Práce ve svátek - neomluveno
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce ve svátek,neomluveno
Dobrý den.
Vždycky když nastal svátek tak jsme se s kolegou domluvily kdo si vezme volno a kdo ne. Včera jsme se domluvily že si volno vezmu já a tak jsem dnes do práce nepřišel. Šéf mi ráno volal že proč nejsem v práci a tak, tak jsem mu řekl že nejsem povinej se mu omlouvat na svátek že neprijdu…čistě mezi náma, v pondělí jsem mu řekl že nepodlouzim smlouvu a oni jsou nasrany a od té doby mě buzerujou…
Vyhrožoval mi přes telefon že si o tom zítra ještě popovidame.
Potřebují vědět jestli mě za to může vyhodit? Nebo co se může stát? Potrebuji ještě měsíc vydržet a pak nastupuji do jiného zaměstnání…Nemůže mi dat áčko???I když za svátek nevím…i kdyby jo můžou mě za to hned vyhodit? Dají mi to do zapoctaku nebo mi kvůli jednomu dni nic udělat nemůžou??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak vyhodit tak možná a hodinu, případně dát vytýkací dopis.
Navíc řekni, že ses domlouval s kolegou, že dnes máš volno. Tak to bylo jasně dáno. A pokud se zítra bude vymlouvat, musí mít důkaz.
Za mě můžou dát i áčko, ale tomu předchází vytýkací dopisy i různé kázeňské postihy… nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atomblesk píše:
Dobrý den.Vždycky když nastal svátek tak jsme se s kolegou domluvily kdo si vezme volno a kdo ne. Včera jsme se domluvily že si volno vezmu já a tak jsem dnes do práce nepřišel. Šéf mi ráno volal že proč nejsem v práci a tak, tak jsem mu řekl že nejsem povinej se mu omlouvat na svátek že neprijdu…čistě mezi náma, v pondělí jsem mu řekl že nepodlouzim smlouvu a oni jsou nasrany a od té doby mě buzerujou…
Potřebují vědět jestli mě za to může vyhodit? Nebo co se může stát? Potrebuji ještě měsíc vydržet a pak nastupuji do jiného zaměstnání…Nemůže mi dat áčko???I když za svátek nevím…i kdyby jo můžou mě za to hned vyhodit? Dají mi to do zapoctaku nebo mi kvůli jednomu dni nic udělat nemůžou??
Tobě asi vadí autority, co? Nevím, jak to tam u vás chodí, ale většinou se tyhle věci projednávají s nadřízeným a ne s kolegou. Jsi ve zkušební době? To je důležité vědět.
- Citovat
- Upravit
@Atomblesk pokud pracujete na směny a měl jsi mít službu, tak to nejspíš bude porušení pracovní kázně…
Můžu se mýlit, ale tvoje vyjadřování na mě teda nepůsobí dvakrát zdvořile
, nicméně je to OT, na to ses neptal ![]()
@Atomblesk píše:
Dobrý den.Vždycky když nastal svátek tak jsme se s kolegou domluvily kdo si vezme volno a kdo ne. Včera jsme se domluvily že si volno vezmu já a tak jsem dnes do práce nepřišel. Šéf mi ráno volal že proč nejsem v práci a tak, tak jsem mu řekl že nejsem povinej se mu omlouvat na svátek že neprijdu…čistě mezi náma, v pondělí jsem mu řekl že nepodlouzim smlouvu a oni jsou nasrany a od té doby mě buzerujou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzkaz
Ve zkušební době nejsem, pracuji tam už skoro 2 roky
A na směny nepracujeme, dělá se od 06:00 do 15:45
Příspěvek upraven 28.10.15 v 16:44
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co já vím, tak zaměstnavatel nemuže nikoho nutit pracovat ve svátek, pokud se nejedná o nepřetržitý provoz. Řešil to muj muž, alenevím jestli nestačí jinak postavená smlouva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atomblesk píše:
Ve zkušební době nejsem, pracuji tam už skoro 2 rokyA na směny nepracujeme, dělá se od 06:00 do 15:45
no a obecne se u vas ve svatek pracuje nebo ne? kdyz doktor neprijde ve svatek na predpsanou sluzbu, tak je to neco jineho nez kdyz urednik neprijde do kancelare, ktera ve svatek nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svatek
Jsme německa firma, ve svátek tam dělají všichni…ale dle zákona mě přeci nutit nemůžou ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svatek
Na německé si musíme brát volno a na české musíme do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atomblesk ale volno ti snad musi schvalit nadrizeny, ne?
Ja to teda zatim tak v kazde praci mela…nestaci se prece jen domluvit s kolegou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atomblesk píše:
Jsme německa firma, ve svátek tam dělají všichni…ale dle zákona mě přeci nutit nemůžou ne?
@Atomblesk píše:
Na německé si musíme brát volno a na české musíme do práce
Tak ale když jsi tam 2 roky, tak snad víš, jak fungujete, ne? Že je pro vás středa normálním pracovním dnem, za který nejspíš pobíráte příplatek.
A to, že pracovat bude si asi věděl, když ses domlouval s kolegou…
Když to půjde, tak zítra napiš. Zajímalo by mě, jak to ten tvůj šéf pořeší. Dík, M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud se u vas pracuje i ve svatek, tak si snad musis vzit normalne dovolenou a nebo jit do prace. To ze se ti ve svatek nechce, neni zadna omluva. Jako holt nekteri pracuji i ve svatek, asi by se ti taky nelibilo, kdyby si prisel do nemocnice a tam ti rekli, ze doktor nedosel, protoze je svatek a jemu se nechtelo. Jednou si se rozhodl pracovat pro firmu, ktera to tak ma, tak se musis podle toho ridit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V každém případě musí i německá firma v ČR dodržovat český zákoník práce. Radit se nedá, pokud neznáme smlouvu, prac. dobu, vnitřní nařízení podniku, atd. @Atomblesk Zkuste se podívat na §91 zákoníku práce. Ale zdůvodnění, že to nějak doposud fungovalo, moc neobstojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracak
Na svátek dovolenou? Vy nejste normální:-):-):-):-) nemůžou udělat vůbec nic, zjištěno z úřadu práce..tečka. Svátek platí na území čr a zaměstnanec není povinen ani na příkaz chodit do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit