Pračka - vše co má mít, značka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ve-Ru: je to prý pro prádlo třeba jednou 2× vzaté ale už se potřebuje vyprat. šetří to čas, nemusí se voda ohřát atd. nevím co přesně říkal, posloichal to manžel, já koukala na jinou.
já většinou peru vše na 60, takže pro pračku ideál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve-ru: ta hotpoint stála 11 000, a říkal, že kdybych takhle vybavenou kupovala samsung, lg, miele a podobně zaplatím min 19 000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinom http://pracky. heureka. cz/ Koukni sem, jsou tam recenze od lidí a dá se to taky vyfiltrovat podle parametrů. Vybírala jsem tam všechny spotřebiče a zatím všechny drží ![]()
- Citovat
- Upravit
@suik píše:
@Jankaxx jak nemají vyvarku?jako ne ze bych to nejak etra vyuzivala, ale kapesniky, uterky čas od času vemu na vyvarku a hodne vyuzivam prave tu 50.
Fakt, nejaka nova pracka tu 90 nemela… taky jsem cucela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinom - ahoj, můžeš mi pls jen ve zkratce napsat, proč ti LG nedoporučili? kupovali jsme před půl rokem taky novou pračku, díky tomu, že LG vyhrálo v D-testu, tak jsme ji koupili (sice ne ten samý model, ale podobný, jen měl méně funkcí), pračka stála 11 tisíc a vůbec s ní spokojená nejsem. Začala dost špinit prádlo - po vyprání zůstávají šedé povlaky, i je to prádlo takové zatuchlé, nevím, jestli někde pod bubnem nezůstává špinavá voda, zkoušela jsem to podle rady servisáka prohnat už několikrát na 90 stupňů s tabletama do myčky, ale vždycky to začne dělat znovu. Dneska už jsem se rozčílila a zavolala záruční opravu, ať se na to přijdou podívat. Jinak kamarádká má asi 1/2 roku Beko a je maximálně spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gino: pán povídal, že je to u nich spíš o designu. kvalita nic moc. ale co přesně až tak neříkal. že jsou relativně i dražší. ale zase sestřenka jí má teda zatím cca půl roku a spokojena. jo asi říkal nšco okolo bubnu ale nevím co přesně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinom a řekl vám důvod souvislosti mezi otáčkami a sušičkou? Já to právě už taky slyšela… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzlounek: ano rikal, zda si to správně pamatuju. čím větší otáčky, tím míň vody v prádle bude a pak se ušetří v té sušičce. protože sušička nejdřív opět,,vyždímá" a pak suší. a čím míň má vody tím líp a rychleji suší. aspoň tak jsem to pochopila. pokud to tak není, klidně mě opravte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jankaxx tak tu bych fakt nechtela, čas od času to chce prohnat i samotnou pračku na vyvařku, kvuli bakteriim. Nebo kdyz mas nejakou chorobu a musis pak lozni pradlo prepirat na vyvarku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se pridavam k tem teplotam, kdyz uz si nemuzu jako u stare pracky zvolit presnou teplotu otocnym koleckem, tak aspon po tech deseti stupnich… Pracka kde se dalo nastavit 30, 40, 60 nebo 90 stupnu me neskutecne stvala ![]()
Kupovala jsem pracku ted, vyhrala Siemens (hlavne proto, ze mela jednoduchy a pochopitelny programator bez potreby ucit se co ktery symbol znamena), zatim jsem prala 2× a vypada dobre
Libi se mi i to odpocitavani, muzu vyjit s malou ven a presne vim, kdy se mam vratit domu povesit pradlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máte hodně prádla, je lepší vybrat pračku s větší náplní
i tak některé prádlo-syntetika potřebuje víc místa, aby se nepokrčilo, program připouští víc vody a náplň klesá na polovinu, to je úplně běžné
výběr pračky usnadní internet - stránky Heuréka, Zboží. cz, Hledej ceny, kde můžeme porovnat cenu jednotl. obchodů a přečíst si, co o výrobku soudí zákazníci
Sama mám levnou pračku Whirpool AWE 7519 produkt roku 2010/11 pere bez problémů-
kvalitnější pračky mají boční plnění, jsou levnější, vyperou až 10kg prádla najednou, jsou tiché i stabilnější- nepochodují
výběr pračky není tak podstatný jako to, jak s pračkou zacházíme, zda dodržujeme všechny pokyny od výrobce k praní a údržbě pračky, nebo instalaci,
zda volíme kvalitní prací prostředky a rozumně dávkujeme, jak a kolik vkládáme prádla do bubnu - suché prádlo musí být volně nadýchané a dvířka mají jít lehce dovírat, vždy vkládáme střídavě větší a menší kusy prádla, to kvůli vyvažování náplně, pračka potom neskáče, lépe máchá, lépe odstřeďuje atd.
málokdo si uvědomí, že pračka pere jen polovinu programu a druhou polovinu máchá a ždímá
víc zašpiněné prádlo je nutné prát déle, jinak se vůbec nevypere
- Citovat
- Upravit
Rozmluveno ti to bylo, protože z nich mají malé provize. LG pračky patří dlouhodobě k těm nejlepším a designově rozhodně. Servisáci některé ani neviděli a 10 let záruka na motor? To ti nikdo nedá.
- Citovat
- Upravit