Práce v obchodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.1.13 17:34

Práce v obchodě

Ahoj všem,
vím, že to sem asi nepatři, ale vím, že jsou zde super lidi a umí poradit.
Dostudovala jsem střední školu, samozřejmně jsem nemohla sehnat zaměstnání, podařilo se mi to až v prosinci. Odstěhovala jsem se od rodičů a bydlím s přítelem v rodinném baráku s jeho mamkou.
Tak k věci.. trvalo to vážně dlouho si najít práci, tak mi moc nezbývalo si vybírat, nechci uvádět firmu, ale je to firma s oblečením, takže sféra obchodu.
Nevím co mám dělat, bydlíme kousek od Prahy, takže denně dojíždím 15 km + dalších 45 minut po Praze. Jsem v té práci nešťastná.. Když mi práci nabízeli, bylo v podmínkách uvedeno, že se pracují 6-ti hodinové směny, což mi přišlo super. Ale teď je to všechno jinak pracuje se třeba 3× odpolední, hned po nich dvě dvanáctihodinové směny. Přičemž, když mám dvanáctihodinovou tak na ní někdy navazuje ještě ranní. Tudíž přijedu domu v 11 večer po dvanáctihodinové směně, spím třeba pět hodin a mám další dvanáctku. Každý druhý víkend si musím brát domů taxíka jelikož k nám už nic nejede. Za měsíc práce jsem si tam uhnala zánět ledviny.. klimatizace, dvanáct hodin na nohou, když nepočítám cestu domů atd. Navíc od února jsou směny ještě jinak takže bych na směnu spala třeba jen 4 hodiny. Doma skoro nejsem, hrozně mě trápí, že si skoro nemůžu ani vyprat, nebo být s přítelem. Navíc, když jsem v té práci, tak mám úplně nechuť věnovat se zákazníkům, spíš jsem na ně naštvaná, pořád něco musíme přerovnávat, nesmíme si dát ani ruce k sobě, aby to nevypadalo, že nic neděláme. Asi je hlavní problém v tom, že nemám vůbec čas na můj osobní život, pak tedy ta délka spánku :roll: možná nejhorší je moje psychika, je mi z toho pořád do pláče, pokaždé když vidím, zas něco co mám po lidech uklidit a oni si neváží moji práce propadám úzkosti, přijdu si jak otrok :( prosím nedělejte hlavně úsudky, nebo předsudky, že nechci pracovat, nebo tak nějak, tak to není! Potřebuji jen vaše názory.

Nevím co mám dělat, zda se trápit dál a nějak přežívat i když po směně vůbec nevím, že mám nohy. Nebo dát výpověď ve zkušební době. Ale hrozně se bojím, že zklamu mamku a přítele. :,( Už teď mě měl na krku defakto půl roku a bojím se, že by ho přestalo bavit se mnou být, když se o mě defakto musí starat :,(

Děkuji moc za názory ať jsou jakékoliv :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
30.1.13 17:39

Tak si o tom promluv s partnerem..nebo už jste mluvili? Třeba mu to taky vadí, že se moc nevídáte..a řekla si v práci, že slibovali 6ti hodinovku a přitom skutek utek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
30.1.13 17:40

Práce není asi bych vydržela a do konce zkušebky se snažila najít jinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
372
30.1.13 17:42

Měla jsem to podobně, jen jsem dělala za barem v restauraci, ale lidi a jednání tam strašný, tak jsem vysadila prášky a nechala tomu volný průběh a za 4 měsíce jsem otěhotněla a teď mi tu spinka 14ti denní holčička, ale hodně mě podpořil přítel a mimi jsme do roka stejně chtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
30.1.13 17:44

Vím že je to složité asi bych si promluvila s přítelem a jeho mamkou musí vidět jak chodíš domů, že jsi nespokojená. Taky bych se koukala rychle jinde ikdyž je to složité a času moc nemáš. Musíš zkusit najít si něco jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 17:46

Mám pocit, že to nevydržím ani do konce zkušebky. :,( Jsem tam měsíc a půl z toho jsem 14 dní měla na zánět ledviny antibiotika. :roll: Přítel mi říkal, ať vydržím co nejdýl to půjde, ale já mám pocit, že to prostě nejde. :roll: ze zoufalosti už píši i sem, nevím co mám vážně dělat od té doby co jsem zas přišla, tak mi tečou slzy. Trápí mě myšlenka, že když to skončím, tak zas bude trvat, než něco najdu, a všechny zklamu. Bojím se, že opět propadnu depresím z kterých jsem se hrabala skoro tři roky :roll:

• Citovat
  • Upravit
13119
30.1.13 17:50

Být tebou, tak začnu hledat novou práci. prostě se rozhlížej okolo sebe, mrkni na inzeráty - to dojíždění není tak hrozné. Lidi od nás dojíždějí do velkého města za prací 50km. Dál si prostuduj co máš ve smlouvě a zákoník práce. Mám dojem, že vás tam dost odírají a nejsem si jistá, že takové navazování směn je OK. Jinak podle mého těhotenství nic neřeší - když nemáš odpracováno, nemáš nárok na mateřskou, nemáš praxi a bez ní po mateřské se bude práce hledat ještě hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
30.1.13 17:55

Takhle to je ve všech obchodech, bohužel :-( Hledej si jinou práci… Jiný východisko asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
30.1.13 17:58

Ahoj,
příteli narovinu řekni jak ti je, že tě ta práce ničí a co ti všechno vadí. Že máš obavu, že tam prostě nezůstaneš a začni hledat něco nového. Vidím výhodu v tom, že jsi kousek od Prahy a práci určitě najdeš novou. Jako zbytečně se trápit a přežívat v zaměstnání, které tě nebaví, je podle mě nesmysl. A jestli tě má chlap rád, tak neřekne ani ň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
30.1.13 18:00

Jo a zákoník práce přesně definuje směnný provoz, musíš mít určitý počet hodin mezi směnami atd. Zkus si to pročíst a můžeš na zaměstnavatele poslat kontrolu. Akorát to ani tak neřeší tvůj problém. Poohlídla bych se po něčem jiném, ne tak náročném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 18:01
@Laaja píše:
Ahoj,
příteli narovinu řekni jak ti je, že tě ta práce ničí a co ti všechno vadí. Že máš obavu, že tam prostě nezůstaneš a začni hledat něco nového. Vidím výhodu v tom, že jsi kousek od Prahy a práci určitě najdeš novou. Jako zbytečně se trápit a přežívat v zaměstnání, které tě nebaví, je podle mě nesmysl. A jestli tě má chlap rád, tak neřekne ani ň.

I když v Praze, tak jsem hledala práci skoro půl roku, bojím se aby se to neopakovalo, celý ten koloběh. :( Milion rozeslaných životopisů, desítky pohovorů a nic :( Ale takhle to vážně nejde. A když už nějaká práce je, tak zase v obchodě :( Jsem komunikativní, ale asi nejsem psychicky stavěná na zákazníky :( nevím zda to trošku chápete.. co tím myslím.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
372
30.1.13 18:11

@ynax to mas pravdu s tou prací, já měla odpracovano 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
30.1.13 18:26

@Laaja
to sice má ale nikoho nezají že domů jete tak a tak dlouho
takže pokud skončí směnu a další začne za 8 hodin je to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 18:32
@banánice píše:
@Laaja
to sice má ale nikoho nezají že domů jete tak a tak dlouho
takže pokud skončí směnu a další začne za 8 hodin je to v pořádku

Přesně tak, spát 8 a 5 hodin je rozdíl. :,(

• Citovat
  • Upravit
225
30.1.13 18:37

A jakou máš školu/obor? Nebo co bys chtěla dělat?

Chápu, že asi nemáš praxi, ale pokud jsi absolvovala x desítek pohovorů, asi bych se zaměřila také na vystupování během pohovoru a jakým způsobem máš vypracovaný životopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat