Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer. Syn 18 měsíční má ekzém. A já řeším gel. Když byl miminko používala jsem Lovelu. Ta nám neseděla, tak jsem přešla na Frosch baby.
Je nějaký gel, který je úplně bez chemie a cenově dostupný? Co si myslíte o eco power (takove destičky)
Díky za info ![]()
Dcerce se objevil atopak kolem roku, od mimina ji peru ve Froschi - tak jsem myslela, ze to nema souvislost, ale dost se to zlepšilo, kdyz jsem přešla na Jelena, což teda úplně eko myskim neni. Ted testuju prasek z bezobaloveho obchodu, ten je od Tierra Verde. A asi u nej zůstanu pro všechny. Je teda sypký (ja chtěla naopak prejit z gelu na prasek), ale TV dela i gely ![]()
Non toxic - to jsou prací prášky bez chemie vhodné pro atopiky. Celou problematiku NT můžeš nastudovat na facebookové skupině “svět non toxic”. Eshopů, které prodávají NT kosmetiku a drigerii je už vícero - např. netoxickadomacnost. cz
Nicméně u atopika změnit jen prací prášek nebude stačit. Chce to přejít na NT domácnost komplet - úklidové prostředky, veškerá drogerie. Pak jsou úspěchy s vyléčením exému skvélé.
Zrovna Frosch je dobry - dle me. Jenze atopika jen zmenou prasku/gelu nespasis, bohuzel… Dulezite je nejen prani, ale hlavne strava,… Kozni potize jsou z vetsiny odrazem vnitrniho problemu, v tomto pripade vetsinou streva.
Dcera mela ekzem jako mimino, ale byla to kvasinka. Mrkni na stranky Very Zikove, ma to tam krasne popsany.
Ahoj holky, poradíte mi? Sháním opravdu kvalitní prací gel (praškovou formu ne)..mám ročního prcka, trpí na ekzémy a je hodně choulostivý na klasicke parfemované gely