Pračka se sušičkou zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pračka se sušičkou zkušenosti
Prosim, jake mate zkusenosti s prackou se susickou? Nyni mam zvlast pracku a zvlast susicku, ktera je ale kvuli mistu v suterenu a tak premyslim o kombinaci.. Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máme a omylem jsem tu sušičku zapnula zrovna minulý týden - celý život té pračky se to nepoužívalo, výsledek byl fajn, kdybych byla příznivce sušiček. Je to Bosch, ale netuším jak je to se spotřebou ve srovnání. Ale mít málo místa a mít chuť používat sušičku, nezdá se mi to špatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všude se dočteš, že je lepší to mít zvlášť. K nám domů se to ale nevejde, takže mám dohromady. Před cca 17 lety koupil manžel pračku i se sušičkou (Philco). Vyměnovali jsme ji až letos (3× spravovaná, stále prala, ale sušení začalo vyhazovat pojistky). Manžel trval na tom, že to musí být zase Philco (asi chce kupovat pračku zase až za 17 let
). Opět pračka se sušičkou. Mně to vyhovuje, byť se s tím sušením zatím učím. Pračka je na 9kg, sušení 6kg = tzn. musela bych ubrat, ale já 9kg zaráz fakt neperu, dosavadní pračka byla na 5kg, tak jsem naučená prát po takovýchto várkách, tzn. nemusí na sušení nic ubírat.
Takže za mě OK, ale nemám srovnání s tím, když je to každé zvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj my jsme tehda procitali recenze a zvolili jsme kvuli tomu pracku a susicku zvlast.
Na co jsme tehda narazili ze je to vic problematicky plus pracka byla trebas na 6kg pradla ale vysusit se v ni dali jen 3kg.
Jsme spokojeny i kdyz presne to misto no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pidalina pokud to pro tebe neni problem, nech to, jak to mas, vsude se doctes, ze je lepsi zvlast
kombinovana pracka se susickou ma jiny princip suseni, je tam vyrazne vyssi spotreba vody (u susicky zvlast vodu nepotrebujes vubec), vetsinou nizsi kapacita na kg pradla.. snad jedina kombinovana, ktera nepotrebuje tolik vody je Beko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta spotreba vody je nechutna, dlouho jsem si lamala hlavu, jakto ze mame spotrebu 900 kc za mesic za vodu ve dvou lidech a skutecne to bylo tim susenim v kombinovane prackosusicce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky za zkusenosti, jak to tak procitam, asi to necham, jak to je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taková diskuze tu už je, příště se podívej než založíš novou. no a jinak mám kombinaci, určitě je lepší mít to zvlášť ale kvůli místa nemůžu. mám jí rok a jsem spokojená ale vše nesuším, jediná nevýhoda je že pračka třeba pere hodinu a půl a suší taky, takže 3 hodiny se dělá jen jedna várka. když jsme se vrátili s dovolené a byla plná koupelna prádla tak jsem to radši hodila na balkon než dva dny sušit v sušičce protože těch praček bylo snad deset
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chicky píše:
Ahoj my jsme tehda procitali recenze a zvolili jsme kvuli tomu pracku a susicku zvlast.
Na co jsme tehda narazili ze je to vic problematicky plus pracka byla trebas na 6kg pradla ale vysusit se v ni dali jen 3kg.Jsme spokojeny i kdyz presne to misto no
jo píšou to ale já kila neřeším, mám pračku na 6 a sušku na 4 ale neřeeším to. plnou pračku zapnu i na sušení akorát se sem tam stane že je to trošku vlhké ale to stačí rozprostřít na sušák a za hodinku to sbíráš nebo dáš ještě o 20 minutek navíc a je vyřešeno. rozhodně nesuším na dvakrát jednu dávku z pračky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vzhledem ke stáří diskuze obnovuji. Nemám místo na pračku a sušičku zvlášť, takže uvažuji o 2v1. Zajímaly by mě Vaše zkušenosti, jestli to dobře funguje, jak je to se spotřebou, někdo psal i o vyhazování pojistek - mám starý byt, kde údajně elektřina zvládne jen jeden velký spotřebič, jinak to vyhazuje. Tak teď si říkám, aby to vůbec zvládlo tu sušičku, i kdyby nebylo puštěného nic jiného… stojí ta kombinace za to? V nějaké snesitelné cenové hladině (kolem 10tis.). Šlo mi hlavně o to, že sušička umí hezky odfiltrovat psí chlupy - jinak je to pro mě naprosté peklo, v pračce to tam vše zůstane. Nebo pak mě napadá ještě druhá možnost - snad jsem někde zahlídla, že existují pračky s pet programem a měly by ty chlupy umět trochu líp odstranit? Máte někdo zkušenosti? Zas s něčím levnějším, jen za pračku fakt 10k dávat nechci… Díky moc!
- Citovat
- Upravit
Máme pračku se sušičkou cca 3 roky a zatím všechno v pohodě. Bydlíme ve starším rodinném domě a nikdy pojistky nevyhodila. Zvířata nemáme, takže chlupy posoudit nedokážu, ale já jsem spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@c4lifornia píše:
Ahoj, vzhledem ke stáří diskuze obnovuji. Nemám místo na pračku a sušičku zvlášť, takže uvažuji o 2v1. Zajímaly by mě Vaše zkušenosti, jestli to dobře funguje, jak je to se spotřebou, někdo psal i o vyhazování pojistek - mám starý byt, kde údajně elektřina zvládne jen jeden velký spotřebič, jinak to vyhazuje. Tak teď si říkám, aby to vůbec zvládlo tu sušičku, i kdyby nebylo puštěného nic jiného… stojí ta kombinace za to? V nějaké snesitelné cenové hladině (kolem 10tis.). Šlo mi hlavně o to, že sušička umí hezky odfiltrovat psí chlupy - jinak je to pro mě naprosté peklo, v pračce to tam vše zůstane. Nebo pak mě napadá ještě druhá možnost - snad jsem někde zahlídla, že existují pračky s pet programem a měly by ty chlupy umět trochu líp odstranit? Máte někdo zkušenosti? Zas s něčím levnějším, jen za pračku fakt 10k dávat nechci… Díky moc!
No…když je spotřebič dva v jednom, tak to vždy bude mít nějaký kompromis. Ale pokud počítáte do 10 tisíc, tak si to neumím představit a asi bych se toho bála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@c4lifornia píše:
Mám Beko. Jako je to fajn, hlavně v zimě. Ale. Vadí mi hodně to, že po sušení musím vyčistit celý buben od zmolku a i tak se to na to další prádlo nachytá. Takže přát po sušení černé prádlo nelze. Ale třeba to dělá jen ten můj model ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje zkušenost se 2 v 1, cili pračka a sušička v jednom:
Philco z roku 1995 vydržela 16 let bez jediné poruchy, akorát se měnily tlumiče, jinak to byla pračka můj miláček, odeprala 2 mateřský, vydržela opravdu všechno, těžko jsem se s ní loučila.
Candy z roku 2011 vydržela necelé 4 roky, potvora, shořel motor.
Ted mám LG, ale žádné 2 v 1, jen pračka, zatím dobrý, už nechci zároveň se sušičkou, sušičku nemám.
Perlička na závěr : uplne stejný tip te Philco mají rodiče také z roku 1995 a mají ji dodnes, čili 25 let!!! Žádná porucha, nic, jen občas vyčistime octem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gerberka píše:
Moje zkušenost se 2 v 1, cili pračka a sušička v jednom:
Philco z roku 1995 vydržela 16 let bez jediné poruchy, akorát se měnily tlumiče, jinak to byla pračka můj miláček, odeprala 2 mateřský, vydržela opravdu všechno, těžko jsem se s ní loučila.Candy z roku 2011 vydržela necelé 4 roky, potvora, shořel motor.
Ted mám LG, ale žádné 2 v 1, jen pračka, zatím dobrý, už nechci zároveň se sušičkou, sušičku nemám.
Perlička na závěr : uplne stejný tip te Philco mají rodiče také z roku 1995 a mají ji dodnes, čili 25 let!!! Žádná porucha, nic, jen občas vyčistime octem
Jj, přesně tak u nás. Ale co jsme kupovali nové spotřebiče tak tři roky a porucha. Strašný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit