Jak vyndat kostici z pračky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vyndat kostici z pračky
Ahoj holky,
nedávno jsem vyndávala prádlo z pračky a v podprsence mi chyběla jedna kostice. Zalezla někam do pračky (při ždímání to jde slyšet, jak to tam trošku drhne). Nevíte, jak se dá vyndat nebo mám raději zavolat nějakýmu opraváři? Nebo v tý pračce může zůstat? Máme pračku Bosch cca 3,5 roku, tak bych byla ráda, kdyby nám ještě nějaký čas vydržela.
Prosím poraďte
Jana a Víteček
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jano,
totez se mi stalo asi pred rokem. Kostice nebyla videt, jen bylo slyset, jak pri otoceni buben o neco zavazuje…
Zavolala jsem opravare, ten zezadu odsrouboval viko a kostici vytahnul. Kdyz uz to mel otevrene, tak to rovnou i vycistil, nejake tesneni a ohrivani a co ja vim co jeste… Sama bych si asi netroufla.
Byt na tvem miste, radeji volam opravare.
Nicol
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Některé pračky mají v bubnu naproti otevírání obdélník plastu, ten se dá dát pryč a tou dírou po něm vybrat drobné věci z bubnu; jestli to tak máš, vytáhneš ji i sama, dělala jsem to několikrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky Jani,
Stalo se mi to samé, ale mám v pračce ( v bubnu) takový čtvereček ve kterém je magnet ( syn i přítel ností občas po kapsách šroubky apod), a tak se mi kostice přilepila na něj. Teď Ti to asi moc nepomůže, ale je to docela užitečná blbůstka, která zachytí vše kovové. Jinak bych asi brnkla opraváři. Zdravím. Babule
- Citovat
- Upravit
kostice v pračce
Milá Jano,asi budeš překvapená ,ale není to tak složité. Téměř v každé pračce se nachází takové palstové lopatky ,které lze vyjmout,ale jen ta bude ta pravá ,která zakrývá větší otvory v bubnu. Stačí pouze poposunout jedním směrem a odjistit plastovou pojistku a jsi tam a pak už jenom hledat a opatrně vyndat. Pohodlněší je to u praček s horním plněním ,ale myslím ,že to zvladneš i u té druhé. Držím palečky a příště bacha na šprndy
I já je už raději peru v ruce ![]()
Tak hodně úspěchu Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návod
Nic na tom není,tedka asi naštvu drahé opraváře
:
Vemte si nějakou baterku-nejlíp s jednou svítivou diodou aby svítila jenom skrs dírku v bubnu.Pak si sežeňte kousek svářecího drátu na Cóčko a vytvořte si dva háčky ve tvaru L-na jednom konci ohněte do pravého úhle asi 4 mm aby to prolezlo dírkou v bubnu.Druhý konec si pro jistotu ohněte víc,asi 1cm aby to nespadlo do bubnu!Pak si posviťte do bubnu a najděte kostici a opatrně s těma háčkama ji nasměrujte jedním koncem do nějaký dírky v bubnu,pak chyťte za ten kousíček a vytáhněte.Pozor!Nervat násilím,ať nezničíte topné těleso!Mě se to takhle povedlo vyndat za 10min!Příště dámy prát v pytlíku! ![]()
- Citovat
- Upravit
zatracená kostice
Ahojky,
stalo se mi to samé co Janě, ale řekla bych, že jsem na tom ještě hůř. Ta zatracená kostice se mi zasekla za tu umělou lopatku, ale s té druhé strany bubnu a proto jí nemůžu vyndat háčky. Kdo mi poradí než zavolám opraváře? Jsem v koncích předem díky Iveta
- Citovat
- Upravit
Stačí odmontovat zadní víko pračky, postačí k tomu vhodný šroubovák, je to na 6-8 šroubech, kostici vyndat a víko přišroubovat zpět, práce na 10-15 minut. Žádná maturita. To zvládneš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím to ale mám pocit, že je tam ta vana a vní sedí ten buben a jakse dostanu mezi to?
- Citovat
- Upravit
Před lety se mi stalo to samé. Museli jsme volat opraváře. Od té doby peru lepší podprdy jen v ruce a na ty starší jsem si koupila takovou - jak to jen popsat
- plastovou kouli s dírama
a v ní je ještě jedna plastová koule, tam se podprda zavře a dá se to do pračky. Od té doby dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
papavlinka33 píše:
Stačí odmontovat zadní víko pračky, postačí k tomu vhodný šroubovák, je to na 6-8 šroubech, kostici vyndat a víko přišroubovat zpět, práce na 10-15 minut. Žádná maturita. To zvládneš
No, to sice stačí, za předpokladu, že je kostice z té přístupnější strany. Mě se bohužel zasekla tak blbě, že opravář musel vyndat i buben
, byla tam ta kostice fakt pěkně blbě zaseknutá…Stála mě ta sranda před pár lety pomalu 1500,– - bohužel bydlíme dost z ruky a nejdražší na tom byla doprava ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi na tom budu stejně nic jiného než opravář jako řešení nevidím ![]()
- Citovat
- Upravit
Jestli ta kostice není přes buben vidět,tak vám raději doporučuji opraváře,vyndat zadní víko není zas tak jednoduchý,jak tu někdo píše,(dělal jsem to asi 4×) a jestli je navíc v záruce tak už bych se v tom vůbec nevrtal.Doporučuji se opraváře nejdřív zeptat na předběžnou cenu,aby jste pak nebyla nemile překvapená.Držím palce!
- Citovat
- Upravit
Vidět ta kostice přes dírky v bubnu je, zkoušla jsem ji i drátkem vytáhnout, ale tím že je někde zaseklá, tak to nejde. Zítra brnknu opraváři a poradím se každopádně děkuji za rady.
- Citovat
- Upravit