Práce ve velké čtyřce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33916
9.2.17 07:36

@nozu vysvětlení chápu každý ten začátek je těžký, ale popis toho jak je to náročné atd bych očekávala tedy víc, ale rozumím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21558
9.2.17 07:45

@Denisa76 hele, já tam nepracovala, mám jen zprostředkované informace. a navíc jsem už poměrně dlouho ze školy a situace se mohla změnit. proto jsem nebyla konkrétnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
9.2.17 07:50

@nozu jasně rozumím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
9.2.17 08:28

@Plavuše pokud jdes na jednu z klasickych pozic (asistent auditora, asistent danoveho poradce, konzultant) tak min 30 (bylo to pres 30 uz pred deseti lety). pokud je to neco jineho (sekretarka, nejaka podpurna cinnost) tak vyrazne mene. u konzultantu zvysovali po prvnim roce o 25-50% podle vysledku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
9.2.17 08:30

@nozu to teda nevim odkud mas informace ale pripadaji mi dost zavadejici. lidi z velke ctyrky znam bez nadsazky stovky a za mene nez tricet teda nenastupoval nikdo z nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.2.17 11:10

Co vím tak před 3 lety v E&Y na pozici asistenta v oblasti finančního účetnictví byl nástupní cca 20 tis., u asistenta auditora přes 30 tis. Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
20.3.17 17:50

Ahoj, je tu někdo, kdo má zkušenost s výběrovým řízením v Deloittu či v PwC v oblasti management consulting? Zajímalo by mě z čeho všeho se skládaly testy, AC, úkoly, jak probíhal pohovor :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.17 18:09

@meg7

uz je to drahne let, ale nepocitam, ze se to moc meni. Bylo celodenni assessment centrum kde se plnily ruzne ukoly v tymech (proflakle blbiny typu co si sebou vzit do clunu kdyz ztroskotate lodi a zda zustat nebo zkouset hledat pevninu), test z AJ tak na urovni max B2, nejake „neformalni“ povidanky se senior managementem (u kazdeho stolu na obede byl alespon 1-2). pokud jsi prosla, byla serie pohovoru s hr, budoucim nadrizenym a alespon jednim partnerem, kde se resilo cv, motivace atd (castecne opet v aj + dalsim jazyce pokud uvadis ze ovladas a protistrana ovlada take). pak nejakych par brain teaseru a case study (typu odhadnete celkove rocni trzby za produkt x v zemi y, odhadnete celkove rocni trzby louveru / london eye apod.)

neni se ceho bat, pokud na to mas, udelas to, pokud ne, neni ceho litovat, je to drina i tak

prosim anonym aby me byvaly zamestnavatel neobvinil z sireni statniho tajemstvi :-)
Anon X

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.17 11:00

@meg7 já dělala přímo výběrová řízení v jedné z jmenovaných firem - takže orientačně: testy písemně, pokud projdes, jsi pozvána na AC: argumentační hra, případová studie v angličtině, později v češtině. Pauza, vyhodnocení kandidátů, kteří půjdou dál, pak diskuze nad CV a očekáváními. Pokud i tam projdes, jdeš na finální pohovor s vedoucím partnerem, ten potom rozhodne. AC se někdy obměňuje, ale případová studie tam bývá vždycky a nemá nikdy jednoznačné řešení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.17 01:03

KPMG

Našel by se tu někdo kdo má zkušenosti s prací v Kpmg v daních na pozici asistenta? Momentalne tuto zvažuji ale zajímalo by mě jak moc je ta práce náročná. Jaká je běžně pracovní doba atd. Diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.17 01:20
@Anonymní píše:
Našel by se tu někdo kdo má zkušenosti s prací v Kpmg v daních na pozici asistenta? Momentalne tuto zvažuji ale zajímalo by mě jak moc je ta práce náročná. Jaká je běžně pracovní doba atd. Diky

A obecně jaké jsou tam podminky. spokojenost/nespokojenost. diky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.17 13:20

Ahoj všem, najde se tu někdo, kdo pracuje/pracoval/zná někoho ve firmách Velké čtyřky? Budu ráda za každou zkušenost. Zajímá mě, jak se tam pracuje - jaký je kolektiv, firemní kultura? Jaké jsou vaše zkušenosti hlavně s kolektivem, zapadnutím do něj atd?
Slyším o tom dost různé a často se rozcházející názory :think:
Je jasné, že zprostředkovaná zkušenost je něco jiného než vlastní zkušenost, i tak ale prosím o podělení se o zkušenosti, díky :kytka:

anonym, prosím. Nikdy nevíte, jestli tu není personalista :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53
31.7.17 21:52

Tak přítel to nakonec vzal (když jsem zakládala otázku tak o tom uvažoval) a právě oslavil rok ve firmě :) Takže mám čerstvé informace z první ruky.

V podstatě je to jak holky psaly. Práce je to extrémně náročné - musím se smát když tu občas čtu jak má někdo těžkou práci a jak by mu bylo dobře v kanclu. Chodí každý den z práce v 8 v 9 večer a je tam od rána…po práci často firemní akce pivo pívo takže třikrát týdně kolikrát přijde po půlnoci. Ale zase si může vzít uprostřed dne volno, odjet ve středu na hory a dodělat si to přes mail…jsou tam velké nároky a taky velká volnost.

Takže časově a nervově je to docela úděsný, výhodou jsou peníze samozřejmě. Už první rok po škole tam má člověk dost přes 30, na manažerské pozici (kde je člověk většinou kolem 35, pokud nepracuje v podpůrné části jako překladatelé, grafici, asistentky atd) je to pak klidně 100 tisíc.

Jinak otázka ke kolektivu - super, to si nemůže stěžovat, ani já. Mají skoro pořád různé firemní akce, sportovní dny, kola, vody, hory…často i s přítelkyně, takže super. A není to povinné, takže jezdí kdo chce a kdo se spolu baví, takže parta super.

Má to svoje pro a proti, trochu se bojím, že po pár letech bude uplně vycucaný. Když však vidím že kluk který když jsem ho poznala neměl ani maturitu a dneska vyřizuje obchody v Číně po telefonu zatímco a chodí na jednání na ministerstvo…tak jsem trošičku pyšná a přeju si aby to ještě vydržel :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.6.20 15:59

@JanaStay: Krása, děkujeme za zprávu. A ještě v návaznosti na ni, můžu se zeptat, vydržel? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat