Šikana v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Bohužel některé ženské jsou strašné svi.., někdy se stydím, že jsem, žena většinou to dělají ty kterým je např. doma ubližováno jsou zakomplexované a když vidí nějakou příležitost tak si to na někom vybijí, většinou jsou to kolegyně, nebo prodavačky v obchodě atd. Taky jsem to zažila není to příjemné člověk se cítí hrozně, pokud ti na tom místě záleží tak se nad to zkus povznést,nebo odejdi a nakopej ji výš kam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.. Zřejmě ti moc neporadím.. měla jsem skoro to samé, co popisuješ, ale jelikož jsem tak trochu stejné povahy jako ty, neuměla jsem to moc řešit.
Do práce jsem nechtěla vůbec chodit, večer jsem nemohla spát, ráno zas vstávat.. hrůza. Mě vysvobodilo otěhotnění a jsem ráda, že jsem vypadla..
Možná by pomohlo říct to tvé šefové, nebo si najít nějakého spojence, aby jsi na to nebyla sama a nebo si dělat svou práci a moc to neřešit, což moc dobře asi nejde.. hodně štěstí
![]()
- Citovat
- Upravit
Kolegyně vycítila,že jsi citlivá duše a tak se do tebe pouští. Nedej se, svým smutkem jí děláš radost a to nedopusť, povznes se na pomluvy, ignoruj je, nepřipouštěj si je. V každém zaměstnání se vždycky taková mrcha najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Ukaž jí, že jsi silná, neponižuj se před ní. Nejsi jí sympatická? Fajn. Tak se nedoprošuj, bav se s ní slušně, ale jenom o pracovních věcech. Aby tě nemohla pomluvit po pracovní stránce. Ukaž jí, že je ti ukradená. Čím uťáplejší budeš, tím víc se po tobě bude vozit.
Takovéhe typy nepočítají z odporem - ale když se s ním setkají, tak je to vyhodí ze sedla! Hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, hlavně Ti chci napsat, že je mi to moc líto, i když chápu, že Ti to nijak pomoct nemůže.
Neútočí ta kolegyně na Tebe i proto, že je třeba dobře viditelné, že Tě to zraňuje? Víš, jestli třeba pro ni nejsi tím, jak jsi citlivá, snadný cíl. Nešlo by být na ni drsná a dát jí najevo, že její pomluvy s Tebou nehnou - i když to v tu chvíli bude jinak? Nešlo by to třeba nějak otočit nebo si i přisadit, abys tu určitou pomluvu nějak zlehčila, aby to vyznělo, že si z toho nic neděláš a jsi nad věcí?
Možná radím blbš, jsem zvědavá, co napíšou ostatní. Já vím, že se s takovým člověkem nežije lehce. Já jsem třeba osoba, co by za ní šla a z očí do očí jí řekla něco ve stylu „Mařenko, já vím, že jsi stará, zakomplexovaná a nepřející ženská bez úcty ke komukoliv, ale za Tvé neštěstí já nemůžu, tak mě vynech.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vycítila že jsi snaqdná obět.Musíš uplně změnit postoj.Bud silná,ukaž že se nebjíš.Dovnitř tebe nikdo nevidí takže i když budeš mít strach,budeš lítostivá atd.. nevzdávej se a ukaž že jsi silnější.
Já jsem taky citlivá,hned mě vše rozbrečí a nikdo si na mě nedovolí a to jsem ještě rachitické malé postavy proto že vystupuju jako sebevědomá,silná žena.Je ve mě malá dušička ale to oni nepoznaj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
vím, že se bojíš, že skončíš na práškách, ale nebylo by nakonec řešení pro nějaký prášky si zajít?
Sama s tím (práškama) zkušenost nemám, protože jsem v podobné situaci „zdrhla“ na mateřskou, ale vím, že jednu moji mladičkou kolegyni naše spolukolegyně k nim přivedli. Bohužel, tím, že jsen odešla na mateřskou a tím, že jsem pracovala v jiné kanceláři, tak nevím, jestli jí pomohly. Ale jeslti se nepletu, tak je ve firmě pořád (já jsem 4 roky na MD/RD).
, takže snad jo
Podle mne je řešení
1. promluvit si s šéfovou nebo
2. dojít si ka praktickému pro doporučení k psychologovi, příp pro antidepresiva a nebo
3. odejít s firmy.
V bodě 3 hrozí nebezpečí, že jednak budeš s malým dítětem špatně hledat práci a druhak, že zas narazíš na někoho podobného. Tomu bych se nedivila, protože my to, že se neumíme tolik bránit máme snad napsáno na čele a takovýhle potvory (u nás věkový věkový rozdíl +-5 let) přitahujeme. (Fakt nechápu co jsem jim udělala, možná jen to, že jsem si dělala svoji práci a ostatních si nevšímala, případně, že jsem měla vyšší vzdělání jak ony, ale nikdy jsem to na rozdíl od nich neřešila)
Omlouvám se za anonym
B.
- Citovat
- Upravit
Pracuješ v mojem bývalém zaměstnání?
Já jsem teda mohla spát, ale občas jsem o ní měla dost šílený sny. Než jsem odešla na mateřskou, tak jsem to dělala, tak že jsem se s dotyčnou osobou snažila conejmíň komunikovat. jelikož bývala při směně mojí nadřízenou snažila jsem se plnit její úkoly a pokud se mi něco nepozdávalo odkejvala jsem jí to a dál jsem si to dělala podle toho, jak se mělo.
Nenech se vystresovat, práce tě baví a bylo by škoda nechat si to otrávit jediným člověkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na každou svini se vaří voda. My jich v práci měli taky pár. Jedný jsem poradila, aby se šla živit něčím jiným, tedy ne zle, jako v dobrém, dokonce i čím, co ji bavilo a fakt odešla.
A druhá byla odejita. Ona tam srala víc lidí, ale její šéfka to moc neřešila já osobně s ní do styku moc nepřišla, jen mi do kanclu chodily brečet její kolegyně
pak se jaksi restrukturalizovalo já nenápadně poradila tý její šéfový, aby si udělala statistiku, kdo kolik času strávil na netu no a letěla ona, neboť jsem od těch jejích kolegyní věděla, že moc nemaká a surfuje. Jenže to by bylo jaksi blbé, kdyby ji šly ony rovnou napráskat. Prostě musíš najít její slabinu a zaútočit, trochu těm božím mlejnům pomoci ![]()
- Citovat
- Upravit
sikana
Ahoj, je smutne slyset neco takoveho, ale v zivote to tak sem tam chodi. No co bych poradila, asi si schovavat nejake dukazy jestli je moznost a nebo si ji nahrat v akci. Pak to nechat poslechnout sefce. Ale jestli s tim sefka nic neudela tak pak to je asi vsechno. Jinak mas moznost se obratit na pravnika a zazalovat ji za sikanu na pracovisti, ale to musi byt take podlozene. To uz je ale opravdu to posledni co by clovek udelal. No pojdme se na to podivat z te lepsi stranky. Tim co dela jasne poukazuje na to ze jsi chytrejsi a mas v praci nad ni prevahu. Tak sup, sup pracuj a chovej se k ni tak jako ke vsem ostatnim a nesnizuj se k tomu, ze ty jeji drby a pomluvy by te meli zranovat. Vzdyt jsou to pouhe babske tlachy. Kopani okolo upozornit " halo ja jsem tady taky! " Hodne stesti, chce se to obrnit humorem sem tam to co ona rekne s humorem otocit na ni a bude. Neukazuj ji ze tim trpis, naopak, zasmat se nad tim vsim a ni a hold si bude muset hledat jineho beranka.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ona tato diskuze je už starší… ale já šikanu zažila 2× na vlastní kůži. Dost síla, z obou zaměstnání jsem byla nucena odejít. U prvního moje šéfová donážela nejvyššímu, že špatně dělám, brala mi bráci a mě do očí lhala, že nemá problém. Vyštípala mě.
Nastoupila jsem do nové práce a ještě ve zkušební přišla šikana nová. Já na nervy, co dělám špatně. Přitom mě šéf nevyhodil, jen prudil a prudil. Že lituje toho, že mě vzal, každou maličkost, no po 4 a půl měsících jsem odešla.
Nevím, jestli bych něco proti tomu zmohla. Přitom ostatní kolegové stáli na mé straně a nepomohlo nic.
Teď už jsem skoro 3 roky v nové práci a zaklepu. Moc si vážím dobré atmosféry.
Někdy nejde nic dělat, bránit se, člověk prostě musí odejít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, tak jak jste vyřešili problémy skrz šikanu v práci?
- Citovat
- Upravit
Odchodem z onoho pracoviště, ale už když to bylo opravdu neúnosné
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Odchodem z onoho pracoviště, ale už když to bylo opravdu neúnosné
Ahoj, říkám si, kde jsou ty hranice únosnosti, nebo meze? Když už v noci nespíš a bojíš se tam jít, protože prostě víš, že vždycky se něco najde? Anonym 1
- Citovat
- Upravit
Před rokem jsem nastoupila po mateřské do nové práce, celkem se mi tam líbí, je nás málo, ale s většinou kolegů nemám žádné problémy, šéfovou mám ráda, bohužel to kazí jedna starší kolegyně. Je to žárlivá, sebestředná a manipulativní osoba, snaží se vypadat před každým jako jeho kamarádka, ale za zády téměř každého pomlouvá a lehce před šéfovou upozorňuje na chyby ostatních. Je v tom velmi obratná a vím, že někteří kolegové její chování neprokoukli. A ti, co jí prokoukli, s ní nechtějí mít žádný konflikt. Bohužel já jsem jí od začátku ještě méně sympatická než ostatní, přestože se k ní chovám slušně, ochotně, mile - myslím, že je za tím ženská závist a tak mě pomlouvá a snaží se poškodit víc než ostatní. Prostě taková skrytá šikana na pracovišti. Jsem celkem citlivá, velmi mě to mrzí a neumím proti tomu bojovat. Jsem introvert a už to došlo tak daleko, že v noci nemůžu spát, stáhla jsem se do sebe a nejsem ani moc schopná díky tomu se výrazněji zapojit do kolektivu. Snažila jsem se s ní i promluvit, ovšem víceméně se mi vysmála, že mě přece má ráda a jestli nejsem psychicky nemocná, že si vymýšlím takové bludy. Šéfová je fajn, ale kdybych s tím za ní přišla, nechtěla by to řešit. Práci opustit nechci, jinak je to tam dobré. Co mám dělat? Takhle za chvíli skončím na práškách.:-(