Pračka plněná vrchem nebo předem?

7.1.16 11:01

Pračka plněná vrchem nebo předem?

Ahoj holky :)

nejdřív vám přeju vše krásné v novém roce, ať se vám daří :pankac:
A teď k tématu, které je podle názvu jasné :mrgreen: Moje věrná kamarádka Zanuska nejspíš odchází do věčných lovišť, tak pomalu hledám náhradu. Vždy jsem měla pračku plněnou vrchem, protože máti povídala 8o že je to lepší a třeba to tak kdysi bylo :think:
Tak bych se chtěla zeptat na vaše zkušenosti. Co je lepší, co je horší, je to jedno? Slyšela jsem, že předem plněné pračky žerou ponožky, že prý zůstávají za těsnící gumou u dvířek… :mrgreen:
Prosím, zajímají mě i zkušenosti s konkrétníma značkama. Uvažuju o značce BEKO.
Předem děkuju za názory, rady atd. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4658
7.1.16 11:03

Vyzkoušela jsem si oboje a nepoznala jsem rozdíl. JEdnině to, že vrchem plněná je užší, takže mám v koupelně víc místa, ale jinak fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
7.1.16 11:03

Za mě plnění předem. Měla jsem vrchem a špatně seděla, pořád někde cestovala, blbě ždímala, mamina má dvě - jednu vrchem a druhou předem a taky používá jen tu, protože ta vrchem je problémová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35784
7.1.16 11:05

Je to spis o prostoru, funkce bude stejna. Za gumou zustava tak smitka a papirovy kapesniky, ponozka se ram vejde tak miminkovska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.1.16 11:07

Vrchem plněné pračky jsou prý víc poruchové, ale zase zaberou méně místa… Já mám doma pračku AEG a jsem s ní spokojená. Máme ji 8 let a zatím žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4484
7.1.16 11:09

Já mám momentálně plněnou vrchem a vážně nedoporučuji a už se těším až odejde 8o
na vkládání prádla je moc malý prostor - takové jako kdyby okénko…

http://www.rozbaleno.cz/…-awe-55711-1?…

Pokud do ní chci dát něco objemného je to problém.
Jinak za 5 let, jednou volaný servis na přeprogramování a jednou výměna topného tělíska.
Už nikdy více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67409
7.1.16 11:09

@Stánina
Ten rozdil je v prostoru co mas na pracku. Mame vrchem uz x let a funguje v pohode, ale mame ji protoze se asi o 5cm nevejde predem plnena. Az budem delat reko koupelny, tak uz tam ten prostor bude a koupim predem plnenou. Je tam vetsi vyber, ma vetsi objem a muzes na ni neco umistit, treba susicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
7.1.16 11:14

Rozdíl je akorád na místo co zabere. Mám pračku plněnou vrchem už x-let, nebyl nikdy žádný problém. Až odejde, pořídím si předem plněnou (nějaký menší rozměr), ale jenom proto, abych na ní mohla dát sušičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
7.1.16 11:17

Mám radši předem plněné, lépe se prádlo vkládá i vybírá a můžeš na ní pokládat věci nebo třeba sušičku, jako my ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
7.1.16 11:18

My jsme měli v podstatě za 12 let dvě pračky plněné vrchem a teď jsem kvůli sušičce (aby mohla stát na pračce) koupili plněnou předem. Takže srovnání určitě mám. Plněné vrchem jsou určitě užší, ale tím pádem je i ten „vstupní“ otvor menší a my tedy měli na 5,5 kg prádla (teď už jsou třeba větší). Pračka AEG - bez závad, jen se mi hůře vyplachoval prášek a aviváž z přihrádek. Což mne fakt štvalo. Teď máme Beko - na 8 kg a je to paráda. Velký plnící otvor, takže tam v pohodě dám i peřiny. Ponožky určitě nežere, páč přes tu gumu nemůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.16 11:21

@Stánina Preferuji pračku plněnou předem - lépe se mi z ní vyndavá prádlo a vytvoří v koupelně dodatečnou odkladovou plochu. Mít vrchem plněnou, nevím, kde bych utíraladěti po koupání. :-)

Měli jsme indesitku, ale ta odešla těsně po záruce. Respektivě tam odešlo něco, co když by se vyměnilo, tak by to sálo skoro tolik, co nová pračka. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.1.16 11:21

Mame plnenou vrchem a spokojenost. Pristi bude plněna předem, ale jen proto, ze chci kombinaci se susickou. Jinak mamka ma plnenou předem a fakt obcas sežere ponozku. Ale stačí ji pak dozdimat v ruce a v poho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
7.1.16 11:23
@Stánina píše:
Ahoj holky :)nejdřív vám přeju vše krásné v novém roce, ať se vám daří :pankac:
A teď k tématu, které je podle názvu jasné :mrgreen: Moje věrná kamarádka Zanuska nejspíš odchází do věčných lovišť, tak pomalu hledám náhradu. Vždy jsem měla pračku plněnou vrchem, protože máti povídala 8o že je to lepší a třeba to tak kdysi bylo :think:
Tak bych se chtěla zeptat na vaše zkušenosti. Co je lepší, co je horší, je to jedno? Slyšela jsem, že předem plněné pračky žerou ponožky, že prý zůstávají za těsnící gumou u dvířek... :mrgreen:
Prosím, zajímají mě i zkušenosti s konkrétníma značkama. Uvažuju o značce BEKO.
Předem děkuju za názory, rady atd. :kytka: :kytka: :kytka:

Tak konečně mám vysvětlení pro manžela, který má pocit že má neustále méně ponožek :mrgreen:.

Jinak jednoznačně za mě předem, jednak ten otvor pro vkládání prádla je větší, také si můžeš na tu pračku něco odložit, položit, my tam třebamáme sušičku ;).

• Citovat
  • Upravit
37131
7.1.16 11:23

Mame plneni predem a spokojenost, ponozky nezere :D driv sme meli i vrchem ale hur se mi manipulovalo treba pri vyndavani pradla z pracky a taky pri zdimani desne poskakovala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
7.1.16 11:35

Zkusila jsem obojí, vrchem plněná byla whirlpool a už nikdy v životě. Jako jasně, nebyla nejnovější, ale ten rambajs byl příšerný, pračka skákala po koupelně, děs běs. Navíc pokud nechceš mít tu pračku zatuchlou, je dobré nehchávat buben vyschnout. A když je pračka v koupelně, je to taky jako odkládací prostor, takže další mínus v tomhle ohledu.

Teď máme BOSCH plněnou předem, je ve skříni a nad ní sušička. Bezvadně tichá, ponožky nežere, jsem šťastná jak blecha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí