Pračka nejde otevřít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@nozu píše:
No tak to se rozmysli, s čím máš problém. V prvním příspěvku píšeš, že se tam chyba objevila.
Mysli po tom odcerpani a znovu spouštění, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebyla to chyba e18? Problém s odcerpanim /odtokem vody? Pravděpodobně něco ucpanyho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přepnout program nejde? ja třeba na pračce nenašla žadny dviřka ani filtr, nic co bych mohla vyčistit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Žádná chyba se tam nehodila. Ale divný je ten zvukbpri „odčerpávání“ vody.
Může tam být třeba kamínek, vyčistí sítko a pak zkus znovu pustit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Přepnout program nejde? ja třeba na pračce nenašla žadny dviřka ani filtr, nic co bych mohla vyčistit
Může bejt ucpana, nebo ohla hadice, cokoliv
dvířka tam někde mít musíš, najdeš tam obsah kapes, mince a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
Mysli po tom odcerpani a znovu spouštění, ne?
Ano, přesně tak. Nejdřív mi to hodilo nějakou chybu, přepnula jsem to na jiný program a chyba zmizela. Chvilku to fungovalo a pak se to zaseklo, divný zvuk. Chyba zmizela. Vyčistila jsem to a zase divný zvuk. Teď to něco dělá.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ano, přesně tak. Nejdřív mi to hodilo nějakou chybu, přepnula jsem to na jiný program a chyba zmizela. Chvilku to fungovalo a pak se to zaseklo, divný zvuk. Chyba zmizela. Vyčistila jsem to a zase divný zvuk. Teď to něco dělá.
V tohle případě bych pračku nepokoušela a volala opraváře. Můžeš si zadřit motor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zůstalo mi prádlo v pračce. Ukázalo mi to chybu, jenže já zapomněla to číslo a nevím, co je to za chybu.![]()
![]()
![]()
Co teď? Vypustím vodu a pak? Zkusím to nějak otevřít. Mám zkusit pak pračku, jestli půjde nebo to znovu nezkoušet a radši někoho pozvat na opravu?
Někdy pomůže zkusit znovu pustit pračku, třeba na 30 minut, ale po praní se třeba vzpamatuje a odemkne se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak to bych vyčistila co se dá, vypustila bych vodu z pračky(nedávno jsem to dělala, když se nevypustilo vše, protože se to ucpalo),Ale ucpaná může být i hadice, pak záleží jestli ti to teče přímo do odpadu nebo třeba do vany, Pokud je zapojená, asi bych si na to někoho pozvala. A když nepomůže ani čištění, může být problém v nějaké rozbité součástce. Někdy je problém přímo v programech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme podobný problém, pračka neodčerpávala vodu, vypustili jsme ji přes filtr, který jsme vyčistili a… nic. ![]()
Zavolali jsme opraváře z nejremeslnici, který přijel s tím, že asi chcíplo odtokové čerpadlo. Vytáhli jsme pračku zpod kuchynské linky, zkusili znovu napustit vodu a zapnout odčerpávání a… všechno fungovalo normálně. ![]()
Opravář nám vysvětlil, že často se různým bordelem ucpe odtoková hadice, která je ve většině případů „strmě do kopce“ a čerpadlo nemá dostatečný výkon, protlačit ten bordel nahoru „do kopce“. Vytažení pračky se hadice více narovnala a čerpadlo protlačilo bordel do kanalizace. Dostal 500 Kč za marný výjezd a všichni byli spokojení.
Zkusil by proto co nejvíc narovnat odtokovou hadici anebo jí rovnou shodit dolu do lavóru a zkusil odčerpat vodu znovu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit