Práce v neziskovce - za kolik?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A ty máš vystudovanou psychologii/státnici z psychologie? Já mám přímo sociální a charitativní práci vystudovanou, bude to tak 15tis hrubého bych řekla.. časově - to záleží na směnách, na provozu organizace, na personálním rozložení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce to může být moc hezká, ale psychicky náročná. Občas jsem také uvažovala nad podobným zaměřením-s tím, že bych nejspíš musela něco studovat. Mám zdrávku, to by nebylo dostačující. Zatím pracuji ve svém oboru a jsem spokojená. Ale někdy člověk uvažuje i nad změnou. A práce s lidmi je zajímavá, i když občas náročná. Jen platově bych na tom byla hůř.
Což by se mě nelíbilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetaP píše:
A ty máš vystudovanou psychologii/státnici z psychologie? Já mám přímo sociální a charitativní práci vystudovanou, bude to tak 15tis hrubého bych řekla.. časově - to záleží na směnách, na provozu organizace, na personálním rozložení..
Tak úplně ne
Státnice mě čekají příští rok ![]()
- Citovat
- Upravit
Já pracuji jako právnička pro organizaci, co pomáhá obětem domácího násilí. Na uživení to tedy rozhodně není, ale jako přivýdělek k mateřské dobrý a ještě se udržuji trochu v obraze a úplně doma neblbnu. Jsem zaměstnaná jen na dohodu, rozsah podle toho, jak organizace sežene nějaké granty. Mají i psycholožku a ta to má také jako vedlejšák. Fakturuje jim odpracované hodiny. Vedle toho má praxi a dělá znalecké posudky pro soudy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@patlamatlaxy já dělala v neziskovce a je to zaděkuju. Max na zaplacení nákladů. Ono od toho jsou to neziskovky a ty výdělky jsou na hranici minima (pokud nejsi u nich fakt externí právník nebo něco podobně vysokého)..> ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jak to chodí v neziskovkách pečující o týrané ženy, ale v organizacích, které umějí pracovat s dotacemi a sponzory nejsou platy tak špatné. Záleží tedy i na práci, kterou tam děláš..má bývalá spolužačka dělala administrativu + recepční a měla stejný plat jako její ségra v soukr. firmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mohu se zeptat, jak to v neziskovce funguje? Proste shaneji penize, kde se da, pak to pouziji na chod te firmy a kdyz neco zbyde, rozdeli se to na platy? Nebo jak to funguje? Omlouvam se za neznalost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, obnovuji dotaz. Mám nabídku na práci na HPP v neziskovce, nechci upřesnit. Inzerovali, že jde o P. R.,to je můj obor.Pak začali, že do toho náleží i fundraising. Má někdo zkušenost, to je obvyklé, že se takto 2 pozice spojí do jedné? Potřebuji ve fudraisingu praxi? Sháněla jsem často peníze v P. R.,ale neříkalo se tomu fundraising…
V P. R. mám praxi 20 let.
Pracuje tu někdo v neziskovce? Finančně nic moc, že? Prosím o zkušenosti. Děkuji
Příspěvek upraven 04.02.18 v 22:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@libuskavic odpovídám na poslední otázku. V NO jsem měla o dost víc peněz. Ve státní sféře jsem si pohoršila o cca 10tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to běžné - prostě je peněz málo a tak se slepí dva půl úvazky do jednoho.
Kolik to bude záleží na tom kde to je a jaká je to organizace.
V Praze a velké organizaci, která dělá něco jiného než sociální služby to nejspíš bude víc, než mimo Prahu. Viděla bych to max. do 30 000 hrubého, spíš méně za plný úvazek s tím, že tam na to člověk nejspíš bude sám.
Sociální služby často jedou podle tabulek. Ne pro úředníky, ale pro sociální pracovníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@libuskavic Jo, spojování příbuzných oborů do jedné pracovní pozice je poměrně běžné. Ostatně fundraising a PR spolu dost úzce souvisí, minimálně bez druhého moc nejde to první.
Mzda, záleží na tom, čemu se neziskovka věnuje, lokalitě apod. Obecně říct nelze. Podobné pozice v chudších regionech a menších neziskovkách, zabývajících se např. péčí o postižené, jsem zažila kolem 17 hrubého, plus i mínus pár tisíc. Naštěstí to nebylo z pozice zaměstnance. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@libuskavic sociální pracovník, ale naše NO (nebo spíš vedoucí služby) si svých zaměstnanců cenila a uměla je dobře finančně ohodnotit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až skončím mateřskou, ráda bych nastoupila do nějaké neziskovky a pomáhala týraným ženám jako psychologická podpora. Jenže vůbec nemám představu o tom, zda taková práce dokáže uživit a zda si tedy hledat ještě něco jiného. A jde to vůbec časově zvládat s tímto druhem práce?
Děkuji.