Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jako za mě teda dítě ráno ve školce první odpoledne poslední masakr. Pokud neumíráte hlady, tak bych má těch osm hodin rozhodně nešla…
Nikdo jiný vyzvedávat opravdu nemůže. Širší rodina přes 100 km daleko. Manželova pracovní doba začíná dřív než otvírá školka. A zatím vůbec neví jak bude mít příští rok směny. Změnil se majitel firmy i ředitel. Jako údržbář možná bude odpoledne držet pohotovost, kdyby se něco rozbilo. Takže na nějaké pravidelné vyzvedávání s ním nemůžu počítat.
Nechápu proč někdo navrhuje paní na hlídání. Stejně by syn byl s někým cizím a finančně by to bylo daleko náročnější než můj zkrácený úvazek. To už ho rovnou můžu nechat ve školce.
A myslím že i ta hodina je pro dítě rozdíl. Hlavně ten pocit, že tam bude první i poslední. Asi by si časem zvykl, když by to jinak nešlo. Ale proč ho zbytečně stresovat.
Jen jsem měla říct hned, že si chci nechat sedm hodin. Teď zpětně je mi to blbé
Nic, řekni žes to probrala přes víkend doma a že malej ve školce není ok a jestli by bylo možné ještě nějakou dobu 7.
Upřímně moje děti jsou daleko starší, starší už druhý stupeň ZŠ a stejně ještě plný nemám a nějakou dobu určitě mít nebudu. ![]()
@Anonymní píše: Více
Prober to v práci, za zeptání nic nedáš. Myslím, že ti vyjdou vstříc. Já mám ze stejného důvodu zkrácený úvazek onu dítěte, které už chodí do školky čtvrtý rok. Při celém by bylo dítě ve školce 6,15 do 16,30, protože dojizdime, a to rozhodně nechceme. U mladšího už vůbec ne.
Ja bych tam zasla, a zeptala se. Ze by ti dal vyhovovala 7 hodinova pracovni doba a zda by to slo i od ledna.
Ja jsem strasne rada, ze si muzu pracovni dobu delat podle sebe a tohle nemusim resit.
Pro dite je ta hodina urcite obrovsky rozdil
drzim palce at to klapne
@Netopýr1 mam obe deti na 2.stupni a taky nemam plný uvazek. Sice jsou uz dost samostatní, ale pořád me potrebujou. Plus mam práci, kde si pracovni dobu organizuju víceméně sama. Naštěstí.
Zasla bych za šéfem, ze jste to doma ještě probírali a jestli by jeste na nějakou dobu nešlo 7hodin.
Kdyz by to.slo, tak super, kdyz ne, tak ne a syn to o tu hodku déle zvládne.
Za zeptani nic nedáš.
@smile_xxx píše: Více
No a co, ze je to i jeho dítě, to má kvůli tvemu pocitu platit diteti cizi osobu na vyzvedavani v situaci, kdy matka nema se zkracenym uvazkem problem a resi jen jestli nebude vypadat blbe když o nej pozada dodatečně.
@smile_xxx píše: Více
Taky máme oba plný a funguje vše naprosto v pohodě. Na OČR nechodíme, na pomoc nikoho nemáme. Takže nezbyde, než buď aby bylo holt dítě ve školce déle, nebo zůstane úvazek na 7h, když to půjde i nadále nechat ![]()
Ve tvým případě bych přemýšlela i o 6h a občas to udělat tak že si něco nadpracujes a vyzvedneš někdy i dítě po O.
My máme s manželem tři děti, oba 8h. Ráno vodím já když mám HO, když jedu do kanceláře tak babička abych mohla jet dřív, ale když by nebyla k dispozici tak bych vodila všechny dny já a manžel zase jedí na 6 a vyzvedává v 15h ze školky.
Děti máme oba ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Ona nemela praci 3 roky. Klidne se necha vyhodit, jen aby se mel kdo postqrat o dite. A darce spermie nemuze v praci otevrit pusu, rict ze ma dite a potrebuje upravenou pracovni dobu? Proc ona ano a on ne??
![]()
@Anonymní píše: Více
No tak v praci rekne, ze ma dite o ktere se logicky musi taky starat a smeny mu vyhovuji tak a tak ![]()
@Yasmen píše: Více
Presne z toho důvodu mame oba plný úvazek. Proc bych ja měla mít kratší jen proto, že jsem matka? ![]()