Práce v Německu - ex má problém
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Niki100 píše:
To už přece není jeho problém. Teda alespoň podle něj
Zkusím, jinou možnost nejspíš nemám.
No jo, co naděláš. Po dobrém to bohužel asi nepůjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Nemuzes, pokud by to precejenom třeba soud dovolil, tak bys syna musela vozit zpět do ČR otci, abys jim nebránila ve styku. Vem si to obráceně, kdyby ti ex odvezl dítě do zahraničí a neplanoval se ani vracet domu
Už jsem tu psala, že nemám problém s tím mu syna třeba ob víkend dovézt. Ve styku otce se synem bych nebránila, naopak bych vyšla vstříc.
- Citovat
- Upravit
@Niki100 píše:
Už jsem tu psala, že nemám problém s tím mu syna třeba ob víkend dovézt. Ve styku otce se synem bych nebránila, naopak bych vyšla vstříc.
Tak to jedine vzít přes soud a argumentovat s tímhle no, ale on o se ty soudní tahanice můžou táhnout měsíce, jestli tam na tebe budou čekat s prací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli mu ho dovezeš, tak nevím, o co mu jde…on musí chodit do práce, takže si ho nechat nechce…ty asi nemusíš…já bych se ho ani neptala…jestli nemáte styk soudně, tak bych ho nechala soudem posvětit…a pak mu ho ve stanové dny přivezla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Tak to jedine vzít přes soud a argumentovat s tímhle no, ale on o se ty soudní tahanice můžou táhnout měsíce, jestli tam na tebe budou čekat s prací
To je mi jasný, že to nebude hned.
A nebudou, ale určitě to není poslední pracovní nabídka, tak alespoň to budu mít vyřešené a budu vědět co si můžu dovolit a co ne.
I tak všem dekuju za rady
- Citovat
- Upravit
@Monchichik píše:
Tak jestli mu ho dovezeš, tak nevím, o co mu jde…on musí chodit do práce, takže si ho nechat nechce…ty asi nemusíš…já bych se ho ani neptala…jestli nemáte styk soudně, tak bych ho nechala soudem posvětit…a pak mu ho ve stanové dny přivezla…
Syna mám v péči, ale styk nějak urceny nemáme. V papirech je napsáno, že matka nemá problém otci dite vydat, kdykoliv si řekne.
- Citovat
- Upravit
@Niki100 No tak nevím, o čem diskutuje…kdykoliv si řekne, tak mu ho přivezeš…může mu to být jedno odkud…pokud ne obrátila bych se na soud…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen technicka otazka, syna bys chtela dat v Nemecku do skolky? Ty jsou momentalne precpane a deti se do skolek prihlasuji hned po porodu, muze to byt problem, pokud zamestnavatel skolku nenabizi (a i u nas je plna). Myslim, ze bez souhlasu rodice nesmis pres hranice, to zjisti. A pak budes muset dokladat uradum, skole i skolce, ze ho mas v peci, nevim, zda k tomu nebudou potrebovat i nejaky podpis nebo staci prelozit dokumenty od soudu. Chteji tady podpisy a papiry na vse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen píše:
Jen technicka otazka, syna bys chtela dat v Nemecku do skolky? Ty jsou momentalne precpane a deti se do skolek prihlasuji hned po porodu, muze to byt problem, pokud zamestnavatel skolku nenabizi (a i u nas je plna). Myslim, ze bez souhlasu rodice nesmis pres hranice, to zjisti. A pak budes muset dokladat uradum, skole i skolce, ze ho mas v peci, nevim, zda k tomu nebudou potrebovat i nejaky podpis nebo staci prelozit dokumenty od soudu. Chteji tady podpisy a papiry na vse.
Ne všude jsou plné… My jsme chtěli malou přihlásit když měla rok a řekli že je to moc brzo ať přijdem za další rok… Záleží kde přesně bude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jemako píše:
Ne všude jsou plné… My jsme chtěli malou přihlásit když měla rok a řekli že je to moc brzo ať přijdem za další rok… Záleží kde přesně bude
No a od kolika jste ji chteli dat let do skolky? Na tom zalezi hodne. Ale ano, zalezi kde, u nas kamaradka skolku shanela od 3 let dlouho, hlasila dite az v roce. Dostat ji musis, dostala, ale na druhem konci mesta. O rok pozdeji se pak misto nahodne uvolnilo v nasi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen normálně od tří let… A prý stačí přijít rok dopředu… U nás máme školky spádové takže nebudem jezdit na druhou stranu města..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemohla bys bydlet prozatím v pohraničí? Píšeš, že je to blízko hranic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jemako to u nas jsou taky spadove, ale ty byly uplne plne
jsme ve meste cca 250 tisic obyvatel (ale pocitaji k tomu asi i vesnice, nevim, kde to cislo berou)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit