Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Hezký den. Snad mi poradíte. Stále přemýšlím. Když pan Babiš zakáže pendlerům jezdit do práce, bude se to vztahovat k na manžela, který pracuje v Německu jako LKW Fahrer a jezdí domů na víkend? Stále nad tím přemýšlím, ale v podstatě pendler už není, tak by asi do práce měl jezdit stále, ne?
@kolka01 Kamiony přes hranice smí, tak se může domluvit se zaměstnavatelem, zda by mu mohl dávat fury tak, aby jezdil o víkendu přes barák. Ale pokud parkuje kamion v Německu a jede domů na víkend svým vozem, tak přece je pendler..
@Anonymní píše:manžel mi to vysvětlil tak, že aby byl pendler, tak musí jet minimálně 3× přes hranice domů a to on nejezdí. Jezdí jen v Německu a na víkend domů vlastním autem
@kolka01 Kamiony přes hranice smí, tak se může domluvit se zaměstnavatelem, zda by mu mohl dávat fury tak, aby jezdil o víkendu přes barák. Ale pokud parkuje kamion v Německu a jede domů na víkend svým vozem, tak přece je pendler..
@kolka01
No právě, takže se na něj nevztahuje ani pendlerska výjimka. Přes hranice by chtěli nově pouštět jen kamiony. Upřímně doufám, že to neschvali. Jinak asi manžela několik měsíců neuvidíme nebo budeme bez peněz.
@NinaU. No já právě také nevím, jak to budeme mít. Buďto bez peněz nebo se neuvidime, jak říkáte ![]()
@kolka01 Kdyz manžel jezdil unii a byl doma jednou za uherak, tak mu dispečer vycházel vstříc a dával mu fury tak, aby mohl třeba v týdnu jet přes dům nebo strávit víkend s kamionem doma. Uvidíme s čím teď vláda přijde..
Tak nevim, co je na tom pravdy, ale manžel mí teď psal, že se o nich rozhodně prý až zítra, ale že to vypadá stejně jako s těmi pendlery
Ahoj zajímalo by mě jak je to teď s tím Německem přítel tam je od doby co zakazali jezdit pres hranice a chtel by už jet domů na 14 dni do karantény a pak by se chtěl vrátit.. Musí tam byt taky v karantene tech 14 po příjezdu z5 nebo je to nejak ohrožené ze ho tam z5 už nepustí?
@kolka01 píše:
Hezký den. Snad mi poradíte. Stále přemýšlím. Když pan Babiš zakáže pendlerům jezdit do práce, bude se to vztahovat k na manžela, který pracuje v Německu jako LKW Fahrer a jezdí domů na víkend? Stále nad tím přemýšlím, ale v podstatě pendler už není, tak by asi do práce měl jezdit stále, ne?
Ahoj, přítel také pracuje v Německu, raději tam ale zůstal a domů nejezdí, po návratu chtějí 14 denní karanténu, kontaktování praktického lékaře…
Tak je pro něj lepší, když nejezdí sem, tam. Také máme strach, aby se zase něco nezměnilo a třeba by ho do Německa už nepustili. Čekáme až se to nejhorší přežene. 14 ti denní karanténu si nemůže dovolit, vždy přijel za námi, povyřizovat neodkladné záležitosti a zase zpět, ale copak to v dnešní době jde? Stýská se nám všem, ale raději nechceme riskovat a to ani případnou nákazu…
@Mauša5218 ano o 14 denní karantene v cechach vim ale jestli musi mit další karantenu i tam.. Jsem těhotná a taky nechci riskovat nakazu chce si udelat test preckat v aute 24 hodin na vysledek je to hrozně psychicky náročné když o vse hezké přichází ještě ani necitil pohyb snažím se mu posílat videa ale snáší to hrozně těžce i me hrozně chybi a mrzí me ze o to přichází je to fakt dlouhé už..ale 14 dni doma si dovolit může mel jezdit 2 tydny tam a tyden doma ale právě aby nas neohrozil zustal tam do teď horší by bylo kdyby ho uz nepustili z5 ale i tak by sme si poradili v Čechách má kdyztak nouzovku finančně ale dostava o polovinu méně
@kolka01 píše:
Ahoj, přítel také pracuje v Německu, raději tam ale zůstal a domů nejezdí, po návratu chtějí 14 denní karanténu, kontaktování praktického lékaře…
Tak je pro něj lepší, když nejezdí sem, tam. Také máme strach, aby se zase něco nezměnilo a třeba by ho do Německa už nepustili. Čekáme až se to nejhorší přežene. 14 ti denní karanténu si nemůže dovolit, vždy přijel za námi, povyřizovat neodkladné záležitosti a zase zpět, ale copak to v dnešní době jde? Stýská se nám všem, ale raději nechceme riskovat a to ani případnou nákazu…