pračka se sušičkkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pračka se sušičkkou
ahoj,
protože máme malý byt, chci si pořídit pračku se sušičkou. Jaké máte zkušenosti? Někdo mě z toho zrazuje, že sušička dokonale nevysouší a stejně bych musela prádlo věšet na sušák. Ale pračku a zvlášť sušičku, která suší 100% bych neměla kam dát. Musím ušetřit místo. Vyplatí se tedy kupovat 2v1 - pračku se sušičkou?
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já mám dva roky ARDO a nemůžu si stěžovat. Chtěla jsem jí do budoucna hlavně kvůli dětem a jak jsem se přesvědčila nedávno, když jsme se učili na nočník(neustále něco počůrané na prabní), je to super věc. Mně osobně pomohl už jen návod, co k pračce byl, podle něj jsem se učila „sušit“ a nestalo se mi, že bych měla něco tak přesušeného, že bych to nevyžehlila, nebo tak vlhkého, že by to muselo přijít na celý den na sušák, nechávám tak hodinku a pak vyžehlím, je to akorát. Já neměla v okolí nikoho, kdo by sušičku měl, tak jsem se právě spolehla na návod a funguje to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame pracku se susickou zvlast, ale stoji nad sebou a maji sirku 45 cm, takze zabiraji minimum mista. Jsem moc spokojena. velika uspora casu a zehli se to krasne-neco dokonce je tak pekne vysusene, ze to ani nezehlim-napr teplaky maleho…
Znamy maji 2v1 a nadavaji, ze pokud chcou susit, tak musi tu davku pradla rozlozit na dve. A se susenim nejsou spokojeni.
Alca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
radim pri vybere pozriet, aky objem je susicka schopna vysusit, myslim, ze som kdesi citala, ze sa potom susi len 1/2 davka pradla, a to by znamenalo, ze tu druhu pulku vypraneho budes musiet zatial niekam dat.
Tiez sa pozri, ako je to s casovou a energetickou narocnostou, a tiez spotrebou vody.
Inak, nejake tipy na zamyslenie - nezmesti sa vam niekam pracka s otvaranim zpredu a na nu polozit susicka? Tu (v belgicku) to tak ma vela ludi, hlavne preto, ze maju malo miesta. Na to vam len staci kus nezastavanej steny niekde v kuchyni alebo kupelni.
Pripadne, u mna (tiez maly byt a este mensia kupelna) este prichadzalo do uvahy umiestnit susicku (alebo vlastne aj pracku) na balkon (je tam odvod odpadu) alebo, druha varianta bola do „predsiene“, ktora susedi s kuchynou (a voda by sa len pritiahla cez priecku/stenu, odpad by sa kondenzoval vnutri a po ususeni vylial)
Osobne som o kombinacii tiez uvazovala, a nakoniec som skoncila u samostatnej pracky, susicka je v poradi
A podla mojho, ten cenovy rozdiel 2 pristojov a jedneho kombinovaneho vobec nieje velky…
a este som nasla nejaku diskusiu tu:
http://forum.living.cz/read.php?…
Stastnu ruku pri vybere! Legerka
- Citovat
- Upravit
proč?
Proč nemůžeš mít pračku a nad ní sušičku (mezi tím praktický vytahovací spojovací díl - na odložení koše do sušičky)? Budeš mít pračku 2v1 např. pod prac.linkou v kuchyni či pod bojlerem? Zvažuj víc to řešení nad sebou. Vypereš 5-6kg prádla a hned usušíš. Jinak při 2v1 musíš po vyprání 5kg sušit 2,5 kg a pak zas 2,5kg.
Já mám teď po přestěhování do nového 3kk+L
AEG - Electrolux LAVATHERM 58800 + AEG - El. LAV. 84600 + výsuvný originál. spojov. díl
viz např. zde: http://www.korunka.cz/…sety/1730919
a zatím pračka pere super (velmi tichá!!!), na výsuvu si odkládám návod
, prádlo suším na lodžii - předtím jsme venku neměli kde, tak z pračky to šlo rovnou na sušák a v bytě bylo vlhko
Po usušení venku to jak kdy,ale občas nechám dosušit na sušáku doma, když je venku špatné počasí nebo to sundávám až večer a zasejc je to už zavlhlé. Prostě sušička bude super, doufám !!!, v době zimního období, velkých dešťů, jarního žlutého pylu a v době přesunu z jedné dovolené na druhou či jiného rychlého vybalování a praní a zase balení a nebo v době, kdy bude elektřina za hubičku.
Kdo má suši, tak říká: „myčka, jo to je věc, ale suši = ještě lepší“
Ráda si přečtu další názory ![]()
- Citovat
- Upravit
2V1
Díky za tipy. Byt máme 2+kk, takže pračka se musí vlézt pod pracovní desku v kuchyňském koutu. Pracovní deska bude mít jen 2m 20cm, musí se tam vejít sporák, myčka, pračka, lednička a místo na dřez. Pračka a na ní sušička nepřipadá v úvahu. Balkon taky nemáme. Naštěstí máme dost teplo v koupelně, tak bych půl prádla vysušila sušičkou a půlku na sklopném sušáku v koupelně. Jen doufám, že bude sušiška dobře sušit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám taky pračku Ardo se sušičkou a taky jí využivám. Je to bezva když potřebuješ něco rychle vyprat a mít suché.Je sice pravda,že se suší jen poloviční dávka,ale nám to stačí.Ty ,sle píšeš,že máte málý byt tak bych v tvém případě spíš volila sušičku samotnou.Tam se určitě dá sušit větší množství prádla.
- Citovat
- Upravit
doporučuji přečíst
http://www.dtest.cz/index.php?…
doporučuji přečíst, ale pozor, ta diskuse má více stránek
- Citovat
- Upravit
ahoj
tak já použila pračkosušičku jen 2× v životě - na dovolené v hotelu:o) a byla jsem spokojená - prádlo bylo suché… tip bohužel už nevím… jen mě vadilo že to jede strašně dloho… cyklus praní + ještě 1,5 hodiny sušení… ale možná jsou i lepší stroje:o) každopádně je to dobrá věc… obzvlášt když jsou prcci malí tak nemusíš mít tolik oblečení… když víš že to to obzvlášt v zimě nebude 3 dny viset v koupelně na sušáku a ne a ne uschnout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my máme 2v1 od Zanussi, už asi pět let, sušičku používám jen když chci něco mít suchého fakt expres (za hodinku), jinak normálně věším prádlo na sušák v podkroví. Jsem ze sušením spokojená, chce se to řídit návodem, pak je vše O.K.
Přeji šťastný výběr!
evitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pračku se sušičkou mám asi 5let a jsem moc spokojená i když sušičku využívám poměrně málo. Původně jsem měla 20let starou Tatramatku.. takže každá změna by byla super. Je pravda, že pračka (mám 600 nebo 1000/ot/min) vyždíme prádlo tak, že na balkóně nebo v bytě, když se topí je za pár hodin suché. Sušičku využívám např. v něděli večer když se vrátíme z víkendu a v pondělí by nebylo ,co na sebe. Nebo stačí prádlo jen ráno dosušit před odchodem do práce. Hodím tam třeba rifle na 30min a ráno si je starší syn vytáhne a může v nich do školy. Je pravda ,že kombinované pračkosusšičky nejsou na plnou dávku pračky, ale protože mám kde prádlo sušit , suším jen to ,co potřebuje někdo na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podívejte se na VYROB SI SÁM - sušička prádla, tam se vedla taky kdysi zajímavá diskuse zda 1+1 nebo 2v1
- Citovat
- Upravit
https://www.emimino.cz/modules.php?…
je to Pračka na lino? v sekci UROB SI SÁM. Jsou tam pak i další odkazy na starší diskuse o věci sušení (a praní)…
- Citovat
- Upravit
Me by zajimal jiny problem ohledne susicky - nevite nekdo, zda je treba mit susicku na samostanem jistici tak jako pracku?
(pochopitelne vim, ze to neni nebytne nutne, ale doporucuje se to tak… A zajimalo by me doporuceni i pro susicku)
Lesina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj lesi,
máme na pračku a i na sušičku samostatný jistič, takže 2, dělala se ale komplet rekonstrukce bytu a teda i el. takže to proto, ale myslím, že to být musí, poradí ti ale revizák el.
Alena
- Citovat
- Upravit