Práce v MŠ při studiu VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce v MŠ při studiu VŠ
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné pracovat v mateřské škole při kombinovaném studiu na vysoké škole (obor učitelství pro mateřské školy). ![]()
Mám vystudovaný gympl a také mám kurz pedagogické minimum.
5 let vedu taneční kroužek pro malé děti.
Myslíte, že i to by mohlo mít pozitivní vliv? Děkuji za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lucie1501 mrkni do školského zákona.
Přesně tedy nevím, ale záleží i na řediteli. Roznes, pošli zivotopisy a nabidni se.
Nebo si rovnou napiš na MŠMT, zda dle zákona můžeš učit v MS. Odpovídají docela rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to tak. Byla jsem přijata na základě doložení potvrzení o přijetí ke studiu a pak na začátku semestru potvrzení o studiu. Ale je to šest let zpátky, tenkrát byla novela zákona o vzdělání učitelů v MŠ, protože by jich bylo jinak hrozně málo, byla tohle jedna z výjimek (společně s dloooouhou praxi). Tak si to pozjistuj. Každopádně si myslím, ze to nebude problém ani dnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to možné. Ale taky je možné, ze s Tebou zaměstnavatel uzavře smlouvu, že k určitému datu studium úspěšně ukoncis(v řádném termínu), jinak letenka. Musel by na Tvé místo vzít někoho s příslušným vzděláním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo a můžu se zeptat, jestli vycházejí vstříc uvolňování kvůli docházení do školy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie1501 To přece záleží na konkrétním zamestnavateli, povinnost to není. U nás to lidi řeší neplacenym volnem, ale je to taky dobrá vůle zamestnavatele. Určitě je v jeho zájmu uvolnit Te, pokud ale treba neuděláš nejakou zkoušku a budeš potřebovat jezdit každý týden, nadšený být nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na řediteli, ale pozor na koho narazíš 😀 hned na pohovoru bych důrazně řekla, že budeš potřebovat do té školy i chodit, klidně bych jim přinesla i rozvrh nebo něco… Mám s tím bohužel blbou zkušenost, zaměstnali mě a pak mě ředitelka nechtěla pustit ani na zkoušky, ačkoliv o tom studiu věděla a souhlasila😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mela jsem to tak, na zkousky jsem si musela brat dovolenou a smlouva ne na neurcito, ale do urciteho data s tim, ze studuji. Jinak nekde delaji i to, ze se „upises“, ze te prijmou, budou poustet na zkousky atd., ale po dobu treba 5 let po dokonceni studia musis u skoly dal pracovat. Na jednu stranu fajn jistota prace, na druhou stranu nevis co bude za mesic natoz za rok. Moje teta to tak mela, ale pred 20 lety a na 1.stupni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@M-A tohle se dělá stále, v sociální práci a zdravotnictví. To vím konkrétně. Jedna spokojená, druhá litovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem studovala a zároveň pracovala v MŠ. Ale podmínka byla, že musím školu dokončit. V tu dobu u nás ve školce byla i inspekce, takže žádný problém v tom že si dodělávám kvalifikaci nebyl. Bez problémů mě ředitelka pouštěla do školy. Ale to opravdu záleží na tom, na jakého ředitele nebo ředitelku narazíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie1501 já s tím konkrétně problém neměla, škola většinou pátek odpoledne, takže když bylo potřeba, tak jsem si jen s kolegyní prohodila služby a odešla z práce dřív. To same na zkoušky. Když to vycházelo na blby čas, ze bych nestihla ani ranní ani odpolední směnu, tak brala kolegyně cely den a já ji pak směnu někdy vrátila. Dovolenou a studijní volno jsem si brala jen před statnicema.
Ale u spolužaček nebyla výjimka, ze je ředitelka nechtěla pouštět na výuku nebo na zkoušky a dělala jim problémy, někdo kvůli tomu i se studiem skončil, nebo musel prodlužovat, protože nestihal vše odchodit… to je prostě individuální a nikdy nevíš, na koho natrefis. Když bude ředitelka nutně shánět učitelku, naslibuje ti hory doly a pak ale v reálným provozu můžou nastat problémy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie1501 píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli je možné pracovat v mateřské škole při kombinovaném studiu na vysoké škole (obor učitelství pro mateřské školy).
Mám vystudovaný gympl a také mám kurz pedagogické minimum.
5 let vedu taneční kroužek pro malé děti.Myslíte, že i to by mohlo mít pozitivní vliv? Děkuji za odpovědi.
Zalezi na red., u nas ted maji jednu studujici uc., ktera dodelava druhou maturitu (predskolni a mimoskolni ped.). Byla leta AP a nyni uci. A dalsi uc. hledaji. V inzeratu je psane, ze pozaduji kvalifinaci hotovou.
Mi se jednou stalo, ze mi zoufala reditelka skolky 2× volala, premlouvala, at vezmu praci uc. nebo asistentky u nich, prestoze jsem ji rekla, ze mam praci jinde. Studuji VS pro treti stupen a delam AP, nez dodelam magistra. Normalne premlouvala, at si udelam druhou maturitu (pro skolky). Ji stacil fakt, ze jsem ochotna a budu dal studovat a vzdelavat se. Kontakt mela, kdyz jsem zacala delat kurz AP, tak jsem psala vsem reditelum v okrese. Obcas se umi ozvat, takze si kontakt ulozili.
Urcite to zkus. Na fb je skupina „Jdi pracovat v ped. oborech“
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie1501 píše:
@PepiKo a můžu se zeptat, jestli vycházejí vstříc uvolňování kvůli docházení do školy?
Je to individualni. Zalezi na vedeni. Delam teda ve skole. Jsme dve studujici (ja AP a studujici uc. ) a obe nas bez problemu pousti. Mame od vedeni plnou podporu. Vedle je skolka a ta studujici uc. ma podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já studuju VŠ a do toho pracuju ve školce takže to určitě možné je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem moc děkuji za odpověď a ještě teda poslední otázka. Dá se to v pohodě zvládat? Učit se a zároveň do toho pracovat? Jak často se vy, co studujete učíte? Děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit