Práce v Německu - ex má problém
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Niki100 píše:
Ahoj..
Vyskytla se mi možnost pracovat v Německu. Žiju v ČR, a mám pětiletého syna, který je svěřený do mé péče.
Ex si syna bere 2×-3× do měsíce což mi přijde málo, ale prý nemá čas kvůli práci.
A moje otázka zní, mohu odcestovat i se synem, kdyz je ex proti?
Chce, abych se synem zůstala v ČR, protože se bojí že se něco stane (konkrétně že se prý nebudu mít jak dostat zpět).
Je to práce kde se dělá celý týden, takže bych se do ČR nevracela, ale chtela bych v Německu nějakou dobu zůstat.
Děkuji za odpovědi
Nemůžeš dítě odstěhovat když je otec proti. Můžeš to zkusit dát k soudu, ale výsledek je nejistý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niki100 píše:
Ahoj..
Vyskytla se mi možnost pracovat v Německu. Žiju v ČR, a mám pětiletého syna, který je svěřený do mé péče.
Ex si syna bere 2×-3× do měsíce což mi přijde málo, ale prý nemá čas kvůli práci.
Chce, abych se synem zůstala v ČR, protože se bojí že se něco stane (konkrétně že se prý nebudu mít jak dostat zpět).
Je to práce kde se dělá celý týden, takže bych se do ČR nevracela, ale chtela bych v Německu nějakou dobu zůstat.
Děkuji za odpovědi
no a jak máš v plánu praktikovat styk dítka s otcem? to by jste jezdili na víkendy do ČR? Posílala by jsi ho busem/vlakem? ne, jen tak s dítkem odcestovat nemůžeš, ideální je dohoda s ex, nebo následně soudní rozhodnutí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Pokud by ho dál vídal tak jak jsem psala, tak není problém mu syna dovézt.
- Citovat
- Upravit
@Niki100 píše:
@Keyllah Pokud by ho dál vídal tak jak jsem psala, tak není problém mu syna dovézt.
Takže by jsi mu opravdu třikrát do měsíce vozila syna v pátek do ČR? a v neděli by sis ho zase vyzvedávala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Ano, kdyby s tím neměl problém, tak proč ne.
Práce je poměrně blízko hranic, takže žádná velká dálka..
- Citovat
- Upravit
@Niki100 píše:
@Keyllah Ano, kdyby s tím neměl problém, tak proč ne.
Práce je poměrně blízko hranic, takže žádná velká dálka..
Pak bych to tak prezentovala, že na jeho styku se synem se nic nemění a zvýšené finanční náklady bereš na svoje bedra a budeš mu dítko vozit i vyzvedávat. Pokud by nesouhlasil, podala bych to k soudu. Jen máš rozmyšlené vzdělávání pro dítko? lékařskou péči atd.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Nějak podobně jsem mu to říkala. Jenže on jak kdyby mě neposlouchal. Prostě ne a nejede přes to vlak.
Mám. Jediné co mi brání v tom odjet je ex. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Niki100 píše:
@Keyllah Nějak podobně jsem mu to říkala. Jenže on jak kdyby mě neposlouchal. Prostě ne a nejede přes to vlak.Mám. Jediné co mi brání v tom odjet je ex.
Pak bych investovala do právníka na rodinné právo a nechala si to sepsat na soud a jela bych soudně, pokud s ex není kloudná řeč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niki100 píše:
@Keyllah Nějak podobně jsem mu to říkala. Jenže on jak kdyby mě neposlouchal. Prostě ne a nejede přes to vlak.Mám. Jediné co mi brání v tom odjet je ex.
Tak mu zkus říct, že mu ho tady teda necháš v péči ať se teď stará on. Vsadím se, že vycouvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Dobře. Děkuji za radu ![]()
S ním je řeč jen tehdy, když je to podle něj ![]()
Tak budu doufat, že nám to nějak vyjde..
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 píše:
Tak mu zkus říct, že mu ho tady teda necháš v péči ať se teď stará on. Vsadím se, že vycouvá.
To jsem taky zkoušela. Odpověď byla, že nemůže, že musí chodit do práce.
- Citovat
- Upravit
@Niki100 píše:
To jsem taky zkoušela. Odpověď byla, že nemůže, že musí chodit do práce.
No a ty asi ne že?
Jestli je to tak, jak píšeš, tak zkus právníka, soud. Nevidím důvod, proč by ses nemohla odstěhovat za lepším. Neřeknu, kdyby syna vídal x krát do týdne, a ty se chtěla odstěhovat 1000km daleko, ale takhle?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
No a ty asi ne že?Jestli je to tak, jak píšeš, tak zkus právníka, soud. Nevidím důvod, proč by ses nemohla odstěhovat za lepším. Neřeknu, kdyby syna vídal x krát do týdne, a ty se chtěla odstěhovat 1000km daleko, ale takhle?
To už přece není jeho problém. Teda alespoň podle něj ![]()
Zkusím, jinou možnost nejspíš nemám.
- Citovat
- Upravit
Nemuzes, pokud by to precejenom třeba soud dovolil, tak bys syna musela vozit zpět do ČR otci, abys jim nebránila ve styku. Vem si to obráceně, kdyby ti ex odvezl dítě do zahraničí ![]()
Příspěvek upraven 22.08.23 v 13:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj..
Děkuji za odpovědi