Práce v Proluxu - morální dilema
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já tedy myslím, že ty pracovní podmínky budou taky bídný. Já bych tam nešla ani za nic. Neumím lidem lhát a tohle bych nezvládla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby na chleba nebylo, tak jo…ale snažila bych se hledat dál, abych jim- ideálně ve zkušební lhůtě- mohla udělat pápá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych do toho nešla, jsou to hajzlové. ale zase chápu, že dneska sehnat práci je fuška.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já chápu, že se bez tvého příjmu neobejdete, na druhou stranu, ta firma je fakt pochybná, a ty evidentně nehledáš nějakou jedinečnou pozici, takže bych to zkusila ještě jinde. „Operátorka“ - to je jako míněno na telefonu? Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, operátorkou je myšlena práce na telefonu. Teoreticky mám tři měsíce na to, abych našla práci, takže to zase tak moc nehoří, i když tři měsíce jsou krátká doba, na druhou stranu práci hledám ani ne týden.
Jsem z Teplicka.
- Citovat
- Upravit
Šla bych do něčeho takového v případě, že bychom reálně umírali hlady, hrozilo nám příští měsíc vystěhování z bytu, někdo byl těžce nemocný a potřebovali jsme každou korunu na léčbu … prostě jen v případě naprosto krizové finanční situace (což není situace, že si nemůžu koupit nové boty na zimu apod.). A usilovně bych hledala dál, abych mohla co nejdříve zmizet.
Jinak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych do toho šla… můžeš mít takovou náplň práce, kde třeba vůbec lhát nebudeš muset, čert ví.
Jako fakt bych to hned nezatracovala, nemáš ještě ani po pohovoru, uvidíš pak. A kdybys nastoupila, tak ve zkušebce můžeš kdykoliv odejít, kdybys se ti to jednoduše nelíbilo nebo bys sehnala něco jinýho.
Takže za mě pokud bych si měla vybrat mezi dementní prací nebo živořením z jednoho platu, tak jdu 100% do práce, ať je jakákoliv. Můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tom případě bych do toho nešla. Jako operátorku tě vezmou leckde, tohle bych si nechala až jako poslední možnost. Vždyť hledáš jen týden, myslím, že max. do měsíce najdeš minimálně 3 podobné pozice v důvěryhodnějších firmách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím se Sunny.
Přijde mi morálně horší nemít peníze, byť třeba „jen“ na zimní boty pro děti, sedět doma na zadku protože práce by sice byla, ale mě nevoní.
Pokud seženeš lepší a budeš moci vybírat, paráda.
Pokud ale neseženeš, tak bych tam na Tvém místě šla.
Jednak si nemyslím, že by lidi v callcentrech nutili vyloženě lhát, ty hovory bývaj nahrávaný, a jednak tam přece nemusíš být do důchodu. Můžeš tam pracovat a přitom dál hledat něco vhodnějšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já se přidám, myslím, že tohle je úplná konečná, v hmotné nouzi už bych snad šla dělat raději za pokladnu do supermarketu, ale Prolux fakt ne. Jak píšou holky, musela bys lhát, volala by ti spousta vzteklých sprostých okradených lidí a hlavně mít prolux ve svém životopise rozhodně není žádné plus ani pro další zaměstnavatele..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Ahoj, holky, potřebuju znát vaše názory. Přihlásila jsem se do výběrového řízení na operátorku v realitce Prolux. Práci potřebuju, sháním jako divá, nemůžeme si dovolit zůstat bez mého příjmu. Ale! Teprve po tom, co jsem se přihlásila, jsem zjistila, že Prolux je firma proslulá svým podvodným jednáním, na internetu se to jen hemží stránkami typu „stop Prolux“. Zatím nemám po pohovoru, takže neznám ani podmínky, plat, pracovní dobu. Ale co když to všechno bude fajn? Nastoupily byste do takové firmy, ač byste na ni nenašly nit suchou?
jako jestli mas moznost si najit neco jinyho tak hledej dal, ale pokud by byla volba jestli za 25tis. v blby firme nebo za 8tis. nekde za kasou tak je to asi jasny ![]()
ja byt tebou tak jdu na ten pohovor a uvidim co mi nabidnou, porad radsi mit docasne nejaky moralni zabrany nez ,,nemit co zrat,,
- Citovat
- Upravit
anonymni, puvodne jsem primo z Teplic, takze vim, jaka je tam situace. Nebudu ti rikat, jestli tam mas pracovat nebo ne, musi to byt Tve rozhodnuti. Za sebe muzu rict, ze ja bych o praci tam ani neuvazovala, prici se mi neslusne chovani, natoz podvody typu proluxu. Kazdodenni lhani a poslouchani nadavek od napalenych lidi, bych spatne snasela. Takze se ztotoznuju s nazorem jujuhele, ze radeji bych v hmotne nouzi sla za pokladnu do obchodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
crazzi píše:
Souhlasím se Sunny.
Přijde mi morálně horší nemít peníze, byť třeba „jen“ na zimní boty pro děti, sedět doma na zadku protože práce by sice byla, ale mě nevoní.
Jednak si nemyslím, že by lidi v callcentrech nutili vyloženě lhát, ty hovory bývaj nahrávaný, a jednak tam přece nemusíš být do důchodu. Můžeš tam pracovat a přitom dál hledat něco vhodnějšího.
tak zalezi jaka prace cloveku nevoni, neco jineho je kdyz nekomu ,,nevoni,, firma se spatnym jmenem a kdyz ,,nevoni,, prace nekde v klubu apod.
v tom druhem pripade bych si radsi na ty boticky radsi pujcila nez mit za ,,kazdou cenu,, praci
- Citovat
- Upravit
Lilišák píše:crazzi píše:
Souhlasím se Sunny.
Jednak si nemyslím, že by lidi v callcentrech nutili vyloženě lhát, ty hovory bývaj nahrávaný, a jednak tam přece nemusíš být do důchodu. Můžeš tam pracovat a přitom dál hledat něco vhodnějšího.tak zalezi jaka prace cloveku nevoni, neco jineho je kdyz nekomu ,,nevoni,, firma se spatnym jmenem a kdyz ,,nevoni,, prace nekde v klubu apod.
v tom druhem pripade bych si radsi na ty boticky radsi pujcila nez mit za ,,kazdou cenu,, praci
Možná to „nevoní“ nebyl nejvhodnější výraz.
Souhlasím s Tebou, že jít si stoupnout třeba k tyči je pro většinu z nás včetně mě už hodně přes čáru.
Taky píšu, že pokud bude mít zakladatelka na vybranou, volila bych jinak.
Ale pokud jiná možnost nebude, tak v mých očích konkrétně práce v callcentru Proluxu není morálně tak strašná, abych ji na nějakou dočasnou dobu nepřijala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, holky, potřebuju znát vaše názory. Přihlásila jsem se do výběrového řízení na operátorku v realitce Prolux. Práci potřebuju, sháním jako divá, nemůžeme si dovolit zůstat bez mého příjmu. Ale! Teprve po tom, co jsem se přihlásila, jsem zjistila, že Prolux je firma proslulá svým podvodným jednáním, na internetu se to jen hemží stránkami typu „stop Prolux“. Zatím nemám po pohovoru, takže neznám ani podmínky, plat, pracovní dobu. Ale co když to všechno bude fajn? Nastoupily byste do takové firmy, ač byste na ni nenašly nit suchou?