Jak poznám, že už přišla menopauza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.10.25 17:50
@Janka78 píše: Více

aha, diky moc. A co vsechno ma cenu si v tomhle ohledu nechat nabrat?

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
8.10.25 18:14
@Anonymní píše: Více

Mne bude za 6 týdnu 51,menstrujuji pravidelně ale chodi mi to o tři dny dříve. Beru uz 2 roky Bioidenticky hormon progesteron, k vůli spánku, podrážděnosti a špineni týden pred menzesem.
Teď jsem k tomu přidala Estrogen taky bioidenticky, žádná chemie. Pravidelně mi měří hormony 3 krát ročně. Začala jsem brát estrogen nebot jsem měla občas panicke stavy a lehke deprese 14 dni v měsíci, PMS
Mam adhd a estrogen působí a zvyšuje dopamin a tím pádem jsem citila ten pokles. Beru to 3 tydny a hned jak jsem si ho namazala tak šílená úleva do 20 min.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
8.10.25 18:16

Kámoška v Brně nemůže sehnat nikoho kdo předepisuje bioidenticke hormony, znáš někoho? Ja nebydlím v CR a tady s tím problém nemám.

• Citovat
  • Upravit
78
8.10.25 18:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
8.10.25 20:53

Bez rezeptu? Ona potřebuje ale i estrogen

• Citovat
  • Upravit
78
9.10.25 07:11

Biodenticky, přírodní ti. v ČR doktor nenapise,.je to volně prodejne.

V ČR lékaři na předpis jen umělé hormony, já mám tu zkusenost, že o něčem přírodním nechtějí ani slyšet a bohužel nejsou moc ochotni ti napsat ani žádanku na hormon profily.
Takže já si platím jako samoplatce co půl roku.

Toť moje zkušenost. Ale nejspíš i tvé kamarádky, když nemůže nikoho sehnat v celém Brně.

Estrogen nemám zkušenost, ale věřím, že když bude hledat na netu najde.

Jak zjistila, že potřebuje doplnit tyto hormony? Pokud od lékaře, tak ať se ho zeptá, jak je ma tedy přírodně doplnit.?

Budeš hodná, když pak dáš zkušenost! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
9.10.25 10:39
tak ona uz ma menopausu a adhd ( pravděpodobně, ted ma zadsnku na testy) a trpí podobne. Malo dopaminu k vuli chybějícího estrogenu. Deprese, a hodne uzkosti. Ne pořád ale cyklove. Ted ji napsal psychiatr Antidrpresiva, které zvyšují dopamin a neodralin. Tak snad to zabere nez bude mit testy a moci brát adhs medikaci. Ja jsrm brala ale mam z toho velké zhoršení Restless-legs-syndromu, tak ted beru jen malou dávku. S estrogenem to bylo vše v pohodě s kdyz ubývat tak se zhorsili uzkosti. Ted s estrogenem je to lepsi.

Ja to nechápu, že to není na předpis nebot to jsou hormony a to ti musí lékař s tebou probrat, delat krevní testy ale nejen to, jde hlavne o to jak se citis. Tohle je nezodpovednost. Doktori na ženy v prechodu uplne kasle!!! Max.ti nsbifnou chemii i kdyz to jde dnes jinak, lip a zdraveji
Ale možná ten progesteron je tak mírný ze to nevadí.
Ja mam 100 mg Progesteronu. Jinak Progesteron v krému není ideální jako estrogen, špatně se dostává tam kde ma ale určitě lepší nez nic.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
9.10.25 10:42

Ted jsem se na to dívala, vždyť je to darda funacni, kdyz musíš 10 -14 dni brat 100-200mg progesteronu denne

• Citovat
  • Upravit
78
9.10.25 11:04

Ano, zde gynekologove na ženy prdi.

Nasadí ti jen umele hormony a ani přesto ti nikdo krev na hormony nekontroluje. Zamaskuji se problémy a si zdravá. :potlesk:

Ale je to tak běžně po celý život, pokud tedy nechces miminko.

I ty úzkosti a deprese může mít kamarádka z nedostatku progesteronu, ale může být i v estrogenove dominanci, proto je určitě důležité znát hladiny hormonů a ne naslepo nasazovat.

Já si to raději zaplatím,.

Progesteron v krému je prý lepší než v tabletach, protoze neprochazi tělem, a nez se dostane tam, kam ma jeho ucinek je zmenšen.
Všechno je to o bylinach, lékařská věda na nich postavena není, tudíž to nikoho moc nezajímá a myslím, že ani nevěří v jejich účinek. Že je to jen placebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
9.10.25 12:17

No kámoška ma meneopausu uz, takže určitě potřebuje oba dva hormony. Ale ona si to ted nechava změřit za sve prachy.

• Citovat
  • Upravit
78
9.10.25 12:59
@Cizinka 999 píše: Více

Tak to u nás prostě je. Za svoje.
Uvidí.

Ale jestli už nema MS,,je v post menopauze, tak by tělo už mělo být s hormonalni jízdou srovnané a neměly by hormony tyto problémy způsobovat. Jelikož už budou zase vyladěné?

Deprese i úzkosti můžou být z psychiky a je třeba změnit něco ve svém životě :think:
Třeba by pomohl psycholog, a snad ta AD, která zacina brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí