Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Návaly jsem měla 7 let, pak to přestalo.
Mne je 49 a MS přichází jako hodinky. Úplně stará si nepřipadnu, jsem hodně aktivní, vrásky minimálně, šedé vlasy žádné, mám dobré geny.
Ale opravdu téměř depresi mám z příštího roku, kdy se mi přiklepne ta 50. To číslo mě fakt děsí.😧
@freeport píše: Více
prosím tě - klid
…je to opravdu JENOM číslo, nic víc ![]()
Mám to úplně stejně jako ty, furt jak hodinky a bude mi 53 ![]()
@freeport píše: Více
To číslo fakt nic není, mě přišlo horší jako číslo 40 i když jsem v té době měla 1,5 roku starou druhou dceru:-).
@pisisvori vidíš, já čtyřicítku s miminem ani nepostřehla, nějak mě to omladilo
Zároveň se směju, když někdo koulí očima, jak je to nezodpovědné rodit pozdě - to ti půjde dítě do první třídy a budeš v přechodu! A jako co? Byla jsem v přechodu už s dítětem ve školce a stalo se konkrétně strašlivého co?
@ugluk píše: Více
To já jsme si taky připadala na 30 vrásky žádné, váha skvělé, díky kojení i postava…Jen to číslo se mi nelíbilo:-).
@pisisvori ale už bude jenom hůř, tak si važme toho, co máme ![]()
@ugluk píše: Více
No právě, proto mi 50 v dobré kondici připadá skvělé:-).
Mne to cislo vubec nevadi, mne vadi ty navaly a nespavost
kvuli sediveni se barvim uz davno a vrasky mam hlavne nosoretni, jinak moc ne, tyhle veci me nijak netrapi
Spala bych víc než spím. Návaly nemám. Ale sediva jsem strašně. A pleť mám hrozně povadlou a hodně vrásek.
Výsledek je, že přechod se nechystá. Už jsem si se s tím tak nějak začala smiřovat. A smůla. Uvidím, jak to bude do budoucna.
No a co pitný režim, jak jsi na tom? Protože tohle, co jsi psala, klidně může způsobovat nedostatek tekutin.
Tak se hoď do klidu, nohy na stůl, dej si něco dobrýho a nech přírodu, ať to nějak zařídí
… Co jinýho chceš poradit ![]()
Já jsem bez menstruace od 41.