Pracovní dorovnání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
29.10.12 23:00

Pracovní dorovnání

Ahoj holky, chci se zeptat jestli s tím nemáte nějakou zkušenost. Přítel měl pracovní uraz a řekli mu, že mu to dorovnají do 100procent až po ukončení marodění. To už ukončil, ale ještě pořád mu nic nepřišlo, v práci mu řekli, že čekají na sociálku a známá mi zase řekla, že ta na pojištovnu kde musí vyplnit nějaký dotazník, ale to dorovnání platí přeci práce nebo už je to jinak? Nechapu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
29.10.12 23:40

Co si pamatuji, tak to vyplácí pojišťovna, vyčísluje se na to takový formulář, kde se uvádí průměrný plat a bylo to až po skončení pracovní neschopnosti, aby se to dalo spočítat, kolik dostal neschopenky a kolik by měl dostat, kdyby pracoval… takže až ukončí PN a bude mít vyplacenou celou částku neschopenky, tak potom teprve spočítají ten rozdíl a vyplatí mu to… vyplňovala jsem to sice už před pár lety, ale myslím, že se v tom nic podstatného nezměnilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31277
30.10.12 00:20

Vyplácí to pojišťovna u které je zaměstnavatel pojištěný, v práci by mu měli dát formulář, ten si chlap odnese tam, kde ho ošetřovali, tam mu ho vyplní, obodujou úraz a dobu léčení a všechno, za to se platí, většinou 250,– a pak ten formulář i s dokladem o zaplacení toho poplatku za vyplnění toho formuláře odnese zpátky do práce.
No a pak myslím běží měsíční lhůta na vyřízení a odeslání peněz.
Posílají dorovnání do 100% platu a navíc bolestné za úraz jako takový, já za zvrknutý kotník léčený asi 3 týdny dostala navíc nějaký dva tisíce, pokud si to dobře pamatuju…jo a ty peníze za vyplnění toho dotazníku mi taky proplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
30.10.12 07:40

Tak teoreticky dorovnání může vyplatit i zaměstnavatel, aby se zaměstnanec ke svým penězům dostal dřív, a potom by pojišťovna vyplatila náhradu zaměstnavateli a ne zaměstnanci. Problém by nastal ve chvíli, kdy by se pojišťovna rozhodla nějaké z náhrad pokrátit, to by potom zaměstnavatel dostal míň, než zaměstnanci sám zaplatil… takže proto se většinou zaměstnavatelé do vyplácení nehrnou a nechávají to rovnou na pojišťovně. Takže pokud máš zkušenost, že náhradu vyplácel zaměstnavatel, tak stát se to může, ale tahle varianta, kdy platí až pojišťovna, je také správná a asi i častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat