Vše o kurzu - sanitář
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vše o kurzu - sanitar
Ahoj. Prosím absolventy kurzu o informace ke kurzu sanitář
. Jak probíhá, zkoušky..dik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
3 měsíce kurz, povinný počet hodin školy +praxe asi na 5 odděleních, škola -hodně učení, zkoušky ústní, písemné,praxe.Byl to docela záhul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 Co se probírá? Na jakých odděleních probíhá praxe? Jak? Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mikrobiologie, epidemiologie, hygiena, postupy první pomoci, specifika pracovišť, veřejné zdravotnictví, právní problematika, psychologie, etika, komunikace, somatologie, zdravotní a ošetřovatelská péče. Schválně jsem vytáhla učebnici
, tohle všechno jsme probírali v roce 2014,kdy jsem kurz dělala, možná se taky za tu dobu něco změnilo, taky záleží kde ten kurz děláš, já dělala ve Zlíně. Stíhala jsem chodit do práce, do toho škola, praxe, učení, domácnost, děti a aby toho nebylo málo, ještě vánoce-fakt záhul. Škola byla někdy od rána do večera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a praxi jsem měla v lékárně, interna, operační sály, onkologie a ještě někde, už si nepamatuji, možná těch odděleních bylo víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 díky. K tomu jen otázka, lze najít práci sanitáře na zkrácený úvazek? Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nevim, u nás v nemocnici pracují na zkrácené úvazky, ale moc jich tam není. Já pracuji na ARO-NIP, tam zkrácené úvazky nejsou a můžu říct, když jsem tam nastoupila, bylo tam pro mě všecko nové a začínala jsem jakoby znovu, protože věci z tohoto oddělení jsme ve škole neprobírali, je to hodně odborné oddělení a pacienti na přístrojích, takže opět docela mazec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 Díky. Mohu se zeptat, jakou práci mas na svém oddělení na starosti? Moje predstava by byla dětská oddělení, jak to tam bývá s praxí? O dětské asi bude větší zájem. A ještě se dovolim zeptat, jak vypadala závěrečná zkouška - praxe. Já na kurs nastupují za dva týdny…díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoduše řečeno-péče o pacienty, hygiena, jídlo, polohování, přes den různá vyšetření, odchody, příjmy, úklid pokojů, pomoc při rehabilitaci, je toho hodně, každý den jiný a jak už jsem psala-nepracuji na klasickém lůžkovém oddělení, takže péče o pacienta je tam zcela, ale zcela jiný. Praktická zkouška-jede se klasický den na interně. Co se týká dětského odd.,tak tam byla kamarádka, měla denodenně docela frmol, hodně příjmů, odchodů, různe vyšetření po celé nemocnici, fakt se nalítala, když byla třeba 2 hođky někde s pacientem, na oddělení ji práce stála a pak musela všechno stíhat, jestli chceš na toto oddělení z důvodu dětí, tak o ty se tam převážně starají rodiče, ty s nima dojdeš do kontaktu málo, práce je tam fakt moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 ano, z důvodu děti
..jen mám k těmto oddělením informaci, ze právě sanitare moc nepoptavaji. Jinak díky za reakce, a ať se Ti ve všem daří!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvůli dětem bych na to oddělení nešla, opravdu to tam o dětech úplně není. Jinak přeju zdárné zvládnutí tohoto kurzu a poté najítí práce na tom správném oddělení, kde se Ti bude líbit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 Děkuji. To je mile
. Ještě prosím otázku, jak bývají směny a chces-li, i k platovemu hodnoceni - klidně SZ. Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 ahojky, kurz nám zatím odlozili…zájemců bylo vice jak 30 takže
se nás dotklo narizeni vlády.. mohu se jeste optat na učebnici, ze které se učí - dala by se sehnat? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj chtěla bych se zeptat probíhají práce i na pitevně a co tam člověk dělá? Jsem tam sama nebo s jakou místní sanitarkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Majk
Ahojky lidičky
Chci jít na sanitáře ale nevím jestli v kurzu po mě budou chtít matematiku
Máte někdo zkušenosti co se tam opravdu učí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit