Pračka - vše co má mít, značka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pračka-vše co má mít, značka?
Ahoj,
potřebovala bych poradit. vybírám pračku a chtěla jsem se zeptat, co vše má vaše pračka a už by jste to bez této funkce pračku nekoupily? dále jakou značku, chtěla jsem LG ale včera v obchodě mi byla docela rozmluvena
vím, že chci přední plnění, relativně pěkný design, ale není podmínkou. Nejlépe 7-8 kg prádla.
díky za rady a tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, myslím, že všechny patnáctý smysly jsou zbytečný, pokud má baba normální přemýšlení a dobrej úsudek. Takže já když vybírala pračku, chtěla jsem je odloženej start a odpočet času. Mám asi na 6 nebo 7 kg prádla, teď nevím (a nikdy ji nemám využitou, prádlo pak moc nevoní, když je ho hodně). Hezkej design jsem taky chtěla, ale nakonec jsem vybírala podle funkčnosti a kvality. Šla jsem do Miele. Jo a LG nám taky rozmlouvali, maj jakejsi novej neprověřenej buben nebo co, nebo motor, už taky nevím, je to dlouho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My v rodině jedeme na značce Beko, je levná a zatím jsme s ní neměli žádný problém. Ta, co jsme si kupovali s manželem stála asi 4500 a máme ji už 4 roky a jede bez jedinýho zádrhelu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám už asi 8,5 roku Candy… je na 6 kg, ale mě se to zdá dostatečné. Určitě jsou skvělé funkce odložený start až o 24hod., ukazuje jak dlouho bude ještě prát (což já opravdu využiji a oceňuji), má pěkný design a přední plnění… Taky je dobré tlačítko pro větší promáchání vodou (aby se opravdu vymáchal všechen prášek atd. - dobré pro alergiky)… Jinak pračka už asi 2 roky u jednoho programu zlobila s ždímáním, tak jsem začala prát na durhý program a tam nezlobí (asi něco s programátorem)… naštěstí má programů spoustu, tak bylo z čeho zvolit „náhradu“…
V dnešní době je to se spotřebiči fakt problém. Máme doma LG, Fagor, Candy, Miele, Bosch… a ty spotřebiče nemají moc dobrou životnost. Bydlíme cca 8 let a za tu doby se nám vysypala lednička Baumatic, indukční deska (za těžké peníze, oprava by se nevyplatila) Fagor… co tak vím od ostatních, tak to taky odchází dřív či později.
Výrobci to nedělají moc trvanlivé. Něco odchází a zlobí po záruce a něco vydrží 6 let a některé exempláře i třeba 10 ![]()
Hodně štěstí při výběru! Je to taková ruská ruleta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pračku mám starou a jsem teda moc ráda ze výběr všech teplot po 40, 50, 60, 70, 80, 90…což prý už ty nové nemají ![]()
odložený start mi chybí a info jak dlouho to bude trvat taky.
preferuju predni plneni, z hlediska dětí mi to přijde i bezpečnejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ty nove nemaji teba 90C…
nase ma 30, 40, 60 a 90 a nebo za studena…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jankaxx jak nemají vyvarku? ![]()
jako ne ze bych to nejak etra vyuzivala, ale kapesniky, uterky čas od času vemu na vyvarku a hodne vyuzivam prave tu 50.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinom Ahoj, my máme pračku od Samsungu, už 4 roky a zatím bez jediného problému. Záleží, co od pračky očekáváš. My koukali hlavně na spotřebu elektriky, voda nám byla docela jedno, protože máme studnu. Jinak mě osobně se zdá pračka na 7-8kg docela hodně, protože nemám ráda, dkyž se mi hromadí špinavé prádlo. Máme na 6kg a i tak málokdy čekám, než se mi úplně naplní. Při náplni 7-8kg bych ocenila, kdyby pračka měla program na poloviční plnění
Co se týče otáček, tak 1000 úplně bophatě stačí. Mám max. 1000 a používám 800, prádlo není tak zmačkané a taky mi to bylo doporučeno známým - opravářem praček. Taky je super odložený start. Známá takhle šetří - mají levnější noční proud
Já využiju hlavně, když jedeme dopoledne někam pryč - když přijedeme, je vypráno a jenom dojdu pověsit ![]()
Určitě bych taky vybírala podle hlučnosti - pokud máte zvlášť „prádelnu“, kde bude pračka, tak je to asi jedno, ale když bude v např. v kuchyni, tak by vás to mohlo docela rušit, kdybyste měli např. návštěvu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Akinom My máme Siemens a nejvíc si u ní libuju v dávkování pracího prášku. Má zásobník a sama si určuje dávky, takže neplýtvám. Jinak prostě „pere“
Jsem s ní celkově spokojená, má všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme Siemens, přední plnění, odložený start, možno prát na všechny teploty, jak píše @suik, relativně i hodně možností praní jako prádlo mix, easy care, odečítání času, vodu si to vezme dle množství prádla v pračce. Máme ji asi 6 let a tenkrát byla hodně drahá. Ale zkus mrknout na spotřebiče zn. Amica, v bývalém bytě jsme od nich měli všechny spotřebiče do kuchyně a byli jsme moc spokojeni. A hlavně u nich neplatíš za značku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já i přes svůj věk svoji pračku ještě neměla
při studiu na Vš jsem prala doma a teď při rekonstrukci domu pereme dole u tchýně. proto se ptám na ty funkce. z toho co včera mluvil pán jsem měla hlavu jako pátrací balon
mluvil o nějaké funkci time manager? nebo tak něco, i když si zvolím program můžu si nastavit jak dlouho bude prát. což u levnějších praček není a když si zvolím kratši program, nezapnou se mi všechny funkce. a pak tam byla nějaká pračka samsung, má praní v bublíïnách. je to na málo znečištěné prádlo, díky těm bublinám to pere i ve 20 stupních a vše se rozpustí prášek atd.
LG je prej pěkná na design ale funkce nic moc.
samozřejmě bohužel počítám s tím že mi nevydrží 20 let jako před 20 lety
ale pár let by mohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zase doporučila LG, před mateřskou jsem pracovala v elektru a byla to nejprodávanější pračka a lidi ji opravdu chválili.. Teď ji mám doma a ani nevím že pere (oproti Candy), je tichá a má Direct Drive motor na který dávají záruku 10let, myslím že když dá výrobce tak dlouhou záruku, tak si musí být jistý kvalitou.. A prý vyhrála i v Dtestu.. Jo a jak dopere tak ti i zahraje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinom Praní ve 20stupních je podle mě blbost. Je to sice šetrné k oblečení, ale nevypere to všechno a taky to není dobré pro pračku. Doporučuje se jednou za čas zapnout vyvářku nebo prát na 60 stupňů ![]()
- Citovat
- Upravit
Mě nabízel včera pán Hotpoint, musím iüznat, že tuhle značku asi ani neznám. to dávkování prášku je dobrý věc. počítám teda asi bych chtěla časem sušičku, a když jí chci měla bych mít údajně pračku aspoň 1400 otáček, kvůli té sušičce. ![]()
takže 6kg stačí? i když máte dvě děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinom Hotpoint-Ariston je docela známá značka. Ale záleží, kolik chceš investovat. Myslím, že nebudou tak levné jako LG. A otázkou je, jestli se investice vyplatí, když 90% se dělá jako spotřební zboží ![]()
- Citovat
- Upravit