Práce v neziskovce - za kolik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.3.19 15:14

Dotaz

Ahoj holky, ráda bych, jestli tady tomu někdo rozumí a dovysvětlí mi to. Mám tedy jen kurz pro sociální pracovníky, plus tedy maturitu. A chtěla bych pracovat v různých klubech s dětmi. Momentálně jednu nabídku z jedné neziskovky mám. Co jsem tak pochopila, tak jedou na projekty. Smlouvu bych dostala na rok a pak se uvidí. Co mě ale celkem dost brzdí a kvůli čemu váhám, že prostě se personál hrozně točí. Nikdo tam například nepracuje déle jak ten rok v kuse, kromě vedoucí. A tak prostě pořád váhám, převážně kvůli tomu. A celkově, jestli je vůbec šance pouze s kurzem dělat práci dlouhodobě, později na smlouvu na neurčito v jednom zařízení. Nejspíš v této neziskovce nabírají převážně z pracáku, kvůli dotacím. Tak abych pak nebyla zklamaná

• Citovat
  • Upravit
12972
5.3.19 15:17

No předpokládám, že tam jsou buď blbé pracovní podmínky nebo si to hodně lidí maluje idealisticky a nebo velká část pak hledá místo na neurčito, protože málokdo z nás potřebuje nejistotu, když si bereme hypotéky apořizujeme děti a ten rok praxe jim pomůže v hledání nečeho stálejšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
5.3.19 15:42

Jaké jsou tam peníze? Já bych si myslela, že je to pár šupů, tak tam někdo jde třeba kvůli tomu, že ho to baví nebo mu vyhovuje pracovní doba, ale když se najde lépe placená nabídka, která mu třeba také vyhovuje, jde jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
5.3.19 15:44

Ten důvod je docela jednoduchý: je to práce za mizerné peníze, dělají ji zejména holky při studiu. Když studium dokončí (ze zákona si můžou vzdělání doplnit do roka a půl od nastoupení), jdou za lepším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18243
5.3.19 19:22

No - především budeš pracovník v sociálních službách. A je to tak, jak píše @SlečnaDahlia, hodně lidí tam pracuje na zkrácený úvazek při studiu, pak si hledá něco na plný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat