Pračka, sušička - koupit set?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pračka, sušička
Rozbila se mi sušička a už nemá cenu ji opravovat. Kupovala jsem set pračka + sušička. Přemýšlím, jestli koupit opět set (vim, kdo by využil pračku) nebo koupit jen jeden spotřebič a podle potřeby koupit druhý (netuším, jak dlouhá ještě může být životnost). Máte nějaké tipy? S čím jste/nejste spokojeni? Koupili byste set (vyplatí se to) nebo každý spotřebič zvlast? S oběma spotřebiči jsem byla spokojená s praním/sušením, ale zároveň se objevovaly u obou spotřebičů poruchy za mě poměrně brzo. Jakou životnost u vás mají tyto spotřebiče?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kupuji aeg, stoji na sobe. Pracku jsem vymenila po 15 letech, suska s jednou vetsi opravou funguje od roku 2010. Klepu do dreva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pračka běží kup jen sušičku. Já jsem měla prvně pračku 2009, sušičku asi 2010. Sušičku jsem už měnila v roce 2018, pračka vypadá, že jí opět odchází ložiska, takže uvidím jak dlouho ještě vydrží. Každopádně pak zase koupím jen to co bude třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila bych jen sušičku. Podle mě nemusí být vždy nutně set. Já mám pračku a sušičku každý spotřebič jiné značky. Na praní a sušení to vliv nemá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 měla jsem obojí Siemens, ne set, sušičku jsem koupila rok po pračce. Vydržely cca 12 let. Máme velice tvrdou vodu, prý to má vliv. Spokojená jsem byla, hodně. I když sušička byl ještě starší typ bez tepelného čerpadla, velký žrout. V 2020-21 odešly, koupili jsme pračku AEG. Pračka skvělá. Na 10 kilo, obří buben,,v pohodě peru peřiny apod. Manžel nainstaloval mezi přívod vody a pračku nějaké zařízení na odvápneni.
Je to kombinace se sušičkou, byla v akci za stejnou cenu jako bez. Použila jsem sušici funkci jen párkrát, suši, ale třeba to šílené dlouho a vše je zmuchlane. Takže když zhruba za rok odešla stará sušička, koupili jsme rychle jinou, Miele s tepelným čerpadlem. Na 9 kilo. Skvělá. Nic se nesrazi, susim i svetry, jemně věci.
Mám je vedle sebe. Slouží jako odkládací plocha na koš na prádlo aj.
Set bych zvážila jen pokud by se hodně vyplatil a někdo by opravdu potřeboval pračku.
Příspěvek upraven 16.07.23 v 21:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila bych jen sušičku. Ale kupovali jsme set AEG a se značkou jsem maximálně spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju, když spotřebič odejde, set ne. Původně jsem měla pračku Bosch a sušičku AEG, teď obráceně a jsem spokojená. Zůstala bych u pračky Bosch, ale AEG je teď asi jediná, co vypere plnou dávku prádla za hodinu a ne za tři v rámci ekologie ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď bych koupila sušičku. Ale nějakou lepší značku a novou řadu. Ideálně AEG. Až odejde pračka. Tak k ní koupíš zas pak nějakou pračku AEG. Ale zas bude novější řada. To nevadí. Však jsou ty mezikusy. Tak to na sebe bude pasovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím jsem měl kliku na spotřebiče 10+ let. Letos jsem musel koupit pračku a když jsem vybíral v nejlepší energetické třídě, tak bohužel jsem nenašel žádnou bez WiFi. Takže mám první chytrou pračku. Počítám se zkrácenou životností, ale nechme se překvapit.
@Sára 1 píše:
Rozbila se mi sušička a už nemá cenu ji opravovat. Kupovala jsem set pračka + sušička. Přemýšlím, jestli koupit opět set (vim, kdo by využil pračku) nebo koupit jen jeden spotřebič a podle potřeby koupit druhý (netuším, jak dlouhá ještě může být životnost). Máte nějaké tipy? S čím jste/nejste spokojeni? Koupili byste set (vyplatí se to) nebo každý spotřebič zvlast? S oběma spotřebiči jsem byla spokojená s praním/sušením, ale zároveň se objevovaly u obou spotřebičů poruchy za mě poměrně brzo. Jakou životnost u vás mají tyto spotřebiče?
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Teď bych koupila sušičku. Ale nějakou lepší značku a novou řadu. Ideálně AEG. Až odejde pračka. Tak k ní koupíš zas pak nějakou pračku AEG. Ale zas bude novější řada. To nevadí. Však jsou ty mezikusy. Tak to na sebe bude pasovat.
Nedávám to na sebe - mám to vedle sebe. Myslela jsem to spíš, jestli to nevyjde levněji, když se koupi ten set. Přece jen se mi ta pračka už taky úplně nezdá a čekám, že bude potřeba opravit, pokud se to vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše:
Nedávám to na sebe - mám to vedle sebe. Myslela jsem to spíš, jestli to nevyjde levněji, když se koupi ten set. Přece jen se mi ta pračka už taky úplně nezdá a čekám, že bude potřeba opravit, pokud se to vyplatí.
No může to vyjít levněji. Nám na tom setu vrátili 4 tisíce v Datartu. Ale set stejné řady vyšel 40 tisíc. Takže 36 tisíc po vrácení. Oboje AEG.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oboje mám už cca 12-13 let. Rodiče mají pračku snad 20 let. A pořád dobře pere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
No může to vyjít levněji. Nám na tom setu vrátili 4 tisíce v Datartu. Ale set stejné řady vyšel 40 tisíc. Takže 36 tisíc po vrácení. Oboje AEG.
Asi jsem trošku zapomněla, že s cena v mezičase dost zvýšila.
Takže se bude šetřit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše:
Asi jsem trošku zapomněla, že s cena v mezičase dost zvýšila.Takže se bude šetřit.
Podívej se do Datartu na aktuální akce. Třeba tam bude levnějšího. Každopádně naše sada bude už levnější. V prosinci to bude dva roky, kdy se to kupovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit