Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
jsem měsíc laparoskopické operaci odstranění cysty (vydloubnuti )z levého i pravého vaječníku. Po operaci bylo vše v pořádku. Před menstruací jsem pociťovala mírně silnější bolesti, během menstruace to bylo lepší, ale nyní, tři dny po jejím skončení, se bolest opět trochu objevila. Dnes jsem byla na kontrolním vyšetření a lékař mi řekl, že je vše naprosto v pořádku a že bych už bolesti mít neměla. Přesto mě to stále pobolívá, i když nejde o výraznou bolest.
Chtěla bych se ujistit, zda je běžné, že se i měsíc po operaci mohou bolesti ještě objevovat, případně zda je normální, že se zhoršují v souvislosti s menstruací.
Děkuji za odpověď.
Příspěvek upraven 23.09.25 v 18:01
Mě bolel podbřišek po odstranění cysty skoro 2 měsíce. Občas se bolest objevuje a to jsem 10 měsíců po operaci. Nemám dělohu, takže nemám menstruaci ale tipuju, že se může citlivost místa měnit v souvislosti s cyklem.
@trojskahelena Ano, přesně tak, jak píšete. Týden před menstruací mě to začalo z ničeho nic více bolet. Poté, co jsem dostala menstruaci, byla bolest mírnější a cítila jsem se lépe. Nyní jsou to tři dny po skončení menstruace a bolest se opět objevuje.