Pračka nejde otevřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61109
29.5.22 15:30
@nozu píše:
No tak to se rozmysli, s čím máš problém. V prvním příspěvku píšeš, že se tam chyba objevila. :roll:

Mysli po tom odcerpani a znovu spouštění, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61109
29.5.22 15:32

Nebyla to chyba e18? Problém s odcerpanim /odtokem vody? Pravděpodobně něco ucpanyho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
29.5.22 15:36

Přepnout program nejde? ja třeba na pračce nenašla žadny dviřka ani filtr, nic co bych mohla vyčistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
29.5.22 16:08
@Anonymní píše: Žádná chyba se tam nehodila. Ale divný je ten zvukbpri „odčerpávání“ vody.

Může tam být třeba kamínek, vyčistí sítko a pak zkus znovu pustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61109
29.5.22 16:19
@debra.morgan píše:
Přepnout program nejde? ja třeba na pračce nenašla žadny dviřka ani filtr, nic co bych mohla vyčistit

Může bejt ucpana, nebo ohla hadice, cokoliv :nevim: dvířka tam někde mít musíš, najdeš tam obsah kapes, mince a tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.22 16:53
@a12 píše:
Mysli po tom odcerpani a znovu spouštění, ne?

Ano, přesně tak. Nejdřív mi to hodilo nějakou chybu, přepnula jsem to na jiný program a chyba zmizela. Chvilku to fungovalo a pak se to zaseklo, divný zvuk. Chyba zmizela. Vyčistila jsem to a zase divný zvuk. Teď to něco dělá.

• Citovat
  • Upravit
21626
29.5.22 17:44
@Anonymní píše:
Ano, přesně tak. Nejdřív mi to hodilo nějakou chybu, přepnula jsem to na jiný program a chyba zmizela. Chvilku to fungovalo a pak se to zaseklo, divný zvuk. Chyba zmizela. Vyčistila jsem to a zase divný zvuk. Teď to něco dělá.

V tohle případě bych pračku nepokoušela a volala opraváře. Můžeš si zadřit motor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
29.5.22 17:49
**@a12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.5.22 17:56
@Anonymní píše:
Zůstalo mi prádlo v pračce. Ukázalo mi to chybu, jenže já zapomněla to číslo a nevím, co je to za chybu. :zed: :zed: :zed: :zed: Co teď? Vypustím vodu a pak? Zkusím to nějak otevřít. Mám zkusit pak pračku, jestli půjde nebo to znovu nezkoušet a radši někoho pozvat na opravu?

Někdy pomůže zkusit znovu pustit pračku, třeba na 30 minut, ale po praní se třeba vzpamatuje a odemkne se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.5.22 18:03
@Anonymní píše:
Ano, přesně tak. Nejdřív mi to hodilo nějakou chybu, přepnula jsem to na jiný program a chyba zmizela. Chvilku to fungovalo a pak se to zaseklo, divný zvuk. Chyba zmizela. Vyčistila jsem to a zase divný zvuk. Teď to něco dělá.

Tak to bych vyčistila co se dá, vypustila bych vodu z pračky(nedávno jsem to dělala, když se nevypustilo vše, protože se to ucpalo),Ale ucpaná může být i hadice, pak záleží jestli ti to teče přímo do odpadu nebo třeba do vany, Pokud je zapojená, asi bych si na to někoho pozvala. A když nepomůže ani čištění, může být problém v nějaké rozbité součástce. Někdy je problém přímo v programech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36455
29.5.22 18:10

Měli jsme podobný problém, pračka neodčerpávala vodu, vypustili jsme ji přes filtr, který jsme vyčistili a… nic. :zed:

Zavolali jsme opraváře z nejremeslnici, který přijel s tím, že asi chcíplo odtokové čerpadlo. Vytáhli jsme pračku zpod kuchynské linky, zkusili znovu napustit vodu a zapnout odčerpávání a… všechno fungovalo normálně. 8o

Opravář nám vysvětlil, že často se různým bordelem ucpe odtoková hadice, která je ve většině případů „strmě do kopce“ a čerpadlo nemá dostatečný výkon, protlačit ten bordel nahoru „do kopce“. Vytažení pračky se hadice více narovnala a čerpadlo protlačilo bordel do kanalizace. Dostal 500 Kč za marný výjezd a všichni byli spokojení.

Zkusil by proto co nejvíc narovnat odtokovou hadici anebo jí rovnou shodit dolu do lavóru a zkusil odčerpat vodu znovu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí