Jak poznám, že už přišla menopauza?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.9.25 16:17

Menstruace, menopauza ...

Dlouho jsem mívala kratší cyklus, 26 dní. Jenže minulý měsíc to bylo přes 30. A teď je to od 30.dne 10 dní špinění. Občas se mi objeví bolesti jako před menstruaci. Občas to vypadá, že se menstruace rozjede, ale vždy nic. Teď mi bylo 48. Menstruace už nepřijde? Přijde? Jaké máte zkušenosti vy? Jak jste vše prožívali? Co vám pomohlo, nepomohlo? Připadám si na to ještě mladá. Teď jsem začala uvažovat o kalíšku, menstruačních kalhotkách a já už to nebudu potřebovat? Poslední roky jsem měla menstruaci silnou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3761
21.9.25 17:04
@Anonymní píše: Více

Těžko říct…já to měla takhle podobne na jaře, už jsem si říkala, že měsíčky mívat nebudu… omyl - vše mi naskočilo zpátky jak zamlada :roll:..
Jenže mne bude 53… bereš HA? Já teda ne ani v minulosti…
Podle mě ty výkyvy, špinění, zpoždění…asi je to normální, musíme halt počkat mo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.25 17:28
@Gerberka píše: Více

HA neberu. Me to dost vyděsilo, že bych ve svém věku byla už bez menstruace. Připadám si normalne dost stará a tohle mi teda vůbec nepřidalo. Cítím se jeste hůř.

• Citovat
  • Upravit
3761
21.9.25 17:50

Siiiim tě ;)…prej "dost stará " :D
Co až ti bude o 5 let víc jako teď mně??

Hlavu vzhůru a zvesela do každého dne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.25 18:03

Já měla hroznou krizi ve 30 letech. Ve 40 jsem byla naprosto v klidu a vůbec jsem to neřešila. Ale to jsem měla malé dítě a byla jsem spokojená. Teď mám zase krizi. A ta menstruace to dost zhoršila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.25 18:07

Jestli te to utesi, posledni menstruaci jsem.mela ve 44 letech, posledni dva roky prisla tak 1-2 x za rok. Takze me nejak extra mlada neprijdes a muze to trvat jeste dlouho. Nech si odebrat fsh.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.25 18:08

Me na tom desne stve, ze nevim, jestli prijde a kdy, takze porad mam pro jistotu vlozku, coz je otrava
vek 51

• Citovat
  • Upravit
3761
21.9.25 18:10

Jasně, chápu…ono je to všechno z velké části o psychice každého…
Hlavně že jsem jinak zdravá - si říkám já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
21.9.25 18:11

No a mně v 53 to chodí jak hodinky…tak pak si vyber no :roll:…Az na nějakej ten výkyv před půl rokem asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.25 18:14

myslim, ze cim delsi doba zivota zeny s cykly, tim mensi riziko osteoporozy, ja bych radsi jeste menstruovala

• Citovat
  • Upravit
68888
21.9.25 19:25

Těžko říct. Nemusí přijít vůbec, může se vrátit normál zpět cylus a dost dobře možná cokoliv mezi, kdy prostě cyklus může haprovat, co se týká délky i intenzity. A v osmačtyřiceti už je to normálně regulérní věk, kdy může být žena v přechodu a nic s tím nenaděláš. Někoho to postihne o pět let dřív a někdo má normální cyklus ještě v pětapadesáti.
Počkala bych a pokud by cyklus haproval i nadále, nechala bych si nabrat FSH a s doktorem probrala případné další možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.25 19:39
@ugluk píše: Více

Já bych radši menstruovala dál. :( Jaké jsou případne další možnosti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.25 19:41

Neutesi. Byla jsem zvyklá, že je vše jak hodinky. Bez menstruace si připadam opravdu jak stará bába.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.25 19:45

Právě že už dost dlouho chodím s vložkou, protože vždy zaspinim a vypadá to, že se to rozjíždí, tak nechci mít trapas. Byly by ideální menstruační kalhotky. Ale investovat do toho, když je nejspíš už nebudu vůbec potřebovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.25 19:45

Ty se máš. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat