dost omezující, takže krom auditů jsme bez.
A rozhodně nikdo nic každou chvíli nechytá…dodržujeme hygienu, dezinfikujeme si ruce, povrchy a všechno je v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
6993
28.4.20 10:31

@Ijen ja ale nemluvila o lékárně. Asi jsem to blbe napsala. Mluvila jsem o chemicke laborce, kde se sice analyzuji leciva, ale rozhodne nepripravuji. Zato jedou treba klinicke studie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.4.20 10:49
@Ornwen píše:
@Ijen ja ale nemluvila o lékárně. Asi jsem to blbe napsala. Mluvila jsem o chemicke laborce, kde se sice analyzuji leciva, ale rozhodne nepripravuji. Zato jedou treba klinicke studie.

Ok. A na analyze leciv neni nutny formalne primo farm. asistent? Pokud ne, tak je to moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.4.20 11:00

My máme biologické riziko v labu, není to zdravotní lab, ale nepotkala jsem nikoho bez rukavic, už je to rutina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 21:00
@jájinka007 píše:
Existují textilní návleky pod rukavice, na suchou kůži jsou lepší rukavice nepudrované, jsou i různé materiály - chce to vyskoušet. Já mám kůži podobnou, pod rukavicemi mi mezi prsty prskala do krve, ale s těmi návleky a bez pudru je to lepší. Po sundání hned promazat. Pokud jsi to již zkoušela, tak nevím :nevim:

Návleky na rukavice neznám. Pošleš mi prosím odkaz, kde je kupuješ? Nepodařilo se mi je najít. Děkuji ;) Já si poslední 3 roky od podzimu do jara před spaním krémuji ruce silnou vrstvou krému a na noc mám bavlněné rukavice a ruce nepraskají tak moc ale dobrý to prostě není :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat