Státnice 2020

345
27.2.20 09:18

Státnice 2020

Je tady někdo, kdo se stejně jako já chystá letos ke státnicím?? Pojďme se navzájem podpořit. Sdílená starost je poloviční starost:-)
Já studuji Českou literaturu na fildě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.2.20 09:20
@juicee píše:
Je tady někdo, kdo se stejně jako já chystá letos ke státnicím?? Pojďme se navzájem podpořit. Sdílená starost je poloviční starost:-)
Já studuji Českou literaturu na fildě.

Musím pod anonymem, protože se stydím. Nevím, jestli stihnu dodělat bakalářku :(. Od toho se budou odvíjet státnice. Pokud nestihnu, pak se mi vše přesune na leden.

• Citovat
  • Upravit
24992
27.2.20 09:26

Já státnicovala v lednu, tak good luck :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
27.2.20 09:27

Já to mám to stejné. Ještě mi zbývá jedna zkouška. Kolik ti chybí bakule?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.20 09:32
@juicee píše:
Já to mám to stejné. Ještě mi zbývá jedna zkouška. Kolik ti chybí bakule?

Drbu se s empirií, mám kvalitu, případové studie, asi i změním výzkumnou otázku, vlastně ani nevím, co mi z toho vyleze, zda budu hledat podobnosti v případech nebo co, je to na nic :( Mám na to už averzi. Mám dva případy, chci stihnout ještě jeden rozhovor, pak budu kódovat… 10. 3. mám poslední konzultaci. Za měsíc musí být BP svázaná odevzdaná.

• Citovat
  • Upravit
345
27.2.20 09:39
@debra.morgan píše:
Já státnicovala v lednu, tak good luck :palec:

Tak se poděl se svojí zkušeností:-) Kdy ses učila, jak ses učila…tipy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.2.20 09:54

@juicee eh, diplomku jsem napsala za necelý 2 měsíce, vetšinou vždy chvilku večer když mimino usnulo tak do desíti pak jsem šla spát, poslední dva týdny před deadline jsem měla dost hlídání takže jsem psala i přes den…

k učení, učit jsem se začla necelé 3 týdny předem, otázky vždy jen k oborům ze kterých byli členové komise. Některý jsem měla zpracovaný od kamarádů z loňska, něco jsme dali dohromady se spolužákama a něco sama. Nejvíc jsem se učila až pár dní předem, měla jsem to tak vždcky, nejvíc jsem toho pobrala pár hodin před zkouškou. takže 24 hodin před státnicema jsem ji projela vše znova, vlastně ještě těsně před jsem si pročítala otázky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
27.2.20 09:56

Vy se fakt na státnice učíte? Vždyť to už všechno na pohodu víte, ne? Zbytečně se nestresuje. :palec: Já bych ideálně do září chtěla taky státnice stihnout, teď mě čeká právo. Jinak mám za sebou sranda obory typu dějiny umění a jazykovědy. Tak jsem optimista. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
27.2.20 09:59

Já závidím všem, kteří se zvládnou na zkoušky naučit během pár dní. Já na to asi nemám dostatečnou mozkovou kapacitu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.20 10:07
@listento píše:
Vy se fakt na státnice učíte?Vždyť to už všechno na pohodu víte, ne? Zbytečně se nestresuje. :palec: Já bych ideálně do září chtěla taky státnice stihnout, teď mě čeká právo. Jinak mám za sebou sranda obory typu dějiny umění a jazykovědy. Tak jsem optimista. :)

Každý není tak prudce inteligentní, aby se nemusel učit na státnice. Vás dokonalých je málo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24992
27.2.20 10:09
@juicee píše:
Já závidím všem, kteří se zvládnou na zkoušky naučit během pár dní. Já na to asi nemám dostatečnou mozkovou kapacitu :-(

tak ono je důležitý mít znalosti z let studia, takže ti k téměř ke každé otázce něco naskočí, protože to jsou obecný základní znalosti, u nás se to dopodrobna neřeší, musí být vidět, že ses chytla a víš, která bije, to že si na něco nevzpomeneš zas takový problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
27.2.20 10:12
@Anonymní píše:
Každý není tak prudce inteligentní, aby se nemusel učit na státnice. Vás dokonalých je málo :nevim:

To není o inteligenci. Já si spíš myslím, že se lidi zbytečně stresují. Mi neříkejte, že u těch „příprav“ narazíte na něco, co jste nikdy neslyšeli nebo vůbec nevíte, o čem je řeč. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.2.20 10:15
@listento píše:
To není o inteligenci. Já si spíš myslím, že se lidi zbytečně stresují. Mi neříkejte, že u těch „příprav“ narazíte na něco, co jste nikdy neslyšeli nebo vůbec nevíte, o čem je řeč. 8o

taky si myslím, těch otázek jsem pár potkala, ale bylo jich mizivé procento, jako že bych vůbec netušila o čem je řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.20 10:30
@listento píše:
To není o inteligenci. Já si spíš myslím, že se lidi zbytečně stresují. Mi neříkejte, že u těch „příprav“ narazíte na něco, co jste nikdy neslyšeli nebo vůbec nevíte, o čem je řeč. 8o

I když jsem se na jednotlivé zk učila, mnoho mi v hlavě nezůstalo. Vím, že jsem to viděla, slyšela, ale nevzpomenu si na definici, členění a když jsou někde jména a každý osel vymyslel trochu něco jiného a pozměnil něco ze svého předchůdce, tak to jsem úplně v koncích.

• Citovat
  • Upravit
345
27.2.20 10:34
@Anonymní píše:
I když jsem se na jednotlivé zk učila, mnoho mi v hlavě nezůstalo. Vím, že jsem to viděla, slyšela, ale nevzpomenu si na definici, členění a když jsou někde jména a každý osel vymyslel trochu něco jiného a pozměnil něco ze svého předchůdce, tak to jsem úplně v koncích.

Mám to úplně stejně. Budu se učit vše znova. Navíc těch autorů a děl…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko