Práce versus plat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
21.6.14 23:34
@Anonymní píše:
Tak dekuju ja si myslim že jsem touto mzdou těžce pod průměrem. a zbusob vyplácení me uplne s.re!je 21.června a já z květnové vyplaty nevidela ani kačku! beru si po tisícovce jak se natrží, předtím jsou najem, faktury zdravko sociálka…platba sama platba a tržby malé…takže hruza. škrábe se to jak se dá. prominte že si zde stěžuji, každý ma něco, ale chtěla sem se vypsat, moc me to štve..

Co prodáváš za zboží? Malé město, vesnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.14 23:38

Město s 25 tis. obyvatel. Prodej modní doplňky, bižuterie, kabelky…

• Citovat
  • Upravit
36504
21.6.14 23:43
@Anonymní píše:
Město s 25 tis. obyvatel. Prodej modní doplňky, bižuterie, kabelky…

To zase není malé město. Ale zase třeba to zboží nestojí za moc.Nebo stojí moc vzhledem k místním platům. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
21.6.14 23:56

Tak přitom, že je tam hmotná zodpovědnost, rozhodně nezačneš pracovní dobu s otvíračkou a neskončíš se zavíračkou a většinou ti ten čas před otevření a po zavření nikdo nezaplatí, a asi k tomu bude i minimálně nějaká ta sobota v měsíci je to zoufale málo, nicméně je to pořád lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
22.6.14 07:34

@CokeLady Taky nepracuje na plný úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
22.6.14 07:51

Je to moc málo. Ovšem pokud to je obchod plný ošklivých cetek a věcí, které si koupím u Číňana za polovinu nebo raději vůbec, tak se na tu vyšší mzdu více nevydělá. Nájem se platit musí, odvody a všelijaké zálohy také a když to nikdo nekupuje, tak je to jen přežívání. Není to rychloobrátkové zboží a je možné, že obchod brzy zavře úplně. Řešením je zatím docházet a hledat si něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1246
22.6.14 08:24

Ahoj no a já tady brečela, že mám nízký plat. Čistého mi dělá 11 000 a nějaké drobné. Dělám taky v prodejně, ale s oblečením a dělám 12ctky, což znamená od půl 9 do 21:30. Někdy i 5 dnů v týdnu. Je to děs a peníze za to jsou maličké, ale to co dávají tobě je zatraceně málo, todle mají lidi, co si doma válí šunky…
Být tebou, tak se porozhlídnu po jiné práci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 10:11

Dělám u české firmy a na 0.75 úvazek mám 9-12tis. čistého. Záleží na obratu.

• Citovat
  • Upravit
12874
22.6.14 11:48

A v jakém je to kraji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 12:47

Kraj moravskoslezský. chci podotknout, že neumím sedet doma na zadku, a jiná práce tu není, alespon co vím, ptám se, a sleduji :( vyloženě cetky neprodáváme, ale jak už kdosi zmínil plno věcí se dá sehnat u vietnamcu za polovic.

• Citovat
  • Upravit
12874
22.6.14 12:51

Tak pokud moravskoslezský, tak je to asi v normě, bohužel. Je to teda ale fakt otřesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
22.6.14 14:17
@hBod píše:
Je jedno co je to za práci, pokud se najde někdo kdo je ochoten za ty peníze to dělat, tak ano adekvátní to je.

Přesně tak. Pokud někdo za to bude dělat, tak proč dávat víc. Kdyby se nikdo nenašel, tak kdo ví, co s tím udělají, dají víc či zavřou?

U nás v Brně neustále vidím inzerát do hračkářství - požadavků šíleně, 60,–/h. Buď vedoucí své šílené požadavky opravdu vyžaduje a nikoho si zatím nevybrala nebo za to prostě nikdo nechce dělat, když si to zkusí o čem to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
22.6.14 14:20

Tohle je opravdu almužna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
22.6.14 20:08
@Anonymní píše:
Kraj moravskoslezský. chci podotknout, že neumím sedet doma na zadku, a jiná práce tu není, alespon co vím, ptám se, a sleduji :( vyloženě cetky neprodáváme, ale jak už kdosi zmínil plno věcí se dá sehnat u vietnamcu za polovic.

to jsem zmínila já :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
22.6.14 20:23

@zvidavajanca Já jsem nakupovala v jednom hračkářství v Brně a kdybys viděla, jak se k sobě chovali zaměstnanci. :roll:
Ani bych se nedivila, kdyby to bylo to samé hračkářství a jejich chování odrazem jejich pracovních podmínek a platového ohodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat