Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dahlia0409 píše: Více
Jj to na mě teď zkoušela tchýně, proč si nenechám kratší úvazek. Nenechám. Byla jsme x let na rodičáku, od roku třetího dítě pracovala na částečný úvazek. Prostě se teď víc zapoji tatinek.
@JancaS84 píše: Více
Tak my si to hned na začátku vše ujasnili. Od 8 měsíců jsem chodila na brigádu a od 2 let zpatky do práce. Manžel byl jen pro a neměl duvod nic namítat, dítě je nás obou ![]()
@Andělka55 píše: Více
Aha, tak ono u chlapa je zkrácení úvazku u 20% „absurdní“. Zato moje kariéra, nebo klidně i jen výdělek, se asi může spláchnout do kanálu, ne
Dokud bude přetrvávat tenhle přístup, tak se fakt nehneme z místa, a porodnost bude 0,3 protože na tohle se prostě mladá chytrá ženská s možnostmi vykašle.
Dítě si sakra práce dělali oba. Tak ať pěkně taky oba slaďujou.
@Liberalissima já napsala, že u nás doma..
nemluvím o 20%obyvatel.. tam je mi úplně jedno, jak si to kdo udělá.. Pokud má manžel extra závazek, ve formě pohotovosti apod. tak nevidím důvod, abychom měli oba plný úvazek.. Já mám 6h a on 8h. A samozřejmě se střídáme, že já můžu na odpolední, když on má pouze ranní.. ale nevidím důvod nás obírat o peníze, které má manžel prostě o blbé dvě hodiny denně 2* vyšší.. děti si ho užijí odpoledne. O tu hodinu o něj ani u zakladatelky fakt nepřijdou 🤣 🤣 🤣 navíc, zakladatelka sama zní, že jí to netrápí, že bude dělat o hodinu méně. Jen je ji nepříjemné, že to odkývala dřív, než si to dobře promyslela.. v tom je rozdíl ![]()
@Andělka55 píše: Více
Zakladatelky chlap je udrzbar, urcite nevydelava 2× tolik. A jde tady o to, ze ona riskuje smlouvu, stresuje se, zatimco on ma praci a smlouvu jistou a ani je nenapadne, ze by v praci tu upravu pracovni doby vubec navrhl a trochu se taky posnažil. Automaticky to je buď zakladatelka nebo nic. Což je prostě hnus.
@Yasmen píše: Více
no tak když ten chlap přijde o práci, tak zakladatelka pak bude sakra stresovat, bez peněz, u nás by třeba údržbář 6 hodin dělat nemohl, těžko by našli jiného chlapa, který by chtěl pracovat 2 hodiny denně
@Andělka55 u nás teda manžel je plnohodnotné v logistice okolo děti jako já, jeden je tam dá, druhý vyzvedne..jindy obráceně a zase třeba manžel počká na dítko na tréninku atd…
@Yasmen píše: Více
Co by riskovala, ona aktuálně na tech 7 hodin pracuje a jsou s ni spokojeni a zvlada ten samy objem prace co jeji předchůdce, tak proc by se ji zbavovali ![]()
Určitě zkrácený. Sama mám taky zkrácený, ještě víc, a v příštích pár letech plný neplánuju. Děti jsou malé a potřebují nás poměrně krátce.. Moc nerozumím, jak tu některé bojují proti zkrácenému úvazku. Sama jsem ráda, že třeba moje mamka zkrácený měla, a nemusela jsem dlouho trčet ve školce a družině.
@smile_xxx píše: Více
Ty jo co to je za kecy? Jakoze si kazdej muze zaridit ze odchazi v kolik chce?
Každá rodina má nějaké možnosti.
Tady asi není problém se zeptat na pokračování toho co bylo … On takový údržbář na směny asi těžko bude chodit z práce o 2 hodiny dřív pravidelně, protože …
@Agnes86 píše: Více
Nevidím duvod zkrácený mít. Obrat se o penize a k cemu, kdyz je syn ve skolce spokojený a chodí tam rad. Kolikrat tam jeste s nim jsem, protoze tam ma kamarády a jiné hračky
A vychází nám to naprosto v pohode. Jeden odvede, druhý vyzvedne ![]()
U posledního dítěte mám zkrácený úvazek, vyhovuje nám to tak. Manžel se zapojuje když to je potřeba ( ne ale pravidelně myšleno každodenní vyzvedávání ve školce/ škole ) a nikdo s tím problém nemá. Teď je potřeba ten čas věnovat dítěti, tak ho věnujeme. Kdyby to nebylo možné, budeme volit jinak ale pořád s ohledem na dítě a jeho aktuální potřeby.
Mě tedy zkráceny úvazek netrápí. Manžela taky ne, finančně tím netrpíme.
Kdyby to muselo byt jinak bylo by to jinak.
@Dahlia0409 Tak u vás takhle. Zakladatelka dítě zřejmě má problém i se 7 hodinami její pracovní doby. Jsou děti, které ve školce budou klidně mraky hodin a jsou děti, které to tak nemají.
@Dahlia0409 píše: Více
Zakladatelky syn tam evidentně tak spokojený není, naopak peníze dolu za celou jednu hodinu denně jí asi netrápí.