Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kalhotky nepoužívám. Jedu vložky + tampony a i tak lítám co hodinu maximálně dvě na záchod.
Zkoušela bych vložky, které mají extra savost a jsou velké. Nejspíš nějaké noční a často měnit. K tomu asi pro sichr ty kalhotky. Vzala bych ve slevě nějakou značku a zjistila, co mi vyhovuje střihem. Ale netuším, jestli se dělají ve světlých verzích. ![]()
Ja tedy nevim, ale v životě se mi nestalo, ze bych behem ms ve dne protekla, clovek v praci stoji ci sedi, tak neni duvod, akorat tedy pohlidat necekany zacatek, no.
Jo v noci to je jina, to bylo do objevu kalhotek defacto pravidlem, ale kalhoty jsou super. a s nima nic.
Urcite bych kalhotky poridila, problem je, ze potrebujes svetle, tech se moc nevyrabi a nevim, jak to maji se savosti. Ale snugs ma urcite nejake bezove. Za me je top kombinace kalisek a kalhotky, ten bys nemohla pouzivat? S vlozkou mi trosku ztraceji smysl a ciste jen kalhotky bych nepouzivala, to bys musela asi casteji prevlekat ikdyz vyrobci tvrdi, ze ne…
Kalíšek taky nemůžeš používat? Mě třeba tampony vadí a kalíšek úplně v pohodě.
Pokud je to ze zdravotních důvodů, asi nemůže zavádět nic vnitřně, ani kalíšek. Buď k vůli riziku syndromu toxického šoku nebo z jiného důvodu.
Umím si představit silnou MS(nekorigovanou antikoncepcí), kde hrozí protečení během hodinky. Většinou to bývá jeden den.
Každá rada drahá. Nic moc nefunguje.
Asi bych jela kombinaci vložka a menstruační kalhotky…extra savá vložka zachytí většinu a kalhotky jsou taková pojistka pro to protečení…také se mi to stávalo, kdo nikdy neměl silnou menstruaci, nemůže to nikdy pochopit…
@j.a.n.i1 vidis a mě se to v praci stalo několikrát, že jsem protekla - tampon i vložka. A to střídavě sedím a chodím. Neumím si představit nosit při tom bílé věci ![]()
A tampony nemůžeš proč? Nemohla bys aspoň kalíšek? Ten je super a jistit to vložkou pro všechny případy.
@j.a.n.i1 píše: Více
Také se mi to občas, naštěstí ne moc často, stalo.
Pořídila bych si do práce náhradní kalhoty, aby ses kdyžtak mohla převléknout.
@Anonymní píše: Více
No jo, ale když to vyteče z vložky bokem, tak jsou ti kalhotky na nic. Protože ty to už nezachytí… nebo?
Já tohle velmi dobře znám. Bude to chtít silnější vložky, a viděla jsem i fígl, že se dají dvě jakoby do T. A často na záchod, to je jasný. Určitě bych měla s sebou čisté kalhotky a kalhoty pro případ nehody. Snad se můžeš převléct na záchodě, ne?
Jinak já nedám dopustit na menstruační kalíšek. Ale i ten jsem musela první dva dny vylévat během pracovní doby a najít záchod, kde to pohodlně jde, není vůbec snadné… protože je lepší, když je po ruce umyvadlo. Někde v kabince s lahví vody si to neodvedu přestavit.
@Aries6 píše: Více
Tak tohle resi dva kalíšky, zavedes cisty a ten druhy das do pytliku a umejes bud i umyvadla nebo doma. Akorat se mi parkrat povedlo ho zavest blbe a pak hezky protekl.
Ja jsem ted začala používat ty kalhotky a asi uz nepoužiju nikdy nic jiného. Mam z DM a pak i nejake no name, co poridila příbuzná v Polsku. Je to skvělá věc, vydrží fakt cely den a nikde nic neteče, nelepí, nesmrdi… akorát teda všude vídám barevné, ja mam černé, tmavě modré a červené. Jeste jsem viděla šedé, ale tělové nebo bílé jsou minimálně. Ale treba najdeš. Určitě bych to zkusila. Kdyztak kombinace noční vložky a kalhotek, to si nedovedu proteceni představit.
Hezký večer dámy!
Ráda bych zde založila tuto diskuzi, abych získala nějaké tipy. Začínám pracovat ve zdravotnictví v laboratorce (první práce po škole), kde je firemní úbor - logicky vše bílé. Vše mám pořešené, až tedy na nějaké dobré ponožky, co jsou příjemné a vyšší, co neškrtí (nosím vždy kotníkové, ale to je maličkost) a také MS. To mě trápí nejvíc a uvažuji nad tím celé dny. Ve škole na praxích nám stačil plášť, ovšem v této práci bude vše bílé. Jelikož mám MS silnější a bohužel nemůžu používat tampony ze zdravotních důvodů a také mi to nidky nebylo úplně příjemné, tak přemýšlím, co budu dělat. Není to přímo nemocnice, kde by se stačilo vždy třeba jen převléct a hodit úbor do špinavého prádla, jde o soukromou firmu. Přemýšlela jsem, jestli by třeba nebyly dobré menstruační kalhotky nebo tak, jelikož se bojím, že se mi stane nehoda a budu vždy v práci ve stresu jen kvůli MS. Asi to časem nějak vychytám s vložkama, ale celkově mám nervy už teď. Jak jste na tom vy? Nějaké super rady a tipy? Co ty kalhotky, používáte? Děkuji!