Práce v obchodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.1.13 18:43
@Bobo87 píše:
A jakou máš školu/obor? Nebo co bys chtěla dělat?Chápu, že asi nemáš praxi, ale pokud jsi absolvovala x desítek pohovorů, asi bych se zaměřila také na vystupování během pohovoru a jakým způsobem máš vypracovaný životopis.

Obor sociální péče.. to je ten zádrhel, v tom není práce a když, tak k tomu chtějí i VOŠ. :roll: Životopis mám podrobný, nejsem jedna z těch co věci odflakuje. Jsem komunikativní, ale když jsem někde poprvé což je na těch pohovorech, tak mluvím trošku tišeji, ale to by snad neměl být takový problém. Hodně o své vystupování dbám.

• Citovat
  • Upravit
5077
30.1.13 18:51

A co nebo kde můžeš s tou školou dělat? Předpokládám, že je to střední. A proč se teda hrneš do prodejen? Spíš bych se zaměřila jiným směrem.
A podívej se na stránky neziskovky.cz tam inzerují převážně sociální zařízení apod., kde bys mohla třeba uplatnit i své vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
30.1.13 19:00

Ahoj, já bych si určitě taky hledala práci - v oboru - a myslím, že do sociální péče hledají docela dost - ale, asi jim opravdu nebude podle Zákona o soc. službách stačit jen střední - tak pokud bys investovala 180 hodin svého času na kurz pracovníka v sociálních službách, tak by ses této práci mohla normálně věnovat - a všeobecně, po prac. v soc. službách je teď poptávka, jsou levnější, než sociální pracovníci… A jak psala @Laaja, na neziskovky. cz se čas od času objeví dobré nabídky, nebo normálně hledat, i sama oslovovat - vím, že je to náročné, absolvovat výběrka a rozesílat CV, ale než být v práci, která mě mučí, radši se poohlížím jinde…Tak hodně štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 19:07
@Laaja píše:
A co nebo kde můžeš s tou školou dělat? Předpokládám, že je to střední. A proč se teda hrneš do prodejen? Spíš bych se zaměřila jiným směrem.
A podívej se na stránky neziskovky.cz tam inzerují převážně sociální zařízení apod., kde bys mohla třeba uplatnit i své vzdělání.

Nehrnu se tam, bylo to jediné co se naskytlo, neměla jsem možnost výběru :(

• Citovat
  • Upravit
5077
30.1.13 19:09

@Barbzavomor ten kurz ti hodně zaměstnavatelů nabídne v rámci práce s tím, že ti ho zaplatí a ty se jim např. na nějakou dobu upíšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
30.1.13 19:11

@Laaja to asi nebylo pro mě ne? Tak trochu jsem z oboru, tak se orientuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
30.1.13 19:33
@Barbzavomor píše:
@Laaja to asi nebylo pro mě ne? Tak trochu jsem z oboru, tak se orientuju :)

No bylo nebylo, spíš to bylo doplnění tvého příspěvku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
30.1.13 22:29

Když se ti to nelíbí, tak odejdi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
30.1.13 22:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
31.1.13 10:38

No koukám, že nějaké nabídky na trhu jsou, ale jelikož nejsem z oboru, tak se mi to těžko soudí. Hele máš teď asi měsíc (nebo dva?) na rozhodnutí a podání přihlášky na Vš/všo. Opravdu to zkus. V CV budeš mít vyplněnou další kolonku, ačkoliv zatím neuzavřenou. Nikdo neříká, že musíš dát všechny zkoušky v řádném termínu. Zkus si najít práci kde, i když nebude z oboru, tě to ničit nebude a budeš mít cash. Život je moc krátký, ale dá se dělat spousta věcí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
31.1.13 11:01

Asi bych se snažila vydržet, ale zároveň hledala i jinou práci, protože jestli Tě to takhle nebaví a vyčerpává, tak je to hodně blbý a chce to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 11:06
@Laaja píše:
@Barbzavomor ten kurz ti hodně zaměstnavatelů nabídne v rámci práce s tím, že ti ho zaplatí a ty se jim např. na nějakou dobu upíšeš.

Pokud má školu sociálního směru, tak kurz mít nemusí. Může jít pracovat rovnou jako pracovník v sociálních službách. Pokud by chtěla dělat sociálního pracovníka, musí už mít VOŠ nebo Bc. Zdá se to jako slovíčkaření, ale je to rozdíl. Jinak já v ÚSP pracovala a ta pracovní doba tam byla šílená, přesně jak zakladatelka popisuje. V týdnu jsem měla třeba 5 dvanáctek, z toho dvě noční, další týden, 4 dvanáctky a jednu odpolední. Další týden 3 dvanáctky, 1 odpolední a 1 raní. Odcházela jsem z odpolední ve 22 hodin a ráno v 6 hodin nástup na raní, prostě děs děs děs.

• Citovat
  • Upravit
970
31.1.13 11:10

Pro zakladatelku - zkus vydržet celou zkušební dobu a ke konci zkušebky požádej o zkrácený úvazek, který bude zaměstnavatel opravdu dodržovat. Budeš už zapracovaná a zaměstnavatel se může spíš snažit vyhovět než znovu zapracovávat další sílu. Pokud nevyhoví, tak na konci zkušebky prostě odejdi. Budeš mít nějakou praxi - pořád je lepší říct, že jsi čtvrt roku prodávala, než uvádět práci jen na týdny. Jinak tě chápu, prošla jsem si něčím podobným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 18:53

Děkuji všem za názory :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat