Práce vs. dítě ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.11.25 13:34

Práce vs. dítě ve školce

Zdravím, mám dilema jestli se zpětně snažit domluvit sedmihodinovou pracovní dobu.
Syn už od loňského září chodil do dětské skupiny. Adaptace postupně, našla jsem si brigádu. Často byl při loučení smutný, málokdy šel s úsměvem. Někdy v únoru březnu se mi zdálo, že už je to lepší. A tak jsem si od května našla práci na stálo. Předání zase několikrát s pláčem, trávil v DS víc času.
Při nástupu do práce jsem kvůli dojíždění mohla jen na sedm hodin, s tím že až syn nastoupí v září do školky u nás ve městě, můžu na osm hodin. Nakonec mi sedmihodinovku nechali dokonce roku kvůli přepočtu dovolené.
Před pár týdny mi přinesli k podpisu smlouvu na neurčito, že jsou se mnou spokojení a nechtějí abych odešla. A ptali se, jestli platí od ledna ta osmihodinová směna. Řekla jsem, že ano. Chtěla jsem dodržet slovo.
Ale teď mi to vrtá hlavou. Syn v nové školce pořád není v pohodě. Ráno je loučení uplakané, občas prý brečí i po probuzení. Když budu chodit na osm hodin, bude tam ráno první a odpoledne poslední. Nechci, aby to pro něj bylo moc náročné. Aby byl smutný. Mám pocit, že i daleko víc vyžaduje moji přítomnost u všeho. Např. na návštěvě u babičky jakoby jsem přestala existovat, všechno babička. Ale teď chce, abych hrála pexeso s nimi atp. I pár členů rodiny mi říkalo, že jsem si měla nechal sedmihodinovku.
A já teď nevím jak se zachovat. Kvůli synovi bych chtěla jen sedmihodinovku. Ale je mi nepříjemné nedodržet slovo, žádat o tu zkrácenou pracovní dobu, když jsem řekla, že to půjde. V práci je se mnou vedení spokojené. I kolegyně říkali, že udělám za sedm hodin víc práce než moje předchůdkyně za osm. Ale už jsem byla dvakrát na OČR. A tak prostě nevím a pořád mi to vrtá hlavou. Zvykne si syn? Nebo bych se mu měla víc věnovat?
Co byste udělali vy? Třeba i názor někoho vedoucího, kdyby se takto zachoval zaměstnanec?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2645
9.11.25 13:37

A chlap co? Ten si nemůže sem tam zkrátit pracovní dobu proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101466
9.11.25 13:47
@Anonymní píše: Více

Normálně bych se dosla zeptat, ze bys rada tu 7 hodinovou i nadále, ze sis to v klidu vsechno propocetla a ze bys to tezko stihala. Když jsou s tebou spokojeni, tak nemyslim, ze by s tim meli problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
9.11.25 13:50

Ty jsi na dítě sama? Prarodiče, nebo tak, neni nikdo případně k ruce na pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8326
9.11.25 13:56

Já si říkám, zda ta hodina by měla až tak výrazný vliv pro syna :think: jasně, kdyby ses měla rozhodovat mezi půl úvazkem (4h) a plným (8h) tak neřeknu, ale takhle mi to nepřijde až tak výrazné. A kolik je vlastně synovi? A co manžel, od by nemohl vyzvedávat a trávit tu hodinu s nim sám? Nebo ta babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2946
9.11.25 14:06

Ja mela sedmihodinovku, skolka sice byla otevrena oficialne dele, ze bych mohla i na 8, ale slozeni se seslo takove, ze i tak byl syn casto mezi poslednimi, takze by tam tu posledni hodinu byl sam…plus teda bychom byli doma v 17h, coz u skolkovnich deti je za me pozde, pokud to neni nevyhnutne…i ta hodina udela rozdil :nevim:
Jako zamestnavatel tezko rict, jestli ti planovali kvuli te hodine pridat praci, kterou ted za tebe dela nekdo jiny, tak by asi uplne nadseni byt nemuseli, ale pokud jim uz ted odvadis praci za full time, tak by mohli byt radi, ze usetri (i kdyz za me je to tezko nefer).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.11.25 14:12

At vodí ráno otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101466
9.11.25 15:02
@Dahlia0409 píše: Více

A proc by mela řešit prarodiče ci jinou pomoc, když se reseni nabizi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
9.11.25 15:11

Pokud to lze domluvila bych si zatím kratší úvazek.
Uvidíš jak to bude až syn bude starší.
Ono se to může měnit. Brala bych že pro něj ta hodina je rozdíl.
Ono ne každé dítě v jistém věku může být připravené na plnou docházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
9.11.25 15:21
@j.a.n.i1 píše: Více

Jen se ptám :nevim: Že píše jen o sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
9.11.25 15:24
@Snopy123 píše: Více

Taky bych to tak viděla. Hodina může udělat dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
9.11.25 15:52

Hele, nevim, jak to máte vy ostatní, ale třeba u nás je absurdní, aby končil chlap o hodinu dřív, taky má nějakou pracovní dobu, která nejde posunout.. A jeho výplata je 2* větší než moje. To, že je druhý rodič, neznamená, že zrovna v tomhle bych ho mohla zahrnout.. proto asi zakladatelka očividně píše jen o jiných možnostech.. Kdyby to asi šlo, tak to podepíše a neptá se tady tak.. :roll:

Osobně bych za nimi zašla, že se vyskytl ve školce problém, že syn očividně není na prodloužení zralý a nevíš, jestli do nového roku bude. Že nevíš, zda bys jim to mohla slíbit.. ale že jsi pořád ochotná dělat stejně dobře a hodně, za stejný čas jako doposud. A že byste to zkusili projednat třeba před prázdninami, zda se situace zlepší 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.11.25 15:53

Nic si nekrat, prachy jsou treba a dite si zvykne, zivot holt neni pericko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2645
9.11.25 15:55
@Andělka55 píše: Více

Pokud má chlap takový plat, tak ať zaplatí někoho, kdo dítě vyzvedne pohlídá ;)…když je mu to přednější než se chvíli postarat o vlastní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101466
9.11.25 16:09
@Yasmen píše: Více

A proc by mel chlap nekoho platit, když muze matka koncit driv 8o to fakt neprenesete pres srdce, ze nebude pracovat na plny uvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí