Práce z úřadu práce a okolnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jo, na ÚP jsem to, že chodím na kurz, nahlásila. Tenhle kurz ale ÚP nehradí, to bylo první, na co jsem se ptala. Není to vedený jako rekvalifikace. A částka to byla nemalá, vypomohla mi i rodina, stál 10 000 Kč.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity. Jde o to, že jsem delší dobu na ÚP a rozhodla jsem si udělat kurz, který by mi mohl přinést zaměstnání. Kurz si hradím sama a mám povinnou třítýdenní praxi. Nyní mě ÚP dal doporučenku na místo, jde o úklid města, prostě koště nebo motyka a oranžová vesta, je to klasický poměr na dobu určitou za minimální mzdu. Mám s tím problém, fakt se stydím a bojím, že když mě tady, na malým městě uvidí ve skupině podobných individuí, tak už trochu solidní místo fakt neseženu. Druhá věc je ta, že mi to zkomplikuje docházku na ten kurz, je to jeden den v týdnu a pak 3 týdny praxe. Jenže jelikož je to moje soukromá aktivita, tak to ÚP nezajímá. Co mám dělat?
moc nechápu, proč se stydět - pořád lepší se ohánět koštětem, než nedělat nic. Co se týče zbytku - nechat se vyloučit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele já tuhle práci vykonávala 2roky. Nikdy jsem nenarazila na posměch nebo neúctu ke mně. Ba právě naopak.Lidi se kterýma bych se normálně nepotkala začlu komunikovat a v poho.
Ohledně toho kurzu teda nevím jak poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vlastní žádost ukončit registraci na UP, ale nevím, zda to ještě ofiko stihneš před odmítnutím té práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je to za kurz?
Delsi dobu na UP, oranzove vesty nerada, tak tu praci odmitni a nech se vyradit z UP… stejne delas soukrome kurz, co ti praci hodi a to uz za mesic ![]()
V cem je vlastne problem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soney píše:
Co je to za kurz?
Delsi dobu na UP, oranzove vesty nerada, tak tu praci odmitni a nech se vyradit z UP… stejne delas soukrome kurz, co ti praci hodi a to uz za mesic
V cem je vlastne problem?
Ten kurz je až do konce června. Práce by byla až po ukončení.
- Citovat
- Upravit
@pikola píše:
A když ti přestane up vyplácet podporu, bude ti to vadit?
Z ÚP nic nedostávám, hradí za mě jen zdrav. pojištění. To bych si musela platit sama.
- Citovat
- Upravit
Jeden den v týdnu a v červnu praxe nebo jak? A ta praxe je na 8h denně?
Promin, ale kdyby to našli lepší práci, tak ji taky odmitnes? Asi to s tebou nebude žádné terno a zametani nechces
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vlcacek01 píše:
Hele já tuhle práci vykonávala 2roky. Nikdy jsem nenarazila na posměch nebo neúctu ke mně. Ba právě naopak.Lidi se kterýma bych se normálně nepotkala začlu komunikovat a v poho.
Ohledně toho kurzu teda nevím jak poradit.
No jo, ale tady jsme malý město, hrozná drbárna, nálepka ztroskotance už napořád.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No jo, ale tady jsme malý město, hrozná drbárna, nálepka ztroskotance už napořád.
Proč? Není horší, ze neděláš doma vůbec nic a jsi dlouhodobě bez prace? Pokud se stydis, z pracáku se odhlas a nemusí s to řešit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
Jeden den v týdnu a v červnu praxe nebo jak? A ta praxe je na 8h denně?
Promin, ale kdyby to našli lepší práci, tak ji taky odmitnes? Asi to s tebou nebude žádné terno a zametani nechces![]()
Ne, nechci zametat na očích celýmu městu. Ptala jsem se na ÚP, jestli nemůžu kamkoliv jinam, kde nebudu na očích, ale žádost o uchazeče mají u nich pouze technický služby a nikdo jiný a oni mě nikam jinam poslat nemůžou.
- Citovat
- Upravit
@pikola píše:
Proč? Není horší, ze neděláš doma vůbec nic a jsi dlouhodobě bez prace? Pokud se stydis, z pracáku se odhlas a nemusí s to řešit
Asi to udělám a nějak to do léta finančně doklepu nebo spíš doklepeme. Mám obavy, že by se ostatní ve škole smáli dětem, že mají mámu metařku a manželovi bych taky reklamu příliš nedělala.
- Citovat
- Upravit
Prosím o zachování anonymity. Jde o to, že jsem delší dobu na ÚP a rozhodla jsem si udělat kurz, který by mi mohl přinést zaměstnání. Kurz si hradím sama a mám povinnou třítýdenní praxi. Nyní mě ÚP dal doporučenku na místo, jde o úklid města, prostě koště nebo motyka a oranžová vesta, je to klasický poměr na dobu určitou za minimální mzdu. Mám s tím problém, fakt se stydím a bojím, že když mě tady, na malým městě uvidí ve skupině podobných individuí, tak už trochu solidní místo fakt neseženu. Druhá věc je ta, že mi to zkomplikuje docházku na ten kurz, je to jeden den v týdnu a pak 3 týdny praxe. Jenže jelikož je to moje soukromá aktivita, tak to ÚP nezajímá. Co mám dělat?